опасни миоми на матката на

Много жени се интересуват, миома на матката - това е опасно или не, дали трябва да се лекува. Миома винаги е бил достатъчно добре изяснени нарушения в съвременната гинекология, който се препоръчва за лечение.Досега учените не са постигнали консенсус за това как опасни миома на матката. Известно е, че в някои случаи на болестта заплашва сериозни последствия, особено анемия или хронична анемия поради кръвоизлив. Ето защо много експерти препоръчват да се лекува възможно най-рано.

Миома на матката се нарича хормон зависими и доста опасно патология, която застрашава растеж в своите миометриума възли на типа на тумора. мускулния слой на матката тумора се различава от други лица за тяхната способност да регресират.

Какво ще се случи, ако има миома

Маточни фиброиди се характеризира със зависимост от хормоналните нива и доброкачествена. Въпреки това, е опасно за живота, както и в някои случаи са застрашени от сериозни усложнения и по-скоро неприятни последици.

Известно е, че туморите на тялото на майката често се диагностицират и лекуват при жените от 30 до 45 години. Миометриума може да бъде значително повишаване единична и многократна нодули с различни размери.

Повечето диагностицирани случаи, свързани с множествена или голям тумор като образуване да бъдат лекувани.

Гинеколозите открояват няколко класификации на тумори на матката, в зависимост от различни критерии. Според неговото локализиране на миома на матката е следните сортове.

 • Intraligamentarnaya. С това изпълнение mezhsvyazochnom образуването диагностицирани между връзките на матката около матката.
 • Подсерозни. Така наречените podbryushinnye възел е в процес на матерна залепващи се извън тялото черупка.
 • Интрамуралния или интерстициална. Интрамускулно и интрамускулна форма, разположен в миометриум.
 • Субмукозното. Когато субмукозно форма възел расте директно в лигавицата на матката в кухината на обвивка на тялото.

Какво ще се случи, ако има миома

В допълнение, миома на матката се класифицират в зависимост от разположението му в следните отдели:

 • тялото на матката;
 • маточна провлак;
 • маточната шийка част.

Локализация на тумори е от съществено значение при избора на метода за лечение.

В зависимост от размера на фиксираните възли може да бъде:

Разграничаване два вида миома по отношение на броя на възлите:

Поради естеството на свързване на маточни фиброиди е:

Размерът може да се посочи дали миома на матката и колко е опасно. Усложнения на миома на матката, както и тежките последици често се срещат в големи и гигантски размери образование.

Какво ще се случи, ако има миома

Етиологията на миома на матката

Някои жени смятат, че заболяването е опасно за живота, тъй като може да бъдат изправени пред някои последствия, като анемия или анемия. В действителност, образованието е рядко дегенерира в злокачествен тумор и не винаги е опасно за живота. Какво заплашва миома на матката, което трябва да знаете, за да се предотврати развитието на неприятни усложнения и да започне да разглежда патологията.

миома на матката тяло е слабо проучен заболяване трябва да се лекува нормално. Становища учените са разделени за нейната етиология. Някои експерти смятат, под формата на болест на хиперплазия, докато други учени отдават това под формата на тумора. Има една гледна точка, че образуването на тумори не е опасно за живота и не застрашава усложнения.

Известно е, че основната причина за заболяването е нарушение на съотношението на половите хормони, което се лекува. Ако туморът се появи на сравнително млада възраст не изключва наследствения фактор.

Какво ще се случи, ако има миома


Сред основните фактори, влияещи върху появата на маточни фиброиди, лекарите са разграничени:

 • особено генетичен характер;
 • хирургична интервенция, в резултат на увреждане на мускул слой;
 • ендометриума заболяване на съединителната тъкан;
 • възпалителни заболявания на половите органи;
 • метаболитни и ендокринни заболявания;
 • начин на живот се характеризира с ниска мобилност;
 • нередовен сексуален живот и липсата на хармония;
 • стрес.

Учените също участват като причинява две основни хипотези. Според една хипотеза, миома на матката започват своето развитие в утробата усложнения повлияни от вътрешно и външно. Според друга теория, то възниква в резултат на въздействието на различни наранявания.

Симптоматиката на миома на матката

Какво ще се случи, ако има миома
Опасен от миома на матката, това е фактът, че тя често прогресира без симптоми. Това поставя различни усложнения и последствия, като например анемия или анемия. Понякога жените са признаци на анемия за други гинекологични патология, които могат да бъдат животозастрашаващи.

С проявите на миома на матката включват знаци.

 • Промени, свързани с характера на всеки месец. Ако не се лекува миома, освобождаване от отговорност на матката по време на менструация са в изобилие и дълго, и има силни болки.
 • Връщане на масата. Едно от последствията на тумора са междуменструално разряд. Появата на такъв симптом показва, че една жена трябва да се разгледа и да се лекуват.
 • Кървене. С развитието на тумор на матката жена притеснен за системно кървене. Тази функция често предизвиква развитието на анемия или анемия, което е опасно за живота. Поради това, лечение на тази проява е необходимо възможно най-рано.
 • Разликата от дължината на цикъла. Ако не се лекува своевременно миома може да се очаква удължаване или съкращаване на продължителността на цикъла.
 • Системно болка в таза. Що се отнася до учените знаят, естеството на болката определя размера и местоположението на туморите. Болката може да бъде локализирана в областта на таза, и излъчва на гръбначния стълб и долните крайници.
 • Безплодието. Това усложнение е често симптом на болестта, ако не се лекува навреме.
 • Увеличаването на размера на стомаха. Що се отнася до увеличаване на обема на стомаха зависи от размера на тумори.
 • Компресиране на вътрешните органи. Няма намерени лечение при постепенно увеличаване на компресия на фиброиди и съседни органи. В резултат на това има усложнения като запек, често уриниране и болка в таза, което изисква лечение.

Какво ще се случи, ако има миома

Компресиране на вътрешните органи е опасно, защото това нарушава тяхното функциониране.

Усложнения и последствията от миома на матката

Без лечение, в повечето случаи води до развитието на заболяването и появата на усложнения, които понякога дори може да заплашват живота. Известно е, че маточни фиброиди, последиците от които могат да бъдат опасни, тъй като е рискът от злокачествена трансформация.

С развитието на фиброзни тумори са опасни, не себе си, а директно усложнения, които те причиняват. Намали вероятността от последствията може да бъде, ако своевременно посещение на гинеколог и лечение на патология.

Гинеколозите са идентифицирали редица опасни усложнения.

 • Трансформация в рак. Този ефект е животозастрашаващо. Ако миома на матката не се третират, под влиянието на неблагоприятни фактори възел може да злокачествен.
 • Анемия или анемия. Анемията е общ резултат на матката патология, която се развива поради продължава кървене.

Какво ще се случи, ако има миома

Симптомите на анемия или анемия са:

 1. бледа кожа;
 2. виене на свят;
 3. припадъци;
 4. постоянна слабост;
 5. хронична умора;
 6. систематични главоболие;
 7. разсеяност.

За да се идентифицират и лечение на такива усложнения като анемия или анемия с миома на матката, трябва да вземе кръвна проба.

 • Усукване крака и тъканна некроза. Някои видове възли са разположени върху стеблото, което води до риска от усукване. В този случай, захранващият блок се спре рязко и се развива опасното некроза. Усукване на краката на маточни фиброиди е усложнение под формата на некроза. Симптом е силна болка. Ако това усложнение не е своевременно лекувани хирургично, може да се развие възпаление на коремната кухина, което е знак за опасен и заплашва живота.
 • Компресия на съседни органи. Честото опасно усложнение става притискане органи, разположени в таза. Резултатът е нарушение на тяхното действие, което заплашва развитието на бъбреците и червата заболявания.
 • Безплодието, заплахата от спонтанен аборт по време на бременност. Ако не се лекува миома на матката, безплодие се развива с течение на времето. В аспект на безплодие вярно субмукозна място на тумора, както и голям размер образувания от всяка локализация. Ако фиброиди се оставят нелекувани, туморът ще деформира матката и предотвратяване на имплантиране. В случай на бременност, болест опасна за спонтанен аборт или преждевременно раждане.

Какво ще се случи, ако има миома

Заболявания по време на бременност застрашава живота на майката и детето последица от отлепване на плацентата и кървене, което налага лечение.

За да се избегнат опасни усложнения и последствия от миома, се препоръчва:

Миома на матката може да бъде опасно за живота и в същото време е невъзможно да се предскаже какво ще се случи, ако не се лекува това заболяване. За да се избегнат опасни последици за живота, като анемия или анемия, трябва редовно да посетите гинеколог, се подложи на преглед и лечение.