Оскар Писториус - биография, информация, личен живот, снимки, видео

А бегач с протеза

Той е известен с прякора "Blade Runner» (Blade Runner).

Шест шампион на Летните параолимпийски игри. Сребърен медалист на Световното първенство в Даегу през релейните 4 х 400 метра.Член на Олимпийските игри в Лондон.

На възраст от 11 месеца той се премести краката си под коленете, защото от раждането не е имал фибула и в двата крака.

Независимо от това, той присъства редовно на училище и, освен това, активно участие в спортове като бягане, ръгби, тенис на корт, водна топка и борба.

По-късно, след като контузия в коляното, той се фокусира само върху атлетика и започва да се развие бързо.

С течение на времето, той също влезе в университета в Претория със специализация в областта на управлението - но, по собственото му признание, защото обучението е принуден през цялото време, за да се намали хода и не възнамерява да завърши образованието си по-рано от 30-годишна възраст.

А бегач с протеза

Но наистина Писториус стана известно, когато той започна да се конкурират с традиционните пътеки.

"Аз живея за спорт, за мен е важно всеки път да докаже на песен, че хората с увреждания са по-различни от тези хора, които имат ръцете и краката Вторият ми най-добрият отговор. - Ние сме хора като вас, и може по много начини да бъде по-бързо и по-добре. " - каза той.

А бегач с протеза

Е критикуван от експерти и колеги, той е обвинен в непочтени практики от рода на борба.Например, тя посочи, че спортистът използва въглеродно влакно работи протези, разработени по искане на исландската компания Össur, на името на изобретателя на протези Essyura Kristinsson (Össur Kristinsson), който е и ампутация. Cross протези, наречени Cheetah Flex-Foot ( «Gepardovye гъвкави крака") и струват повече от $ 30 000.

CFRP е много силна и, в същото време много лек материал.

Немски професор Герт-Петер Brüggemann провел изследвания, след което заяви, че "Пролет" протези дават спортист значително предимство пред конвенционалните бегачи (известната фраза: "Вие може да го прикрепите към електрическия двигател!").

А бегач с протеза

Растеж на Оскар Писториус: 184 cm.

Личен живот на Оскар Писториус:

Атлетът е имал връзка с модела Южна Африка и teleaktrisa Рива Stinkamp.

Те дори казват, че са готови за сватбата.

Оскар Писториус и Рива Stinkamp

А бегач с протеза

А бегач с протеза

А бегач с протеза

А бегач с протеза

Убийство Рива Stinkamp:

Слуховете, че Писториус я объркват за един крадец, полицията не потвърдиха, казвайки, че престъплението е "домакинство в природата". Полицията съобщи, че в допълнение към две от тях на територията беше празна.

Оскар Писториус изхлипа в съда

А бегач с протеза

А бегач с протеза

А бегач с протеза

Обвинението: Оскар Писториус лъже и трябва да бъде в затвора