Основа за грим и да избере да прилага върху кожата, (който е и защо се нуждаем от него)

 • Какво е база за грим?
 • Видове грим фондация
 • Сортове фундаменти за лицето: преглед
 • Правила, приложими по грим база
 • Оцветен база за грим: как те се реши проблема?
  • Правила, приложими цветна основа

Прилагането на фондация е много важна стъпка в изпълнението на компетентен грим. Основа за грим ви позволява да създадете ефекта на един млад и свеж лице. В допълнение, тя може да помогне да се скрие малки дефекти (например, зачервяване, грапавост, леки петна). Декоративна козметика, които се прилагат към жената кожа се крие по-добре и трае по-дълго, ако се приложи към основата.Какво е база за грим

За база за грим е помогнал да се създаде чист и компетентен грим, че е важно да бъде в състояние да го вземете и да постави върху кожата си правилно.

Направете го достатъчно проста, най-важното - да знаете някои правила.

Какво е база за грим?

Продуктът има няколко имена: основата, базата или грунд. Това са всички имена за едни и същи средства. Въпреки това, някои жени бъркат с основа под грим основа, като се предполага, че е едно и също нещо. Но това не е така.

Ако основната цел на фондацията е да се изравнят на цвета на кожата и да се скрият недостатъците си, а след това възлага на основата на няколко други функции, макар че той може да направи цвета на кожата по-равномерно и коригират проблемните области по лицето. Защо база под грим? Добра база - инструмент, който е предназначен да изпълнява следните задачи:

 1. Какво е база за грим
  За да се подготви кожата за последващото прилагане на тонални средства. В този случай, база за грим изравнява повърхността на кожата, колкото е възможно. Това, например, е много важно за жени с такъв проблем кожа или акне ефекти като изпъкналости, ями, трапчинки. Също така е важно за жените, които са имали варицела, и така нататък. Н. заболяване. В този случай, в основата спомага за значително подобряване на външния вид на кожата.
 2. Омекотяване и овлажняване на кожата. Основа за грим и е полезна в случаите, когато трябва да се изгладят кожата, където има бръчки. В допълнение, в основата омекотява сухата кожа, така че останалата част от козметиката продължава тя е много по-добре, по-равномерно разпределени, а не изкован в бръчки. В резултат на това една жена получава Боле младо лице, което е важно в една епоха, грим.
 3. Премахване на различни дефекти. Основата може не само да се скрият неравностите на повърхността на кожата, но също и други неприятни дефекти. Тя може да се скрие разширени пори, зачервявания, нездравословен начин на сянка (жълтеникав или сивкав), ефектите от неуспешен тен. За да се постигне желания ефект, трябва да знаете как да изберете основа за грим. Разбира се, не забравяйте, че сериозни дефекти като акне, демодексови петна, белези и така нататък. Н. Основа за грим няма да се скрие.
 4. Елиминирайте блясък. Собствениците на кожата мазна и комбинирана типове трябва да рогозки база. Това е особено вярно през лятото. Но имайте предвид, че не можете да използвате рогозки основа за лицето, защото тя може да пресъхне деликатната кожа с мазна кожа възраст. Eye трябва да използвате своя собствена специална база данни.
 5. Направете човек по-здрави и нажежен от вътре. Ако едно момиче се уморява, не получават достатъчно сън, тя може да помогне на база, което от своя състав има лъскави частици. Не се страхувайте и мисля, че лицето ще блясък като коледна играчка. Не, тъй като тези частици са микроскопични смилане и кожата не може да се види на всички. В този случай, кожата на лицето, сякаш свети отвътре. Но с такива основи трябва да бъдат внимателни, момиче с мазна кожа, тъй като е възможно да се получи обратен ефект. В този случай е възможно да се използват основите като маркер, причинявайки малки средства по скулите и страничната повърхност на челото. Това ще даде на човек в прясно състояние. В комбиниран тип кожа не е необходимо да се постави основа на площите, които са предразположени към увеличаване на мазнините и блясък.
 6. Да се ​​пази от слънчева светлина. Понякога нито ден, нито кремовете съдържат SPF, т.е. защитни фактори срещу слънчева светлина. В такъв случай би било много добра основа за грим с филтри, създаден специално, за да се предпази от слънцето.

Очевидно е, че в основата е по-гъвкав инструмент от фондацията. Въпреки това, преди тези средства са коренно различни задачи.

Обратно към съдържанието

Видове грим фондация

Какво е база за грим
Ние трябва да помним, че има няколко вида бази за грим:

 • база за лице, което е пряко участие;
 • База под сянката на която има за цел да гарантира, че сенките не са просто по-добре поддържани, но също така и по-добре да се даде на цвета на клепачите; под сянката на основата е чудесно за жените, които имат мазна кожа на клепачите, което води до постоянно сенки търкалят - лесно средство за решаване на този проблем;
 • база за устните, че овлажнява устните, изглажда повърхността им и по този начин гарантира, че червилото е най-добре се пада на устните, не се разпространява, не са отбелязани в гънките, тя става по-устойчива и светло.


Важно е да се разбере, че всички видове основи (основи), предназначени за различни цели. Ето защо, за да замени един от друг, или и трите бази данни не могат да бъдат едно - той просто няма да работи.

Обратно към съдържанието

Сортове фундаменти за лицето: преглед

Всяка база за грим се състои от силикон и пигмент. Това два активни компоненти, без които на базата на, от една страна, няма да работи, и второ, просто не могат да се разглеждат като основа за грим. В допълнение, съставът на базите могат да включват свързаните с тях компоненти: витамини, овлажнители и хранителни вещества, растителни екстракти - списъкът зависи само от въображението на производителите и какви функции имат за агента.

Какво е база за грим
Все пак основната функция - изравняване на релефа и увеличаването на устойчивостта на грим -vypolnyayutsya единствено от силикон. Вторият най-важната функция - корекция на липса на - се постига чрез пигмент. пигменти сортове в основата на много и техния подбор зависи от вида на проблема, за да бъдат решени. В зависимост от пигмента и разграничаване на самата основа за грим. Така че, има 2 основни вида пигменти:

 1. Цветни. Тези пигменти се използват за коригиране на малки дефекти на кожата. Контейнерът (което може да е стъклена бутилка или пластмасова тръба) средства за нормално изглежда твърде ярко, но това не трябва да бъде подвеждащо, тъй като когато се прилага върху кожата няма да означава, че той се оцветяват. Разпределени в кожата, като база се слива с основната си тон и става доста забележимо по лицето. Заедно с нея и да станат незабележими дефекти, които той има за цел да се прикрие. При избора на база данни, което трябва да се знае какъв е проблемът коригира определен пигмент.
 2. Седефена пигменти. Тяхната основна задача - да направи лицето да изглежда свеж и отпочинал, което му придава здравословен блясък. Такива бази правят лицето по-млади, което е особено важно във възрастовата грим. Важно е да изберете правилния цвят на перлен пигмент под кожата ми. Така че, ако цвета на кожата е хладно, костюм-розов перлен пигмент, а ако топла, тя ще подобри външния вид на златисто-кайсия или цвят праскова. С такава база под грим, което трябва да знаете кога да спрете, като че ли да се сложи средства в излишък, може да получите ефекта на мазни блясък, който изглежда разхвърлян, и дори може да се направи "плувка". Ако всичко е направено правилно, всяко момиче ще се радваме с ефекта, за добра причина, това означава, получава похвала.

Някой подходящ означава един производител на някой друг. Но без съмнение, най-доброто - това е основата, която е правилно избрана в зависимост от вида и тонуса на кожата и проблемите, които тя трябва да реши. Разнообразие от бази за грим е страхотно, така че всяко момиче може да избере не само качеството, но и достъпна база.

Обратно към съдържанието

Правила, приложими по грим база

Важно е не само компетентно изберете базата, но и да го прилага върху лицето си правилно. Но прилагането на фондация предшестван от два етапа - прочистване и прилагане на дневен крем. Не по-рано от 15-20 минути след нанасяне на крема може да се прилагат под грим. Не е необходимо да се постави много пари.

Какво е база за грим
Нанесете основа може да бъде с пръсти, така и четка. Но все пак правилно да го направите с пръсти, защото значително скоростта на икономии. След като в основата се нанася и равномерно разпределени върху кожата, е необходимо да се изчака около 10 минути. През това време, в основата ще "свие". Само тогава можете да започнете да се пръска фондация и други средства. Ако не чакам за определеното време, гримът няма да се придържаме, и може да "плува".

Вие не може да се прилага след базовата основа, а отиват директно към заявлението за грим на очите, устните, руж и пудра. Някои гримьори дори смесени с базовата основата и като такива Продуктът се нанася на лицето. Всяко момиче може да бъде метод за експериментиране, за да намерите най-подходящия начин.

Освен това, изключително внимателни, когато използвате рамка трябва да бъде едно момиче с мазнини и проблемна кожа като силикон, който е част от средствата, може да запуши порите и да предизвикат възпаление, акне. В този случай, не е необходимо да се използва базата всеки ден. Също така не забравяйте, че дори и на основата се състои от част от витамини и други комплекси, това по никакъв начин не замества сутрин на лицето грижа за кожата.

Обратно към съдържанието

Оцветен база за грим: как те се реши проблема?

При избора на база данни, трябва да се разбира, че той може да се скрие, не всички проблеми на кожата. Това не е панацея, или някакво чудо лек, така че не положи големи надежди на него. Да, базата данни може значително да подобри външния вид на кожата, но има коректори за сериозни дефекти, които имат по-твърда консистенция и много по-висока покривност. Така че, това, което може да реши проблемите на една или друга пигментирана (цветно) база:

Какво е база за грим

 1. Ако искате да дадете на един човек свежестта и скриване на следите от умора, малко озарява кожата, а след това е перфектно се справи база за грим с бял пигмент.
 2. Ако не са единни тонус на кожата, или ако има са много леки дефекти, ще ви помогне да крият своята база под грим на бежово, но е важно да се избере цвят, идеален цвят на кожата. Инструментът може да се нарече аналог на фондация, но тя е много по-лесно, тъй като течността.
 3. Ако има синини или лежеше сенки под очите, можете да използвате жълт пигмент на базата.
 4. Ако зачервяване, разширени вени и други подобни проблеми е необходима зелена база, която е добре скрие не само дефектите, но и малки пъпки.
 5. Когато нездравословен тен с жълт midtone много спешно база с лилаво или лилаво пигмент, който може дори да се прикрие пожълтяване натъртване.
 6. Ако цветът на кожата е сивкав оттенък, това ще помогне на фондацията с розов пигмент, който прави кожата "порцелан".
 7. Ако момичето не е експеримент с бронзант, фондация помага синьо.
 8. Ако не се наблюдава очевидните недостатъци на кожата, но повърхността е лошо, се прилага достатъчно основа с леки отразяващи частици, които визуално правят повърхността на кожата гладка и равна.

Това знание ще помогне на всяко момиче да избере правилната основа и изпълнява красив грим. който ще изглежда перфектно през целия ден.

Обратно към съдържанието

Правила, приложими цветна основа

Какво е база за грим
Ние трябва да помним, че в опитите колкото е възможно повече, за да се скрие дефекти, не е необходимо да се приложи голяма сума пари, тъй като това може да доведе до отрицателен резултат:

 • по-тежък грим, така че той няма да изглежда чист и красив;
 • запушва порите и да предизвика допълнителни проблеми под формата на черни точки, пъпки и акне;
 • грим може да "плува", която е особено вярно за жените с мазна или смесена кожа, а всъщност в горещия сезон.

В този случай, дефектът не е най-добрата основа за прикритие. В този случай се прилага основа, а след това върху проблемните области на плътна точка прилага коректор и фиксирайте всичко с тънък слой прах.

Важно е да се помни, че с грима по-добре да не ходи повече от 8 - 10 часа и се насладите на дневна база, ако е възможно.. Идеално - да се използват за основа на тези специални случаи, когато искате да изглеждате свежи, завладяваща и не мисля, че в този случай, в какво състояние грима след няколко часа.