Най-необичайните библиотеки по света, блог издателска къща "Ман, Иванов и Фербер"

Съвременните библиотеки са не само нови технологии, но също и много нестандартни решения в областта на архитектурата и дизайна. Ние ще ви представим десетте най-необичайни библиотеки по света, завладяващ сърцата на читателите.Обществената библиотека в Канзас Сити, САЩ

Височината на всеки "книги" - 8 метра, ширина - 2 метра. На "рафта" заедно рамо до рамо, "Приключенията на Хъкълбери Фин" на Марк Твен, "Властелинът на пръстените" на Толкин "Невидимия" на Хърбърт Уелс, "100 години самота" Gabrielya Garsii Маркес, "Ромео и Жулиета" от Уилям Шекспир други забележителни произведения на класици на световната литература, подбрани чрез анкета сред читателите Канзас Сити библиотека. Интериорният дизайн на библиотеката е направена в банковия стил като знак на почит към историческото минало на сградата.

Pargue Espana библиотека, Колумбия

Колумбийската град Меделин през миналия век стана известен капитал кокаин и гнездене картели южноамерикански. За да коригирате репутация на малкия страната Пабло Ескобар, колумбийските власти предприемат в Меделин редица проекти, насочени към културно възраждане на града.

Библиотека Луис Nyusera, Франция

Библиотека на име Сандро Пена, Италия

"Ние сме летели в НЛО!" - първата мисъл, която може да посети турист в Перуджа, където той вижда библиотека на име Сандро Пена. Сградата библиотека е във формата на летяща чиния с прозрачен розови стени.

Футуристичен интериор, добра комбинация от естествено и изкуствено осветление, звукови стаи изолация четене, пране библиотека услуга - всичко това привлича читателите от всички възрасти. Не без помощта на уникалния си дизайн розово трансфер примамват посетителите, като ги приканва да направи полет до прекрасния свят на книгите.

Delft University технологичен библиотека, Холандия

Вътре в библиотеката са библиотека, читални, Университетско издателство, задължителни отдел и книжарница. Дизайнът на интериора на библиотеката прилича на бункер, построен за подслон от въздушни атаки.

Гайзел библиотека, САЩ

Библиотека BICHAT Public, Сингапур

"Myslezaly" украсена с ярки стъкло от всички цветове на дъгата, създавайки настроение и удобна среда. Процесът на издаване на книги е напълно автоматизиран, читателят получава поръчката, след не повече от пет минути.

Liyuan библиотека, Китай

Не само, библиотеки на града може да улови въображението - в село Huairou е построена невероятно "книга Храм", подобно на старата дървена крепост. Проектиран от професор по архитектура от Университета Цинхуа Li Xiaodong дизайн библиотека се състои от стъкло и 45 000 дървени пръчки.

Александрина библиотека, или новата библиотека на Александрия, Египет

Във вътрешността на "слънцето" е цялата Вселена библиотека: гигантски фонд от осем милиона книги, многобройни читални (основна зала се намира на 11 нива каскадни и е с площ от 70000 квадратни метра), конферентна зала, специализирана библиотека за слепи, юноши и деца на четири галерии изкуства, планетариум, лаборатория за реставрация на древни ръкописи.Библиотека Хотел The Library Resort, Тайланд

В Тайланд, хотелът Библиотека Библиотека Resort е построен на брега на морето на Chaweng Самуи. Хотелът разполага с туристи не само физически "релакс", но и културно - в близост до басейна е библиотека с доста солидна фонд (има дори и книги на руски).

Как да се изгради библиотека

Liminal мислене на практика, или битката при очевидното

Как да се изгради библиотека

Избор на читателя: една глава от книгата "Изкуството на Дишането"

Как да се изгради библиотека

Детска книга като произведение на изкуството. Вдъхновение за възрастни

Как да се изгради библиотека

Как да се изгради библиотека

Изключване на автопилота, две проста медитация и "скъсване" с мечти

Как да се изгради библиотека

Ситуацията с Крим. Размисли за политика Исаак Adizes

Как да се изгради библиотека

Тъй като мозъкът е подвеждащи: 18 умствени капани

Как да се изгради библиотека

Всички спанак! 7 продукти, които правят ума си по-остър

Как да се изгради библиотека

И знаеш ли как да се пусне? 3 освобождаване упражнение за всеки

Как да се изгради библиотека

Коренът на всички грешки, основната валута на нашия живот и истината, че ние не може да се справи

Полезна уикенд четене

Изберете най-интересните статии и ви изпраща веднъж на 2 седмици. Подаръци за всяка буква.
В първата - аудиокнига "Афоризми по пътя към успеха"

Как да се изгради библиотека

Уроците от осъзнаването, "Бийтълс" и творчески задачи

Как да се изгради библиотека

Слънчев Баку, щастие и около 20 Със съветите на

Как да се изгради библиотека

Правилно сутрин оптимизъм и тест за секс (жени)

Как да се изгради библиотека