Пълна кръвна картина как да се мине, как да се подготвите

Ранната диагноза е абсолютно всяко заболяване започва с предоставянето на анализи. Техният спектър е широк, всяка година има все повече и повече нови лабораторна диагностика, но ТГС е задължително и същото, когато всяко проучване. Всеки пациент се интересува от редовни и информативни резултатите от научните изследвания. Колко точни прогнози ще получите зависи от подготовката за анализ. Ето защо е важно да се знае как да се изследва пълна кръвна картина, така че да не тичам наоколо в различни лаборатории в търсене на истината.Как да наемете общ кръвен тест

Пълна кръвна картина се предава в лабораторията в клиниката, където можете да изпратите Вашия лекар разглеждането вашата медицинска история. Тази процедура отдавна е задължително за тези, които търсят медицинска помощ се оплакват от неразположение.

Защо дари кръвна картина?

АОК (ТГС) - прост и доказано през годините начина, по който да се определи състоянието на дадено лице чрез кръвта му. Това изследване има за цел да се направи оценка на функционирането на основните компоненти на суроватка, която има повече от сто. Неизправност или промените настройките на най-малко един елемент във формата на биоматериал може да свидетелства леко отклонение в организма, както и сериозни патологии в етап на прогресия.

Кръв за изследване представено в следните случаи:

  • за откриване на микроорганизми, които са враждебни и създава неблагоприятна среда;
  • оценка на състоянието на имунната система на човека;
  • определяне на нивото на концентрация на хормони в кръвта;
  • изследване на кръвни съставки, с цел откриване на скрити или явни здравословни проблеми.

Как да наемете общ кръвен тест
Не трябва да е болен, за да получите този тип проучване. Този анализ е задължително за бременни жени, хора, преминаващи комисия, която да работи по уреда, в случай на годишна рутинна проверка. АОК често се превръща в основен тест за хората с хронични заболявания. Само така можете да водят следите на тяхното здраве.

В първите дни на новороденото живот също придружени от вземане на кръв от клиничния анализ за оценка на общото състояние на детето и да се идентифицират възможните отклонения на ранен етап.

Във всеки случай, по посока на изследването, издадено от лекуващия лекар. На процедура допускане поемане биоматериал ще се проведе директно в стените на болницата.

Ключови Диагностични параметри

Суроватка компонент / компонент

Кръводаряване в цялостния анализ - ракетна площадка. Според резултатите от изследването, лекарят ще постави предварителна диагноза и да предпише разширен спектър от диагностиката, ако е необходимо.

Условия за подготовка за проучване

Тя ще изглежда, че колкото е възможно повече, за да се подготви кръвта за анализ. Точно така - няма начин. Променете своята структура и привеждането на всички параметри в рамките на нормата, със сигурност не е по силите ни. Въпреки това, ние можем да се подготви тялото си преди анализ, така че резултатите са близки до усъвършенства.

Има редица от правила, като да вземеш CBC:

  • имате 2 седмици, за да спре като лекарства, особено антибиотици;
  • приблизително на ден, за предпочитане в продължение на 3-4 дни изключват от менюто си пържени, пикантни, солени;
  • преди действителната доставка на общите кръвни тестове не пушат, да избягват физически натоварвания, премахване на топлинните ефекти върху тялото си. Така че пътуване до сауната дори в навечерието на изследването може да обърка цялата картина.
  • по-добре да се тества на празен стомах след като е пил само чиста вода, ако е необходимо. Но тук трябва да се съсредоточи стриктно за състоянието на здравето: може да търпи глад - се превърне в празен стомах, а не - лесно закуска и три часа по-късно изпратени в лабораторията. Ако се изследва биоматериал за захар, се опитват да елиминират дори дъвка и да чакаме с почистване на зъбите.
  • сложи екскурзия в лабораторията, ако наскоро сте били болни или дори болен, в случай на преминаване в навечерието на флуороскопия или рентгеново изследване, ултразвук, както и различни видове физическа обработка.
  • най-доброто време, за да дарят кръв - от 7 до 12. 00. Повечето от националните лаборатории и работи.


Стрес или някоя тревожна ситуация може значително да повлияе на резултатите от анализа. Ето защо, преди теста, се опитват да елиминират всички невротични ситуация, седнете пред кабинета, спокойствие, възстановяване емоционално равновесие и след това да се вземе биоматериал.

Къде е взета кръв за АОК

Наистина притеснен и впечатлителен винаги притеснен за един въпрос: обща кръвна картина като пропуск - от пръст или вена? За това изследване, то се счита за достатъчно информативен капилярна кръв, която е взета от пръста. Въпреки това, в случай на лечение в частни клиники има вероятност да се предложи да предаде венозната кръв. Това се обяснява с факта, че залавянето на биологичен материал от резултатите от теста пръст може да бъде изкривен: това време пръст на инжектиране се пресова и с нея се компресира и капиляри. В допълнение, счита се, че част от кръвни клетки, се нанася върху тръба, което намалява максималната информация анализа.

Наскоро общото анализ на кръв под наем от кубитална вена и банална причина: електронните устройства, които провежда проучването, изискват по биологичен материал, и да вкара най-много може да бъде само от вена.

Процедурата за

Как да наемете общ кръвен тест
Как да се вземе кръв от пръста, тя е известна на всички. След като влезе в лабораторията, вие сте седнал на висок стол и се простират на безименния пръст на сестрата. Пробиване се извършва със специална игла, наречена култиватор, след което кръвта се събира специална тръба.

Понякога това се случва, че благодарение на нервите и преживявания, или просто студени ръце, отказвайки на притока на кръв. След това той се прилага за стимулиране на движението на вълните от основата на пръста на тъчпада.

Действителната процедура на вземане на кръвната проба е много бърза и безболезнено. Днес медицината е в крак с времето, така че да се получи биологичен материал от пръст е въведен от ланце, което улеснява вече проста манипулация.

Анализ на кръв, по-специално като цяло, се извършва не по-късно от 3 часа след прием на биопроба.

Условия за доставка на кръв при деца

Как да направите пълна кръвна картина за възрастни, може би, разбираеми. Но какво да кажем за децата?

Да започнем от самото начало.

Вземете кръв от пръста при кърмачета - не е лесна задача. Следователно, лекарите са открили и вземат проби от върха, тъй като това е мястото, където системата за кръв капилярна разработен възможно най-добре.

Дете не е необходимо да дарят кръв на празен стомах. Но издържат на два часа, три часа пауза или по-добре след хранене, преди да отиде в лабораторията, е желателно. За да се яде или да не се яде, зависи единствено от общото здравословно състояние и възрастта на вашето бебе.

Децата са много впечатлителни. Задачата на родителите да осигурят спокойствие и положително отношение на детето си преди анализа. Говорете с детето си, да почетете книга, отвличане на вниманието.

Ако едно дете истерия в залата за лечение, е важно да се вземе кръв възможно най-скоро, докато е имало освобождаване на хормони на стреса, които могат да изкривят резултатите.

За справка: Индексите на правилата на АОК

Колкото е възможно правото да дарят кръв за общ анализ е да се обясни с вашия доставчик на здравни грижи, да ви изпращат в лабораторията. Той ще ви каже за здравето си, въз основа на резултатите от проучването.

За да не бъде нервен, чакащи за прием с готов анализ за ръка, ние предлагаме да се запознаете с правилата на изследването.

Как да наемете общ кръвен тест

Как да наемете общ кръвен тест

С изучаването на техните резултати, не забравяйте, че вие ​​не сте лекар. Самата Запаметяване просто не си струва диагностицира и паника преди време особено.

Знаейки как да дарят кръв, можете правилно да се подготвите за тази проста процедура и авансови podstrahuetes от нестандартни lzherezultatov. Правилната подготовка - ключ към максимална надеждност.

(1 оценка, средна стойност: 5.00 от 5)