Отглеждане краставици у дома

Отглеждане краставица
Като изкушаващо да се стигне до прозореца си и се удари в закуската няколко краставици, които растат в стаята. За да растат те се нуждаят от малко: семена, контейнер, земя и желанието ви. И знанието може да събере от тази статия.сортове краставици за отглеждане в домашни условия

Ако искате да получите добра реколта в условията на апартамента, моля, обърнете внимание на следните семена и хибриди от краставица. Основната им предимство е, че те са parthenocarpic. Казано по-просто, те не се нуждаят от опрашване, така че те имат женски тип на цъфтежа. По-добре е да има растения, храсти или srednepletistymi, тогава те свободно място на перваза на прозореца или балкон. Обърнете внимание на следните хибриди и сортове:
  • Маша;
  • Claudia F1;
  • стая;
  • Marinda F1;
  • у дома;
  • Rytova;
  • Marfinsky;
  • Бианка.

Условия за сеитба на краставици в дома

И в двата случая, # 8213; през есента или зимата сеитба краставици у дома, камшик е необходимо да се осигури допълнително осветление и поставете растението на юг или изток прозорец, в които няма проекти и температура в рамките на 17 # 8213; + 22 ° и 22 градуса през нощта # 8213; + 26 ° през деня.

Отглеждане на закрито краставици: подготовка и семена за посев

След като сте решили къде искате да получите култури, семена подготви означавали време. Тази процедура няма да отнеме много време. Имайте предвид, че ако семената в корпуса, а след това ги поставя в суха, подготвен контейнер. Ако не е покрит с цвят черупки, дезинфекция тях в розов разтвор на калиев перманганат 15 # 9472; 20 минути, изплакнете. Подгответе малък контейнер. Можете да вземете специални разсад чаши или да използвате съдове с кисело мляко, сладолед, сметана. Те трябва да имат диаметър от 6 # 9472; 8сантиметра. На кореновата система на краставица повърхност, така подходящ нисък капацитет.

В дъното на всяка чаша направи 3 дупки с помощта на нож или ножица. В дъното на резервоарите се търкаля в счупени тухли, едър пясък или разширени глина. Тогава влагата няма да се бавим в дъното на гърнето, и корените на растенията няма да изгният. Напълнете чаши лесно питателна почва смес, която е богата на разпадналата органична материя. най-добрият вариант # 8213; купуват готови почвата микс за отглеждане на краставици разсад вкъщи.

Изсипете горещ подземните води, за да се охлади, докато топло състояние, поставени на повърхността на почвата от краставица семена. Покрийте с кърпа или бинт, сгънат на две. Поставете на топло място, уверете се, че материалът е мокро през цялото време.

3 # 9472; появяват 4 дни малки корени. След това, в центъра на всеки контейнер се направи задълбочен дупка от 2 см, потопете семето надолу по гръбначния стълб, покрийте го с пръст. Сложете една чаша или тава с голям капацитет за желирано, така че ръбовете му са над данните Posudin. Така че влагата не се изпарява, покрийте почвата с фолио или прозрачен капак на тортата.краставици растат

Отглеждане краставица


Кълнове ще се появи съвсем скоро, така че тавата с тенджери, поставени на топло светло място. Когато повърхността на почвата изглежда издънки, отстранете фолиото. Ако се разраства краставици в малък апартамент в периода на дневна светлина, а през първите 5 дни, за да го направят при ниски положителни температури. През деня той трябва да бъде 15 # 8213; + 17 °, и през нощта 13 # 8213; + 15 °. След това разсадът няма да се изтеглят.

Ако отглеждането им през втората половина на пролетта до беседката, поддържа температурата не е имало над 25 градуса. В противен случай, тя може да доведе до удължаване на разсад. За да се избегне този проблем, можете да окачите на стъкло светлина тюл, който ще разпръсне ярката слънчева светлина. Особено необходимо е да се помни, горещо лято, в противен случай растенията ще страдат от прегряване.

Докато разсад от краставици е все още малък, не го поливам прекалено често. Направете това, само когато почвата е суха. След това разсадът няма да тегли, ще расте набит и силен.

Пресаждането домашни краставици

Отглеждане краставица


Когато растенията ще придобият три истински листа, те трябва да бъдат трансплантирани. Необходимо е да се подготви голям контейнер, където достатъчно количество земя ще отида. То може да бъде на височината на балконни щайги 15 # 9472; .. 20 cm за костюми големи саксии с диаметър от 25 см Те се засаждат по едно растение. В полето, можете да сложите 2 # 9472; 3, при условие че разстоянието между тях е по-малко от 25 # 9472; 30 см. За тази цел са подходящи, и една кофа във всяка могат да бъдат засадени не повече от една краставица.

В същото време, опитайте се да се действа много внимателно, така че да не се нараняват кореновата система, в противен случай разсад не могат да се успокоят. За провеждане на събитието, което трябва облачен ден, поставяне на саксии на пода в стаята или лоджия или pritenit им 2 # 9472; 3 дни.

Грижа за домашни краставици: поливане, торене, формация, жартиера

Отглеждане краставица


Когато в пазвите на листата ще формират яйчника, фуражната растенията. За тази цел 100 грама пепел на литър, поставете топла вода, разбърква се, оставете за деня. Предварително се излива водни растения, а след това направи превръзка.

Ако централните миглите се появяват странични разклонения, да ги prischipnite в основата. Една краставица трябва да бъде не повече от две на мигли. Те трябва да се връзвам. Това може да стане по няколко начина. Напрежението на рамката на прозореца на прозорец или ложа прозрачен мрежа (например сграда) с големи клетки. След това лозата ще се придържат към тях с антените. Можете да прикачите единия край на въжето до дъното на краставици мигли, а вторият # 8213; прозорец на горния етаж или на тавана на лоджия. След това лозата упорито ще се държа за подкрепа.

Някои домашни градинари използват един много интересен начин. Те слагат стол близо до прозорец или стъклена лоджия, той # 8213; кофа растение. Кофата се понижава единия край на малък импровизиран стълба, вторият край е повдигнат нагоре. Постепенно краставица лозата се увива по стълбите и се чувства доста комфортно с такава подкрепа.

Това е от съществено значение за получаване на глазури с топла вода, чиято температура е 27 # 8213; + 30 °. След връзване краставица вода растенията когато земята е суха най-горния слой на вечерта или рано сутрин. Свръхпредлагане на влага може да причини кореново гниене, и липсва # 8213; плода на горчивина. Съберете Zelentsy без да им позволите да расте. Тогава следните предимства ще се формират и растат по-бързо.

В средата на пролетта, засейте лоджия маруля, репички, копър. След това можете да във времето, за да се откъснете краставици, пресни билки и се насладете на витамин ястие, съставки, които са се увеличили със собствените си ръце, с любов, без използването на химикали.