пайети бродерия схема майсторски клас за начинаещи

схеми пайети бродиращи са различни, работа с тях забавни и интересни. Пайети - френска дума. Преведено на български език означава "златните песъчинки". Този отличителен елемент на модерен интериор е като една малка плоча на много различни форми. Най-често те са кръгли, но попаднете звезди, сърца, шестоъгълници, листа и т.н.Paetki майсторски клас

Необходимо е да се вземат под внимание дебелината, размера и формата на тъканта и метод за закрепване към статия. Има искри с дупки в средата, шият дрехите им. Има опции, които трябва да бъдат залепени на тъканта. Блестящи гирлянди направена от пластмаса или гъвкава метална сплав. Често повърхността й блестящи многоцветни ефект пръскат холограма.

Нормална експлоатация "лъскави песъчинки" са прости: елегантно украсяват дрехи и неща, за да ги измъкне от ежедневието баналността и да даде блясък и разкош. Добави роклята или полата няколко реда пайети, и вие не знаете дрехите си: той "блясък" нови нюанси. Така че можете да се превърне дори носенето на нещо, не бързайте да го хвърли. Малко търпение и всичко ще се окаже.

Начини за отстраняване пайети върху плат

Най-големият проблем с пайети бродерия - нишката остава видимо и разваля външния вид на бродерия, изкривява брилянтен модел.

Paetki майсторски клас

Всеки търси приемливо дизайн техника пайети модели.

Игла избирайте внимателно: в съответствие с отвора в пластината и шие дебелината на тъканта. Нишката трябва да бъде силен. Можете да изберете една нишка, като тънък риболов рибарска корда. Схеми бродерия много: изтегляне от Интернет или са готови да измислят сами. тук Творческият подход е необходимо.

Seam "Bird нокът"

Пайети прикрепени три или четири бримки. Шев надеждно определи пайети върху плат. За закрепване на всяка плоча се припокрива с няколко шева.

Ние събрахме blostku значение, иглата се изтегля от опаковата страна. Шевовете пришити последователно от центъра към краищата на модела. Външната част на декоративен шев може да бъде допълнително подсилен с мъниста, въвеждане на тънка игла номера 2-3.

Подробни снимки ще ви помогнат да разберете тънкостите на работата:

Paetki майсторски клас

Ако декоративни елементи са пришити правилно, бродерия изглежда гладка и равномерна, не се деформират от измиване.

Seam "обратно игла"

Иглата се внимание на "лицето" на продукта, бране zolotinki. Следващата стъпка: иглата е поставена от дясната страна, и минава през центъра на декоративните пайети на "грешната страна" в ляво. Оказва се, че плочата е ушит от двете страни.Paetki майсторски клас

непрекъснат шев

Техниката е подобна на предишната описанието. Но пайети фиксирани лицеви шевове. Шевът се провежда два пъти фиксиране пайети и запълване на празнините на предишния ред. След края на шева може точно да затегне към оптимално напрежение.

"Fish Scale"

Тя се приема като основа за съвместна "обратно игла", но не Глитър записва един след друг в серия, и се наслагват един върху друг. Следвайте пайети припокриват предишната. Благодарение на тази техника, редене една върху друга, фиксиране конец изчезва напълно пайети. Оказва се, много добре. Подобна машина шев линия "зигзаг". Липса на "рибени люспи" в голяма консумация на декоративен материал.

Бродерия на стартовата решетка - кралското величие

Да започнем с това, че е необходимо да се подготви самата мрежа от материята.

Издърпайте на нишките на основите, така че мрежа от квадрати с плат. Обковавам мрежа периметър в модел бродирате. Материята е като дантела, илюзията, че моделът вплетени в тъканта. Това бродиране върху мрежата - най изкуство шивачка. Не всеки ще бъде в състояние да го изпълни.

Просто връзвам куката и окото бродирана модел на него. Оказва се, страхотно.

Paetki майсторски клас

Бродиране на филе мрежа

Вземете куката два пъти по-дебел плетене прежда. Pletom решетъчни колони с подкожно, като към празни клетки на въздух линия. Готов мрежа гъсто нишесте и се суши. Закрепете мрежата на дървената рамка и дебела коприна нишка изпълни модел.

Техниката на шевици по мрежата се извършват на покривки, пердета, декоративни възглавници, дреха. Работа с пайети ще добави вкус на нещата, за да бъдат украсени.

Бродерия "златен пясък" на голяма площ, е очарователно, но отнема време. Необходимо е да се следват стриктно схемата и не нарушава по шевовете. В противен случай, работата ще се развали. Ето защо, за начинаещи, че е по-удобно да се използва професионален комплект бродерия и декорации. Те могат да бъдат закупени във всеки магазин за бродерия. Преди да започнете, се препоръчва да се запознае с майсторски клас за изпълнение на тази бродерия.

пайети техника местоположение върху платно

Всяка следваща серия от плочи се измества с определено разстояние. Тя е равна на радиуса на пайети. Такъв модел бродерия прилича детска мозайка.

 • Бродерия прости редове.

Paetki майсторски клас

прости съвети

 • Пайети не могат да се огъват и да се движат, ако държите пръста си върху тях. Проверете правилното изпълнение на работата.
 • Недопустимо е да се бродира облекла блестящите сърма. За тази работа приемливо само матов плоча.
 • За вечерно облекло бродирани с пайети или рокля или обувки. Избягвайте да отпадне на елегантност и стил.
 • В дневните дрехи подходящи един малък Апликация пайети. Например, връх джоб шал или жилетки с.
 • Брилянтно декор е вредно и пара гореща ютия. Тя може да избледнее и да загуби "търговското оформление".
 • Мозайка от "златния пясък" се използва не само в интериора. Красиви модели на дамска чанта или яке ще направят нещо грандиозно и стилен.

Майсторски клас за поли фугиращи пайети жените

Цветя от пайети и мъниста - чудесен начин за украса на полата. Възхищаваме се на модния дизайн и прави модели като ръцете.

Материали за работа:

 • мъниста;
 • пайети;
 • Тънък силна нишка;
 • Игла бродерия;
 • ножици;
 • Маркер за тъкан.

Пола се препоръчва да се измие и желязо, преди да започнете. Разширяваме идейния продукт местоположение маркер декоративните елементи. Ние ще направим така, че схемата се оказа гладка и симетрична.

Тема закрепете прост възел. Не се стремят към пълно повторение модел. Малки грешки няма да привличат внимание.

Paetki майсторски клас

За да създадете празнични дрехи пайети използват често. Имайте чувство за мярка, правилно изберете материала и схеми, и рокля с блясък.