Отглеждане на кедрови семена у дома стъпка по стъпка ръководство

За да се извлече конус семена трябва да опарване вряща вода - тогава ще се открие. От останалите люспи могат да бъдат получени лекарствен инфузия или отвара, които се използват за лечение на много заболявания.Как да расте кедър дома

стратификация на семена

При отглеждане кедър у дома може да бъде единственият трудност: стратифициране на семена, което е от съществено значение за покълването им. Той се среща в няколко етапа.

 1. Първи фъстъци накисват в топла вода в продължение на три дни, той се променя ежедневно. Някои от тях могат да се появят - тя е празна семена, те могат да бъдат веднага изхвърли.
 2. Останалите трябва да бъдат обработени бледорозов разтвор на калиев перманганат, и фунгицид, като го пуснете ядки в продължение на няколко часа.
 3. На следващия етап - студена стратификация. Ядки да се смесва с чиста влажна фин пясък (тя може да бъде предварително калцинира в пещ), дървени стърготини или торф трохи в съотношение 1: 3.
 4. Получената смес се поставя в торбичка плат и поставени в малка дървена кутия, в която предварително направен отвор, който е въздух.
 5. Съд с гайки, поставени на долния рафт на хладилника (в отделението за зеленчуци) или поставени в изба за най-малко 3 месеца. Температурата на поникването на семената трябва да бъде около + 4-6 ° С, преди понижаване на -4 ° С не се допуска повече от 2-3 дни.

Как да расте кедър дома

Express стратификация

Налице е по-бърз начин за кълняемост кедрови семена у дома, но това е по-малко надежден от стратификацията в хладилника. Трябва пресни чисти ядки, които първо трябва да се промиват с топла вода, за да се освободи от смолата, след което стои в студен (не по-висока от 0 ° С) за около 3 дни. Тя не трябва да се нагрява, в противен случай нищо не се случва. За да избегнете това, резервоарът може да бъде периодично добавяне на кубчета лед. Падна на дъното семената са подходящи за засаждане.

Възможно е да ги поставя предварително в приготвения субстрат (най-добре глинестата почва, глинести почви или смес от торф и пясък), който не трябва да бъде по-висока от 15 ° С температура. Ядки се засаждат на дълбочина 2-3 см, уплътняване на почвата на върха - това ще ви помогне да се отървете от микроби от твърди черупки. Контейнерите трябва минимална височина 8 см и обем от около 300 мл. Култури мулч дървени стърготини или торфените трохи, поставени в най-осветената част на къщата, но без достъп на пряка слънчева светлина, и се поливат редовно. Температура разсад трябва около 20-22 ° С

Можете да използвате различна версия на бързо стратификация.

 1. Семена от ядки се накисват в топла вода в продължение на осем дни. На всеки 2 дни тя трябва да бъде променена.
 2. След това е смес от пясък и торф, в която да се постави семената.
 3. Култури притежават къща при стайна температура, от време на време се разбърква с вортекс и накисване, в продължение на 30 дни, докато те започват в ход.
 4. След това разсадът се отстраняват и се съхраняват в хладилник при температура от около 0 ° С преди трансплантиране в почвата или незабавно поставени в пота.


Как да расте кедър дома

Грижа за разсад

Отглеждане кедър дома от семената малко по-сложни, отколкото в открито поле, тъй като това дърво е много взискателна към светлината. Ако светлината не е достатъчно, разсад са най-добрите dosvechivat специални лампи. Необходимо е да се подготвят за зимните разсад през първата година от живота, ако те си стоят в къщи и да не се засаждат в земята: те се нуждаят от температура не по-висока от 10 ° C. Тези параметри могат да бъдат остъклен балкон или в навеса. Ако не отговарят на това условие, младите растения умират след разсаждане на открито място.

Една от основните врагове на култури е гъбична болест - "черен крак". За нейното предотвратяване нуждаят от редовно лечение фунгицид растение (на всеки 2 седмици).

По-добре да започне веднага да се обучават млади кедри на открито, веднага след като измръзване е преминал заплаха, за да ги направи в градината или на балкона. Това трябва да става постепенно. Растения от семена, отглеждани в домашни условия, а не в земята, са много деликатни и лесно могат да умират от хипотермия или, обратно, прегряване. Топ почвата трябва да бъде zamulchirovat дървени стърготини, борови иглички или торф трохи, за да го запази суха. Поливане тези растения се нуждаят от умерено, без излишни украшения, или да увеличи риска от загниване на кореновата система, но не трябва да се допуска и изсушаване на почвата. Cedars са много добре реагират на торене. специален тор за иглолистни дървета могат да бъдат използвани за тази цел. Те трябва да направят редки: 1 път 2 пъти през пролетта и лятото.

Как да расте кедър дома

Зимуване и разсаждане разсад на открито място

Младите кедрови дървета растат много бавно през първата година от живота, те изглеждат като малки стъбла на височина от около 2-3 см с лъч на къси игли отгоре. На втория може да нарасне до 7 см, и да достигне 20-30 см от четири години. Тъй като разсад, ще трябва да се справят с по-големи контейнери, като се уверите, че те се засаждат на същата дълбочина. Хибернация растения могат къща или на балкона в градина саксии капки избор, ако температурата не е по-ниска от 10 ° С

Трансплантирани в открит терен млади кедри нужда преди да достигнат ръст от 1 метър. Място за засаждане трябва да бъде избрано засенчване, с маса по-ниска вода. Плодови такива растения, няма да бъде по-рано от 20 години - за това, което трябва да се засадят няколко дървета, така че те да опрашват помежду си.

Как да расте кедър дома

Отглеждане кедър у дома от семена се усложнява само от необходимостта стратификация и създаване на нужната температура за зимните разсад. Последното е необходимо, за да се подготви на растенията за разсаждане на открито място. Грижа за млади дръвчета е редовно поливане и торене.

В много отношения, получаване на добри разсад зависи от посадъчния материал. При избора на нужда да се фокусира върху размера на неравности и неговите мащаби - това, което те са по-големи, толкова по-добре. Студената стратификация в продължение на няколко месеца, дава оптимални резултати, най-близо до условията на естествен семена за покълване. Можете да опитате няколко начина да растат едно дърво, което ще зарадва не само красотата на своя собственик, но и внуците си.

В тялото на живо своите паразити?

Симптомите на появата на паразити в организма могат да бъдат:

 • намаляване на имунната защита
 • сънливост
 • честа умора
 • депресия
 • главоболие, както и болки в ставите и спазми в вътрешни органи