Пиле тор за наторяване, отколкото добро, как да се използват правилно

Пиле тор - това е една прекрасна органичен тор. Благодарение на него, подобрени биологични процеси в почвата и култивирани растения получават ценна въглероден диоксид. С внимателно приложение можете да получите силен и бърз източник - ако го използвате внимателно. Какво точно е процент и кога и къде да го прилага като тор - Ще ти кажа по-подробно.Колко често да оплоди

И на първо място пиле отпадъци уникален с това, всички те съдържат повече азот - толкова, колкото 1,5-1,9%, докато в неговата лопен само 0.5%, докато в овчи тор - не повече от 0.9%. Фосфор в храненето е под формата на нуклеопротеин и fosfatitov и калиев - както и разтворими соли. И, най-вече, фосфор точно три пъти повече, отколкото в която и да е друга форма на тор.

 • Нетоксични, незапалим, без спичане.
 • Той има ефекта на продължително действие за толкова дълго, колкото три година - което е и причината почвата е достатъчно да се направи само веднъж на две-три години.
 • Тя осигурява балансирано хранене за почти всички култури.
 • Той подобрява структурата и свойствата на почвата.
 • Много скъсява узряването на реколтата.
 • Възстановяване на оптималната киселинност на почвата и нейните микрофлора.
 • Повишава устойчивостта култури към неблагоприятни фактори на околната среда, както и за болест.
 • Не изгаряйте корените на растенията; удобна магазин, склад, разливане и се разтваря.

Освен всички по-горе, това е абсолютно екологичен тор, който получава с нас на много по-ниски цени, отколкото минерални.

Колко често да оплоди

Какви растения като този тор?

Колко често да оплоди

Как да се събира и съхранява тор пиле?

Пиле загуба на живот е наистина много концентрирани и затова те трябва да се използва с повишено внимание. Тъй като само една кг подчертано в процеса на разлагане от около 0,62 кубически метра газ, и те ще се състои от 60% от метан. Също така, амоняк се освобождава, което дори вредни за селскостопанските култури. Според много Отпадъците от пилета и известен - до 2%, и това има пряко въздействие върху земята.

Тор е важно да се запази правото - защото той бързо губи влага и изсъхва. По-добре - на основата на торф, и ако трябва да се съхранява в продължение на дълъг период от време - тогава уплътняват компост купове. Бързо същото място, тя "отлежава" в инертни компост купове, при редуване между кон, овца, заек и кравешки тор (пиле слой - 6.4 cm). Отлежава такъв куп половин месец, а ако го зле уплътнена - и след шест месеца.

Колко често да оплоди

Начини да печелят висококачествен тор

Кошчета за пилета се различава от други органични оплождат от факта, че в този случай "повече" не означава "по-добре". Като цяло, това се разрежда с вода в 01:50, но някои опитни агрономи настояват общо 1: 100.Вариант # 1 - Осъществяване компост

Ако се готвят в калъп, който добави изгнила тор пиле, а след това направи тор през есента, преди да оре земята или през пролетта, леко разлива върху себе си легла градина преди засаждане. През есента разбира се по-добре, защото за зимен Гунма отлежава при 100% и хранителни вещества в почвата равномерно разпределени, и дори Meltwater качествено отстраняване на излишъка от концентрирани вещества.

Ако сте готови компост само на една съставка, нейната дебелина на слоя трябва да бъде не повече от 20 см, а дървени стърготини, слама или торф. - само на 30 см в общата височина до купчини трябва да се завъртят около метър. Ако купчина компост допълнителен капак с фолио, а след това миризмата ще се почувства много по-малко, а температурата ще бъде по-висока - така че процесът ще отидат още по-бързо.

Вариант # 2 - развод по хранене

Ако не разполагат със собствени пилета, но вие ще го използвате течен тор, следвайте тези инструкции:

 • Стъпка 1. Снабдете се с магазин гранулирана тор пиле.
 • Етап 2: Напълнете в бъчва или друг подходящ контейнер, се покрива с вода и се оставя да ферментира в продължение на две седмици.
 • Етап 3: В края на периода, се разрежда 1:20 с вода и се изсипва в половин литър на растение.

Ако искате да носилка по време на ферментацията не бяха упоменати неприятна миризма, добавете за барел на 300 грама на железен сулфат - той дори отива като тор.

Ето как можете да използвате инфузия като тор:

 • Стъпка 1. От контейнера за отпадъци с помощта на лъжица взема необходимото количество вещество.
 • Стъпка 2. Поставете всичко в специална кофа, напълнете с вода и се разбърква.
 • Етап 3. Полученият разтвор се излива във фунията без пулверизатор и внимателно се изсипва легла, опитвайки струя съобщава на корените на растенията.
 • Стъпка 4. В долната част на кофата, след като се използва разтвор, без значение колко внимателно, че не сме се разбърква, тя все още ще бъде около един литър основания. Този остатък се налее Бери храст или под ябълката - това не може да навреди.
 • Стъпка 5. След като се оплоди леглото цвете, налейте чиста вода - особено на листата на растенията, които бяха капки концентриран разтвор.

Готов инфузия проведе три дни при + 20 ° С, и след това се направи отвор, или всяка втулка на 5 литра на 1 m2. Наторяване на растенията два или три пъти в годината. Забележка: Много градинари са станали през последните години, за да се запълни една тор не е под самите растения, както и в проходите и.

Колко често да оплоди

Вариант # 3 - на сухо и гранулиран носилка

Съвременните производители се борят твърдят, че най-добрият носилката рециклиране - за сушене и гранулиране. Да, наистина, в суров вариант има недостатъци. Поради това, с цел да се подобряват нейните физични свойства и прилагане технологии в почвата, е важно да се научите как да го пазят, дори по-добре - да изсъхне. Изсушаването напълно елиминира патогенните организми, а не само:

 • По време на съхранение, суровите отпадъци могат силно да се нагряват и по този начин веднага започват да губят азот като газообразен амоняк. Само през първите шест месеца са показали, че са загубили до 50% от този важен микроелемент!
 • Гранулатният вариант все още няма глист яйца или ларви на мухи, няма реални плевелни семена - и това е много важно, повярвай ми.
 • В зърнести и няма мирис. Твърде скъпоценен момент.
 • Дори и след шест месеца гранули за съхранение все още имат едни и същи ценни свойства като свеж отпадъци.
 • Ако почвата се образува липсата на влага, гранулите веднага я.
 • Да, и сух тор пиле е много по-лесно да се дозира и прилага оран. За две или три години на прилагане на културата, от една и съща площадка, ще се съберат най-рано две или три по-- всъщност покачване на първата много плодородието на почвата.
 • Ако фино фино izmolot носилка, тя може да бъде в чиста форма добавя директно към ямките - само да се изчисли съотношението не е толкова просто.

Ако сте закупили тора, а след това внимателно я peresloite, със свободно торф и нека седи за съхранение в кутии с дупки. Стаята трябва да бъде сухо и добре проветрявано. Можете да го използвате поне няколко години - периодично да се повиши потенциалът на компост купове, и в този си вид и се продава в магазините.

Колко често да оплоди

Оборският тор пиле - това няма значение, суха или течна форма - има ниво на рН от 6.6. Не за нищо, той се нарича "почвата, формиращи" - тази тор не само увеличава производителността, но се формира в хумус почва и калций допринася за дезоксидация почва. птици отпадъци главно директно повишават активността на фотосинтезата при растенията - това е защо реколтата се оказва толкова неочаквано. Искате ли това?