Опасният висока температура при дете

Родителите често са загрижени за въпроса, защо температурата на детето се издига бързо? Всъщност, причината може да е малко, но в никакъв случай, фактът, че треска на детето се е повишила, казва, че собственото му тяло се опитва да се справи с инфилтрирани от вируси и бактерии.

Температурата, която е в децата
Температурата, която не надвишава 38,5 градуса, не се счита за опасен, както и модерни лекарите се съветват да не свалят детето си и ще позволи на тялото да се справи с вируса на техните собствени. Но опасността от висока температура в детето, каква е температурата при деца трябва да предупреди родителите кога и как тя трябва да сваля?Висока температура при децата

Децата на първите години от живота страдат по-лошо, отколкото треска тийнейджъри. Затова първата задача на родителите - да се следи отблизо поведението на кожата на детето, периодично измерване на температурата. Освен осигуряване на бебето прекомерната употреба на алкохол, поставете го в лек памучна пижама и изключете всички стимули очи и уши. Това означава, че в този период, лекарите препоръчват спокойна обстановка - изключете телевизора и допълнителни осветителни елементи.
Високата температура на различна възраст има свои собствени характеристики:

• В новородени, реакция на повишаването на температурата все още не е съвършен. Въпреки това, само в редки случаи може да бъде придружено от развитието на инфекция в тялото, или възпаление на.
• При деца под една година от живота на топлина система не е напълно развита.
• Деца до 3 години от живота на производството на топлинна надхвърля топлината, така хипотермия може да доведе до заболяване.

Механизъм на повишаване на температурата

Проникването на чужди бактерии, вирусна инфекция и стимулира освобождаването на левкоцити от кръвта и лимфната тъкан, които идват в борбата с инфекция, където вещество се изолира като интерлевкин. В резултат на това с притока на кръв в терморегулацията центъра на мозъка interleykinpronikaet, който е отговорен за стабилност на температурата.

Важно! Проникването на интерлевкин в хипоталамуса сигнализира на мозъка, че бебето студа. В резултат на това, той започва да се затопли, което предизвиква спазми на кръвоносните съдове, така че топлината не угасне, като по този начин се повиши като цяло температурата.

Това е основната причина, защо висока температура при децата понякога придружена от студени крайници.

Под влияние на бактериите и вирусите започват да умират температура, която улеснява прехода към следващия етап от треска - едно дете започва да се поти. Смъртта на инфекция намалява броя на левкоцитите в кръвта, съответно интерлевкин не оказва влияние върху регулирането на телесната температура.

Понякога, треска е единственият начин да се защити от инфекцията. Но такова състояние, понякога може да доведе до негативни последици.

Причини за висока температура

Както е описано по-горе, на които може да предизвика покачване на температурата на няколко. Основните от тях са:

Температурата, която е в децата
• Вирусна инфекция,
• бактериална инфекция,
• алергии,
• Прегряване
• Стрес,
• никненето на зъби.

Как да се измери температурата на тялото при децаHeat - симптом на факта, че тялото на детето активно се бори с инфекцията е проникнала. Но не може да лекува сериозно тактилни усещания. За измерване на температурата, и се уверете, че това е наистина високо, то е необходимо да се използва термометър. Термометърът може да бъде живак или електронно. Електронни термометри - е най-безопасният устройство за измерване на телесната температура при деца, но, за съжаление, не винаги е точна показатели.

Трябва да се измери температурата на въздуха в подмишниците, слабините гънка или в ректума. В този случай, детето трябва да е напълно спокоен и не плаче. Невъзможно е да се измери температурата на тялото по време на хранене.

Не забравяйте, че показателите за термометъра ще са малко по-високи през нощта, отколкото през нощта. Продължителност на процедурата трябва да е около 10 минути.

Опасен температура за бебето

Какво трябва да направят родителите, ако бебето треска? Какво температура се счита за опасно за децата? веднага трябва да се отбележи, че действията на родителите, за да се намали температурата на тялото на детето не винаги е оправдано и целесъобразно. Например, за вирусни заболявания природата, когато не се използват за лечение на антибиотици, треска разглежда само ефективно лечение. Но не и в случай на пътепоказател термометър надвишава белега на 40 градуса. Нека разгледаме въпроса, какво е опасно високи температури в детето и това, което индикаторът за термометър тя трябва да бъде намалена?

През първата година от живота на детето функцията на терморегулация все още не е съвършена, така че индикаторът за термометър може да варира от 36,6 до 37, а понякога и до 37,2 градуса. Ако такива показатели, няма други симптоми на болестта, те са нормални и не е необходимо да се стреля го надолу - бебето е напълно здраво.

Температурата, която е в децата
Subfebrile температура (37-38 ° С) могат да се проявяват при прегряване. И ако такава мярка се съхраняват в едно дете 4 или повече дни, то трябва да отидеш на лекар. Това може да означава намаляване на имунитета или за наличие на възпаление в тялото му, причинени от вируси. Трябва да се отбележи, че субфебрилна температура в тийнейджър с съдова дистония може да се случи без инфекция.

Фебрилна температура 38-39 ° С - висока температура, но намалява активността на инфекция. Но ако скоростта ще се издигне над термометъра, за детето, то се счита за опасен. Следователно, температура от 39 до 41 ° С се нарича pireticheskoy и може да доведе до опасни усложнения на сърдечно-съдовата система и дори припадъци.

В случая, когато температурата се повиши над 41 ° С, веднага предизвика линейка. С това изпълнение може да възникнат необратими последици в мозъка, което води до смърт.

Трябва да се отбележи, че за деца с болести на сърдечно-съдови и неврологични патологии, се счита за опасно, тъй като температурата е над 38 градуса!

Как родителите, ако температурата на тялото се издига над 39 градуса.
Поведение и навременна реакция на родителите да даде срок на дете, за да се облекчи страданието, така че всеки човек трябва да познава основните правила, които трябва да се ръководят при висока температура.

Температурата, която е в децата
1. Първо, уверете се, че стаята, където детето ще бъде добре вентилирано и нивото на влажност на съответствието.
2. Газа и бебе избършете цялото му тяло с мека кърпа, напоена с вода със стайна температура. На челото, можете да сложите студен компрес.
3. Оставете пациента да пие - пиене на много течности помага за премахване на токсините.
4. Почувствайте крайник на пациента. Ако те са студени, с горещо тяло, то това означава, че бебето спазми. Сложете на чорапи крака топли и да се опитаме да се затопли ръцете и краката.
5. Ако не се препоръчва да се извършва при температура над тялото 39 и бебешки тръпки на процесът на избърсване с топла вода. В този случай, пациентът е по-добре да приключи в топло одеяло, което стимулира намаляването на треска.
6. сила надолу топлина необходимите препарати на базата на парацетамол или ибупрофен. Никога не свалят температурата на дете аспирин.

Застреляйте температурата може само детските лекарства и стриктно спазва препоръчителната доза. Ако след приложение на таблета в рамките на 30 минути, температурата не се намалява, то е възможно да се даде таблетка бебе въз основа на друг антипиретик наркотици. Например, ако за първи път даде на детето си таблет на базата на парацетамол, а след това следващия път, основният компонент таблетка трябва да бъде ибупрофен, или обратното.

Ако телесната температура на 39 ° C издигнатия дете до 3 години, родителите трябва незабавно да се обадят на линейката.

Високата температура в детето

Високата температура при липса на симптоми при дете