Осите в стоматологичния настройката, реални цени

Към днешна дата, проблеми със зъбите са открити в почти всеки втори човек. За някои хора, те изразиха много силно и се характеризират с унищожаването на корони. Въпреки това, има специални инструменти, които помагат спаси зъба и възстановяване на неговата функция. Pins се използват в стоматологията за дълго време. Обърнете внимание на подробностите на техните предимства, указания за употреба, с материали за производство, както и особености на растението и да се грижат за тях.Какво е ПИН?

Елементът е носеща конструкция, която позволява да се създаде всякакъв вид протеза (фиксирана или сменяема). Pins в стоматологията (снимка можете да видите в статията) - това е пръчките, с която лекарят има възможност за укрепване на разрушената короната. Фиксирания елемент в денталната канал, от която преди това се отстранява нерва.

Най-често, дизайнът се използва в случаите, в които в различно положение не могат да бъдат коригирани. Това означава, че ако единствената възможност за лечение на зъб натрупването на щифта.

Какви предимства дизайн?

Какво е котва щифт

Съвременната стоматология използва всички възможни методи, които осигуряват бърз и ефективен коригиране на проблеми със зъбите. Имайте предвид, че щифтовете имат някои предимства в сравнение с други методи на лечение. Например:

1. Продължителността на употреба. Някои модели могат да бъдат повече от десет години.

2. Когато ПИН може да се използва, за да се възстанови не само целостта на короната, но и нейната функционалност.

3. Представено позиция ви позволява да не се премахне зъба.

4. Някои видове щифтове (еластична) дават възможност за разпределение на натоварването равномерно върху повредени корони, така че те се износват и се разграждат по-бавно.

5. най-модерните елементи позволяват да се избегне счупване корени корони.

6. конструкции изработени от стъклени влакна, могат да бъдат използвани за възстановяване и укрепване на предните зъби.

Недостатъци представени елементи

Странното е, но те са също там. Pins в стоматологията (прегледи на тях в повечето случаи положително) имат следните недостатъци:

- Дизайнът може да бъде доста скъпо (в зависимост от материала, който се използва за производството му).

- Неправилно инсталирани елементи понякога се провокират унищожаването на корони и кариес.

- Метални продукти, които не разполагат с необходимата гъвкавост, което допринася за правилното разпределение на натоварването на челюстта. В допълнение, те могат да се поддаде на ръжда под въздействието на слюнката.

- В някои случаи, за да се елиминира щифт изисква пълно отстраняване на зъба.

- Възможна алергична реакция към материала, от който произведения елемент.

- Pins в стоматологията са много ефективно лечение, но има и случаи, в които те не могат да кандидатстват за повторно възстановяване на зъба.

Показания за употреба

Какво е котва щифт

Сега е необходимо да се разбере, че в някои случаи проектирането на инсталацията може да бъде:

1. Ако е необходимо да се направи подкрепа за последващо фиксиране на протезата.

2. В този случай, ако зъба е напълно отсъства.

3. Когато короната се унищожава повече от половината от височината си.

В някои случаи инсталирането на елемента не е възможно?

Pins в стоматологията (цената зависи от материала и кръжи около $ 20-100 за продукт), могат да се използват, не винаги е така. Например, не инсталирате структура в следните случаи:

- Пациентът има проблеми с кръвообращението или кръвни заболявания.

- Има пародонтални щети.

- Стените на корена имат малка дебелина (по-малко от 2 mm).

- Развитие на възпалителни заболявания на устната кухина, кисти и гранулома на венците.

- Има проблеми с нервната система.

В допълнение, експертите твърдят, че невъзможността да се инсталира на продукта се дължи на липсата на корона или малка дължина от корена.

Какви материали са използвани при производството на елементи, присъстващи? класификация на продуктите

Какво е котва щифт

Трябва да се каже, че щифтовете в стоматологията могат да бъдат направени от различни материали. Така например, се използват такива материали:

- Благородни метални сплави.

Щифтовете в стоматологията могат също да бъдат направени от стъкло, керамика, и въглерод. Всеки вид материал има своите предимства и недостатъци.

По отношение на класификацията, щифтовете в стоматологията са тези:

1. Metal. Те се използват само ако лекарят трябва да се възстанови силно повреден корона.

2. фибростъкло. Такава еластичен елемент е много добре оцелява и осигурява оптимално разпределение на товара.

3. котва. Те са изработени от титаниева сплав.

4. Uglerodovoloknistye. Те са много трайни. Тези елементи са скъпи, тъй като те предоставят възможно най-високата ефективност на лечението.Титан щифтове: предимства, недостатъци

Те са изработени от много издръжлив материал. Титан щифтове в стоматологията се използват много често. Той има висока якост, може да служи за дълго време, не разполагат с твърде висока цена. Те се използват дори и да има не повече от половината от зъба. Титанов щифтове могат да бъдат с различна дължина и форма. Всичко зависи от корена на зъба.

Въпреки това, тези продукти притежават някои недостатъци. Например, металът може да допринесе за развитието на алергични реакции. В допълнение, той е в състояние да устои на корозия се дължи на действието на течности или слюнка. И титаниеви игли не са еластични, така че е малко по-лошо разпределят натоварването на зъбната редица.

Anchor продукти: Предимства и функции

Какво е котва щифт

Те също се използват доста често. Водещ щифт се използва в стоматологията поради следните предимства:

1. силна и по-силна закопчаване.

2. Възможността да се използват корен в случай, че се наложи да инсталирате залягащите зъбни протези.

Естествено, тези продукти имат всички недостатъци на метал. Трябва също да се отбележи, че котва щифт в стоматологията може да бъде пасивна и активна. В първия случай тя се използва за определяне на цимент, и втората статия има резба и се завинтва в кореновия канал. Недостатъкът на такъв елемент е, че той не разполага с много привлекателен външен вид. В допълнение, че е доста трудно да се премахне. В някои случаи ние трябва да дръпнете зъба.

Фибростъкло структура: ползите

Какво е котва щифт

Съвременната стоматология се опитва да използва всички най-нови техники и материали за борба с болести на зъбите. Фибростъкло - един от най-добрите материали, която има много предимства:

- Същата високата степен на еластичност, както този на дентина.

- Добър биосъвместимост.

- Висока степен на сцепление с строителния материал.

- Тя не корозира или ръжда, като на практика няма взаимодействие със слюнка или други течности.

- Благодарение на лекотата на продукта по време на инсталацията лекар почти никакъв риск да пробие зъб корен.

- Разпространяването на натоварването на короната.

Естествено, фибростъкло щифтове в стоматологията не са много евтини. Например, цената на тези продукти може да бъде $ 30 или по-висока.

Какво да се вземат предвид при избора на щифтове?

Какво е котва щифт

Съвременната стоматология може да предложи голям брой решения в лечението на стоматологични заболявания. Създаване щифтове продължава да бъде една от най-разпространените методи за премахване на унищожаването на короната. Въпреки това, преди да ги монтирате, при условие, елементите, необходими, за да изберете правилно. Стоматологични услуги включват консултантска помощ при избора на щифт лекар. По време на лечението специалист трябва да вземе предвид следните фактори:

1. Дебелината на зъб. Ако тя е по-малко от 2 mm, като метод за лечение е неприемливо, тъй като тънък щифт може бързо да счупи, и силата на фиксиране в канала е ниска.

2. степента на разрушаване на короната.

3. Дълбочината на корена. Ако тя е по-малко от горната част на зъба, щифта в този случай не е подходящ, тъй като ще се оказа под влиянието на дъвкателните сили.

4. Натоварването на повода, след това се обработва. Важен фактор е и позицията на зъба: той стои сам или е трябвало да се инсталира на протезата.

5. Материал. Всичко зависи от индивидуалните характеристики на пациента и неговата биологична съвместимост с дентина.

6. Финансовата страна на въпроса. Аз трябва да кажа, че съвременната стоматология (цени на стоматологично лечение могат да бъдат наистина високи) предоставя много услуги. те са различни. Затова лекарят посочва, дали пациентът е в състояние да плати за лечението избран, а той взима най-добрият вариант.

В допълнение, е необходимо да се вземат предвид ограниченията на щифтовете. Например, цилиндричната форма на продукта е по-предпочитан. Завийте фиксиращи продукти по-силен. Най-оптималния вариант е еластичен болт, тъй като тя отговаря точно на максималния корените на зъбите и не се счупи по време на зареждане.

особености

Съвременната стоматология (Цените на услугите започват от петнадесет долара за изваждане на зъб) ще ви помогне да се елиминира почти всяка патология, свързана с кариес. Създаване щифтове трябва да е само опитен професионалист и осигурява определена последователност на работите:

1. кореновия канал корона. Това означава, че кореновите канали са освободени от съдържание и разширяват.

2. Въвеждане на ПИН. Това трябва да се направи така, че да се застопори на челюстната кост. В този случай, коренът на зъба е значително подобрена.

3. Използване на запълващия материал за монтаж. Естествено, трябва да изберете високо качество на цимент, който няма да се разпадне и добре се определи пръта.

4. Всъщност протези. Много по-добре, ако короната е интегрално свързана с щифт. Ако мост или изкуствен зъб не е монтирана, отворът се затваря след инсталиране на щифта.

Какво да правите, след инсталирането на ПИН?

Какво е котва щифт

За да се възстанови зъба след операцията мина добре и без никакви проблеми, трябва да се изпълнява препоръка на лекаря:

1. Проверете състоянието на короните на всеки шест месеца.

2. Да не се дъвче твърди храни, ядки или да се справи с отворен бутилка зъби.

3. Ако короната се възстанови, да се откаже от използването на клечки за зъби. Най-добре е да използвате специален хигиеничен нишка.

4. отговорно за процеса на почистване на зъбите. Опитайте се да използвате специален антибактериален вода за уста, за да се отървете от вредните микроби и плака.

5. Ако лекарят предписани никакви лекарства, не пренебрегвайте съветите му.

6. На първо място, опитайте се да ядете само меки храни.

Какво усложнения може да се случи? И как да се справим с тях?

Стоматологични услуги включват не само лечение на зъбите, но и постоянен мониторинг на състоянието им. Трябва да се каже, че след монтирането на щифта в пациент може да се прояви определени усложнения, периодонтит, тъканно възпаление, подуване на венците и болката.

Разбира се, ако се появят такива симптоми, така че не забравяйте да се обърнете към лекар, който редактира пръта. Разбира се, болката може да се чувства всеки човек, на когото е доставено гредата. Въпреки това, често е свързана с процеса на възстановяване, тъй като по време на операции, засегнати от меката тъкан, която съдържа голям брой на нервните окончания.

Въпреки това, ако болката стане по-силен, трябва незабавно да се консултирате с вашия лекар. Тя трябва не само визуална проверка, но и да ви изпрати до разглеждането на рентгенови лъчи.

Появата на симптоми на алергия може да се дължи на несъвместимост на тялото си с материала на прът, който е бил избран. Ако състоянието се влошава, има и други негативни признаци има вероятност да се наложи да премахнете щифт.

Ето всички аспекти на инсталацията и избора на продукти, представени. Нека усмивката ви ще бъде прекрасен!