Откъде да започнем изливане на фундамента

Анализ на местоположението строителство

Какво трябва да попълните на фондацията
Парцели за полагане на основите

Тъй като полагане на основата трябва да бъде по-задълбочен анализ на района:

 • Определяне на вида на почвата. Той може да бъде два вида: естествени и изкуствени. Физически основи на почвата за бъдещи осигурява висока якост. Изкуствен - изисква допълнително запечатване. Това може да бъде постигнато чрез уплътняване, или използване на химични компоненти.
 • Правилно идентифициране на терена. Има ли някакви разлики във височината и с колко.
 • Определяне на дълбочината на почвата замразяване. В различни типове почви, този фактор влияе различно на лагер характеристики на фондацията. Много внимание трябва да се обърне въже почви (глина, заблатени). Във всеки случай тя следва да основата под дълбочината на почвата замразяване най-малко 20 см.
 • Важен фактор за избора на вида на основата - на нивото на подпочвените води.

Определяне на вида на основата

Оптимално основание за строителство - пясък. Това е добре подаване на вода. Влагата в него не се бавим и не разполагате с време, за да донесе щети на фондацията. Смесени свойства на почвата зависят от обема на съдържанието в него глина. Ако тя е прекалено много в процентно изражение, въз основа на такава конструкция не се препоръчва. Ако сайтът каменисти почви, това е солидна основа за бъдещ дом.Какво трябва да попълните на фондацията
Най-често срещаните видове основи за изграждане на

Но на практика, че е необходимо да се изгради върху тези повърхности, които са на разположение. Основното нещо е да изберете правилния тип на фондация. Оптималната вида на основата - колан, който е широко използван в жилищното строителство. Нейната ширина и дълбочина зависи от вида на почвата и очакваните натоварвания. Следващият вид фундамент - колонен.

Тя трябва да се използва по блатистите почви и почви, които съдържат големи количества от глина или торф. При наличие на големи количества подземни води се прави точно такава основа. На мека почва движение и препоръчителни пилотни основи. Един от видовете е куп-спирална структура. В други случаи е по-добре да се вид на фундаментна плоча. Тя е много подходяща за всички почви в неравностойно положение, като се характеризира с висока якост.

Отчитане на натоварването върху основата

Какво трябва да попълните на фондацията
Ширината на основата основа зависи от предвидения товар върху него. Необходимо е повече или по-малко да го определят правилно. По какви критерии се счита за бреме? На първо място се вземат предвид тежестта на стените. Вземете теглото на 1 m2. Ако стената е носеща и се вземат предвид тежестта на плочите (половин натоварване педя). Защо са по-зависими от натоварването?

 • Теглото на таваните на всеки етаж.
 • Теглото на 1 м2 на покрива.
 • Теглото на 1 м2 външната стена.
 • Теглото на 1 m2 на вътрешната стена.

Вземаме предвид теглото на строителния материал, използван за стени, тавани, покриви, подове, както и определяне на товара.

Изборът на арматура

Ето защо е много важно да се направи укрепване база. Как да се изчисли, е необходима някаква армировка и колко? Изчисление на армировка е винаги в зависимост от натоварването на конструкцията на носещата. Клапанът се използва главно с диаметрално напречно сечение 10 и 12 mm, най-малко 14 мм. За леки сгради на почви с по-висока плътност може да бъде взето на арматура с диаметър 8 мм. Лентите са разположени хоризонтално по периметъра на фундамента. За тази цел се използва основно два прът в долната и горната част на лентата. С цел укрепване на основната сума се увеличава до три или четири бара. Хоризонтална армировка е свързан между вертикалните пръти. Използва се като напречни хоризонтални пръчки за връзка рамка.Разчитаме на броя на клапаните

След всички необходими препарати и избора на схема за армировка трябва да се изчисли колко армировка се изисква. Първо ние считаме, колко трябва да оребрени барове. За да направите това, ние определяме периметъра на устройството и дължината на стените на вътрешните носещи. Получената кадри е умножена по броя на хоризонталните пръти.

Не винаги армировката дължина, равна на дължината на стените на основата. В такъв случай е необходимо да се свържат баровете се припокриват. В този случай, се припокриват баровете не трябва да бъде по-малко от метър. Всичко това трябва да бъде взето предвид при изчисленията. Една връзка води до увеличаване на общия метраж изисква укрепване на един метър.

Какво трябва да попълните на фондацията
На следващия етап - изчисление гладка клапани по-малък диаметър на колоните и плоскости. Определя който стъпка е между мостовете (например, 0.5 м)

 • Разделете общата основа ярд 0.5 и да получите броя на подсилващи съединения.
 • За добавяне на дължината на вертикалната дължина на напречното подпора прът и се умножава по две. Качваме се на дължината на армировката е необходимо за засилване съединение.
 • Размножава дължината на една подсилваща съединение на общата им количество. Ние получи обща дължина на пръта.

Имайте предвид, че след рязане на арматура до необходимите сегменти са изрязване. Те не се използва след това. Поради това се препоръчва да се увеличи кадри на закупения продукт е 10% от общата дължина.

клас на бетона

Конкретният състав включва следните компоненти:

 • Цимент, който носи свързваща функция.
 • Пълнители (пясък, чакъл).
 • Вода.

Качество и клас на бетона зависи от процента на тези компоненти.

 • M100 - използва чрез изливане на основата за огради. малки дървени къщи, гаражи.
 • M150 - тази марка е подходяща за изливане фондации под белите дробове на едноетажни и двуетажни къщи.
 • M250 - се използва за заливане на основата за големи частни къщи.
 • M300 - за изграждане на къщи на няколко етажа.
 • M400 - за изграждане на многоетажни сгради.

Бетон може вече да се купи готов за изливане на основите, но можете да направите сами. Необходимо е да се определи марката на желаната бетона правилно. За да направите това, се вземат предвид всички характеристики на сгради, които са били описани по-горе за избор на вида на основата.

Да бетон себе си

Най-често, за изграждане на частни къщи, използван марка M300. Пропорциите на бетон са както следва: 1: 3: 4 (цимент - пясък - чакъл).

За да получите конкретна марка M300, трябва да се добавя вода до половината от общото тегло на всички компоненти.

Разтворът трябва да бъде смесен с лопата, но не и твърде лесно.

Необходимо е да се обърне внимание на състоянието на пясъка. То не трябва да съдържа бучки от глина. Пясъкът е по-чист, по-лесно се хваща с цимент. Ако мокър пясък, количеството на използваната вода трябва да бъде намалена от няколко литра. Дребен вземе фина фракция (1-2 см). Цимент е по-добре да си купите непосредствено преди.

подготовка на обекта

След определяне на размера и вида на основата трябва да започне да се подготвят на сайта. Отстранете слой на почвата на дълбочина около 20 см. Внимателно се приведе получената повърхност. С лента мярка, правоъгълен триъгълник колче и връв трябва да бъдат прехвърлени в областта всички размери в съответствие с плана на къщата. Правилно, за да започне тази работа с външните стени. Отбележете ъглите с колчета. След това проверете всички размери. Задължително се измерва по диагонал - дължината им трябва да е идентична. На разстояние от един метър от колчетата настроен стълбове, забиха табели на височина от около 80 см от нивото на земята. Между тези дъски се простират на въжето, така че тя се провежда в центъра на бъдещата фондация. Маркирайте вътрешни стени и започват да копаят окопи. Когато изкопа е готов, задайте кофраж, арматура колан и можете да започнете изливане на фундамента.

Основата трябва да започне да се направи веднага след изкопаване на траншеи, колкото е възможно отделяне на почвата.

Какво трябва да попълните на фондацията
Как да пробиете основа за канализацията с ръцете си

Какво трябва да попълните на фондацията
Пилотно фундиране без скара

Какво трябва да попълните на фондацията
мазе вентилация в частна къща