Осъзнаване на себе си и своите дейности, като път за професионално израстване

Осъзнаване на себе си и своите дейности, като път за професионално израстване.
(Mini-обучение за учители в предучилищна)

Цел: да се демонстрира ефективността на взаимодействието на преподаватели метод; насърчаване на мотивацията на учителите за самоусъвършенстване в различни сфери на живота, както и директно в преподавателските услуги, чрез актуализиране на стремежите учител на стойността на себереализация в тяхната дейност; създаване на благоприятен микроклимат в PED. екип.BT - нека да чуем някои отговори от вас и се анализира какво ни пречи да правим това, което ни харесва, и че е необходимо да се коригира ситуацията.
Вземете склад. За да привлече вниманието към факта, че повечето от нас в живота си се фокусира върху негативните явления на нашия живот, която пречи на работата, не отговаря на професията.
Примка на отрицателните качества на нашия професионален дейност създава вътрешен конфликт, има намаление на производителността, което води до объркване и емоционално прегаряне.
Ние знаем, точно това, което ние не искаме, и да се загуби в дефиницията - това, което искаме да се стремим. Но ние трябва да помним, че дори и най-удобен лайнер няма да може да отплава към целта, ако капитанът не знае - къде да се плува.
Нека се опитаме да преминат към добродетелите, които са в нас, стойностите, които имаме в нашия живот.

Упражнение "Моята герб." На работа ние разпредели 7 мин.
По време на работа, участниците прозвучаха бавно, тиха музика.

Материали: хартия за рисуване, маркер за показване; чисти чаршафи, цвят. моливи камбана.
BT - Нека да си въобразявате малко. Представете си, че всички ние сме част от благороден и древна раждането, а ние имаме с какво да се гордеем. Трябва да работим върху създаването на собствените си хералдически символи.
Преди да чисти чаршафи. Изпълнете с вас малко графично диктовка.
Разделете листа на половина с вертикална линия. Освен това, двете хоризонтални линии, от които се нуждаете, за да се разделят на листа на шест равни части.
Тези сектори следва да бъдат получени да обрисуват фигури - zagotovochki. Те могат да бъдат всякакви размери, навсякъде в сектора, които ще бъдат представени.


В горния ляв квадрант начертайте кръг; в горния десен ъгъл - триъгълник в средата вляво - графичния стъпка, средната право - хоризонтална пясъчен часовник (поклон на двата триъгълника); долния ляв - правоъгълно дъно десния две паралелни дъги (или скоби). Сега имате всеки от изобразените фигури да завърши преди изображения и пишат 2-3 прилагателни за всяка получена risunochki (можете да ги запишете до изображението).

Как да започнете кариерата си

ь въже - 25 кг;
ь комплект - 5 кг;
ü Gidrokompas - 6 кг;
ь консервирано месо - 20 кг;
Пушка U - 25 кг;
Бонбони U - 20 кг;
Спален чувал U - 14 кг;
Развалцовайте U - 8 кг;
Палатка U - 20 кг;
Кислородът цилиндър ü -30 кг;
ü Определете geogr. карти - 25 кг;
ь туба с вода - 20 кг;
Радио ü - 3 кг;
ь Лодки - 25 кг.


И някъде по средата на океана, вашата топка започва бързо да губят височина. Вие разбирате, че за да се постигне най-малко до брега, е необходимо да се поддържа височина. Екипът трябва да изчисти баласта.
Задачата команди за 5 минути:
- поставим началник;
- единодушно решение (стрес - единодушно) решение да вземе нещата нулиране процедура;
След известно време, BT заключава, че всички го прави безопасно до земята и се приземи.
Наречен капитани.
BT - скъпи военачалници ви избират всеки един от членовете на екипа изразиха решение по кандидатурата на капитан. След това можете да изберете решения отбор на необходимост. Сега, ако имаше някакви разногласия, може да даде мнение за оборудването, което мислите, че е достоен за опазване приоритет. Аз питам участниците да се помни, толерантността правило - да не се критикуват.
Captains изразиха необходимостта да си тръгне. BT пита капитана да се оцени работата на екипа.
BT - обучение кани участниците да се оцени тяхното участие при изпълнение: - Моля, вдигнете ръката си тези:
- който се отличава като лидер;
- който се отличава като организатор;
- който се отличава като наблюдател;
- внимателен слушател;
- критик;
- генератор на идеи;
- безкористен човек.

BT - някак стоножка попита: "Какво крак да започнете да се движат?". За първи път тя се замисли за този въпрос, и за известно време, че е трудно дори да сляза на земята. И когато тя осъзна, че не е искал да се отговори на този въпрос, аз станах шампион в движение вече, и то не само в собствената си среда.
Има две групи от специалисти. Някои от тях са в състояние да направи нещо професионално, но не знам защо те трябва се оказва, добре; други - знам как да направя, но не знам как да се приложи на практика.
Днес ние сме били в състояние да разбера какво можем да направим добро, тъй като ние го получите, или могат да бъдат получени, и какво се случва с нас - добро.

Благодаря на всички ви за вашето активно участие в обучението!
Вие обичате и оценяваме себе си, работата си, живота си!
Вярвай в себе си, силните си страни и способности!
Желаем ви успех, кариера и лично щастие!