Обрив - Симптоми - кожни заболявания

Обрив - внезапна поява на кожата и лигавиците на различните промени, които са различни от нормалния цвят на кожата и външния вид и често е придружено от зачервяване и сърбеж.Обрив може да бъде локална реакция на кожата и да е външен стимул, или може да бъде симптом на общия човешки състояние. Има няколко десетки кожата, инфекции и други заболявания, при които винаги има обрив и няколкостотин, в който той също може да се появи.

Има няколко групи от заболявания, при които кожата или лигавиците могат да се появят обрив.

Алергични заболявания.

· Заболявания на кръвта и кръвоносните съдове.

Най-честата причина обриви - инфекциозни заболявания (морбили рубеола скарлатина, варицела, херпес инфекциозна мононуклеоза инфекциозен еритем и т.н ........). В допълнение към обрива, други симптоми са налице винаги контакта с инфекциозни пациенти, остро начало, висока температура. загуба на апетит, втрисане, болка (врата, главата, стомах), хрема, кашлица, или диария.

Обрив като симптом на алергия също не е необичайно. Алергичният обрив може да бъде заподозрян в отсъствието на инфекцията и възможен контакт с източник на алергии. Това могат да бъдат продукти (цитрусови плодове, шоколад, яйца, мед и т.н.), наркотиците. химикали (за боядисване, парфюми, прахове за пране и др ..), животни (котки, кучета). Така обрив може да бъде израз на основните видове алергии - храна, лекарство, респираторен (дихателна) и резистентност.

Когато могат да се появят кръвоносни съдове заболявания и обриви по две основни причини.

  1. По-малко или нарушение на функцията на тромбоцитите, които участват в кръвосъсирването.
  2. Нарушаването на съдовата пропускливост.

1. Флаконът е около 0.5 cm в диаметър, пълни с течност. Обрив с мехурчета може да бъде индикация за заболявания като херпес, екзема. алергичен дерматит, варицела, херпес зостер.

2. абсцес - елемент, изпълнен с гнойни съдържание. Формирането на гнойни пъпки случи фоликулит, фурункулоза, импетиго. пиодермия. различни видове акне.

4. Блистерна обикновено се случва при алергични реакции и решаване спонтанно в рамките на няколко минути или часове след началото. Наблюдавани при ухапвания от насекоми, ужилване, копривна треска. toksikodermiya.5. оцветяват характеризира с промяна в цвета (зачервяване или промяна на цвета) на отделните части на кожата, и се наблюдава в сифилитичен розеола, дерматит, toksikodermiya, leucoderma. витилиго, коремен тиф и тиф. Бенките. лунички и слънчеви изгаряния са пигментни петна.

6. еритема - леко нараства рязко ограничена област на кожата е ярко червено. Често се среща при хора с свръхчувствителност към храна (ягоди, ягоди, яйца и други подобни. Г.), Drugs (никотинова киселина, антибиотици, антипирин, хинидин и т. Д) След UV облъчване. еризипел. В случаите на инфекциозни заболявания и ревматизъм отговаря множествена мултиформен еритем и пищялите.

7. пурпура - кожен кръвоизлив с различни размери (от малки, от точка до големи синини). Наблюдавани при хемофилия (кръвосъсирването разстройство), заболявания Verlgofa (кървене продължителност разстройство) kapillyarotoksikoz (нарушена капилярна пропускливост), левкемия (кръвно заболяване), в скорбут (дефицит на витамин С).

6. възел се характеризира с промяна в цвета, текстурата на кожата и облекчение. Размери варират от 1-3 мм до 1-3 см в диаметър. Изпращане псориазис. лихен планус. брадавици. атопичен дерматит. папилома, екзема.

7. Системата се различава от размера на възлова точка може да достигне до 10 см в диаметър, и разположени дълбоко в кожата. След изчезването на възела, обикновено на белег на кожата остава.

· Ако обрив след прием на каквито и да било лекарства, е необходимо спешно да се обърнете към алерголог.

• Ако обрив в съчетание с висока температура и неразположение трябва да се консултирате с лекар инфекциозно заболяване.

· Консултирайте се с вашия дерматолог, ако обривът е придружен с усещане за парене, смъдене, кървене или образуване на мехури.

• Ако има внезапно силно главоболие. сънливост или има малки черни или лилави петна по голяма площ на кожата - Незабавно се обадете линейка.

• Ако обрив се разпространява под формата на пръстен от централен червено петно, след известно време след ухапване от кърлеж (дори няколко месеца), търсят медицинска помощ-инфекциозни болести.

· Ако една и съща Обривът се появява в няколко от членовете на вашето семейство незабавно потърсете лекарска помощ, инфекциозни заболявания.

• Когато обрив е червен, с остри очертания, наподобяваща пеперуда, стърчащи над повърхността на кожата, които са разположени на бузите и през моста е необходимо да се консултира с лекар-ревматолог.

В случай на всяка форма на обрив, се характеризира със значителни затруднения за поставяне на диагнозата, да бъдат готови за продължителен преглед от дерматолог.

Начало средства за намаляване на обриви.

За да се намали появата на белези и успокояват сърбежа, можете да опитате следните методи:

· Ако има признаци на инфекция, можете да кандидатствате с 1% хидрокортизон крем върху областите на кожни обриви по; свържете се с Вашия лекар, ако след пет или шест дни без подобрение;

· Гладки дрехи износване от органичен памук да се избегне дразнене;

· Използва се за измиване на бебешки сапун или душ гел;

· Изключване на вещества, които дразнят кожата и може да предизвика алергични реакции - бижута, парфюми, козметика, детергенти, дезодоранти.