Начало палмово отглеждане, грижи, снимка, изберете вида на място и

Отглеждане на дървета

Интериорният дизайн играят важна роля стайни палми. Те се предлагат в различна височина, цвят и форма на короната на листа. Мнозина се нуждаят от специални условия за отглеждане, но има и палмови дървета, грижа за в дома не причинява неприятности.Общи препоръки за палми

дланите на условията на задържане имат много сходства, има някои малки разлики в грижите, свързани с определена функция на вида. Но естествените климатични условия за по-голямата част на дланите - тропиците. Грижа палмово дърво в дома трябва да се основава на следното:

1. Позициониране саксия с растението е по-добре в топли южни стаи. Здравите растения са по-малко взискателни към околната среда и се развива добре във всяка среда, но младите дървета изискват определена температура.

2. В летните дланите се съхранява при температура от от 16 до 22 градуса, но леко отклонение от нормата няма да доведе до увреждане на растението. През зимата, стайна температура трябва да се поддържа 14-16 градуса, с изключение на мразоустойчив сортове, които носят намаление до 10 градуса.

3. Palm изисква влажност. корона през лятото често се пръскат с топла вода и измиване чрез организиране на фитосанитарните дни. През зимата, ограничена до измиване на листата веднъж месечно. С липсата на влажност в помещението по върховете на палмови листа започнат да пожълтяват, растението губи своята привлекателност.

4. От ранна пролет до есента растенията обилно напоени, като се избягват изсушаване глинени кома. За напояване се използва топла вода. През зимата се намали поливане честота, но не дава основание да изсъхне напълно. сушене на почвата води до пожълтяване на листата. Ако това се случи, сухата част могат да се режат на живата тъкан.

5. Palm - светло-нежен растения, но пряка слънчева светлина може да причини изгаряния. Растенията се поставят в близост до прозорците, завеси pritenit. Възрастните екземпляри са способни да носят рядка сянка и растат лесно в задната част на помещението.

6. Когато проветряване стаи през зимата не могат да понасят чернови, защото палмите не понасят студения въздух и могат да замръзнат съвсем леко.

7. Младите растения изискват за състава на почвата, така че те се отглеждат в по-лека почва. При пресаждането възрастни дланите добавите тревиста земя. Можете да използвате специален грунд за драцената.

8. Палми се нуждаят от допълнителна храна. От ранна пролет се прави тор за декоративно-широколистни растения. Честота торене 1 път на 10 дни. През зимата, оплоди дървета се нуждаят от по-малко.

Грижи у дома палма (снимка): трансплантация

палмово пружина трансплантация извършва до активен растеж. Младите растения се присаждат всяка година, а по-големите - 1 на всеки 4 години.

Трансплантацията се извършва внимателно, като се внимава да не се нараняват кореновата система на растенията. Пациенти с повредени корени и нарязани на здрава тъкан и се поръсва с прахообразен въглен.

Отглеждане на дървета

размера на пота за дланта е от голямо значение. Тя трябва да е висока, но не широко. Някои видове дървета, например, дата, имат специфична функция, корените им да изплуват на повърхността на земята. За засаждане на тези растения се използват дълги и тесни саксии и корени стърчащи от капака на земята с мъх.След пресаждането растението земята около него е добре уплътнен.

Как да се разпространяват на дланта?

Възпроизвеждането на дланите у дома е доста проблематично. Някои видове се размножават чрез семена. Има палми, които могат да се размножават чрез разделяне или дъщерно дружество потомство.

размножаване семена е особено трудно. Разсад се отглеждат при по-ниска отопление, придържайки температура до 35 градуса. Първите издънки могат да се появят след няколко месеца по-късно. Порасна такива дървета дълго от обикновено.

Проблеми в дом за деца палма (Снимка)

1. Върховете на листата потъмнява.

Отглеждане на дървета

Най-вероятно причината се крие във въздуха е прекалено сух или недостатъчно поливане. Също така, появата на суха свършва - растение реакция към проекта.

2. Листата пожълтяват и окапват.

За листо пожълтяване резултат липсата на поливане през лятото. През топлите месеци почвата трябва да се поддържа влажна.

3. Браун сухи петна по листата на палмите.

Отглеждане на дървета

Този резултат преовлажнени почви при ниски температури на околната среда.

4. кафяви листа от палми.

Ако се наблюдава това явление върху долните листа на растението, няма причина да се притеснявате. В големи дървета умират долните листа, те трябва да бъдат подрязани. Ако кафяв стоманени топ младите листа, а след това резултатът е прекалено поливане.

контрол на вредителите в дланта (снимка)

Недостатъчна грижа на палмово дърво в дома води до появата на вредители.

Отглеждане на дървета

На повърхността на листата и стволови видими кафяви петна. Насекомото е гадно на клетъчния сок, листата умират.

За борба с вредителите се използва сапунена вода, която измива листата. При тежки случаи се напръскват препарат "aktellik".

Отглеждане на дървета

При недостатъчна влага растенията са засегнати акарите. От стъблото и листата могат да се разграничават уеб. Растения изсъхват, листата падат.

За да се бори чрез пръскане aktellik.

- mealybugs

Насекоми повлияят на листата и леторастите на растенията. Голям брой вредители води до смъртта на централата.

При първите признаци на инфекция се впръсква aktellik.

Описание и снимки на домашните палми

От огромен избор на палмови дървета, можете да изберете растения според вашия вкус. То може да бъде джудже или високи образци от различни форми на листа.

Отглеждане на дървета

Този вид на палмите често се използват в озеленяването на апартаменти, офиси. Това се отнася за бързорастящи видове. багажника му е силен кафяв цвят, а листата, разположени в горната част. ветрилообразни листа образуват.

отглеждане Характеристики: не изисква висока влажност, но се нуждае от редовно поливане. Съотношението на светлината - неутрален, устойчив на сенчеста място. Размножава се чрез семена, които покълват само след няколко месеца.

Отглеждане на дървета

Този фен длан, която има два варианта. багажника му е силна, зелени листа. Заводът е много взискателен към топлина. В стаята, където се отглеждат палмови дървета, трябва да се поддържа температура от 24 градуса. Поливане умерено, избягвайте преовлажнени почви. Осветлението трябва да бъде добър, без пряка слънчева светлина. Долните листа периодично трябва да бъдат премахнати.

Отглеждане на дървета

Най-популярното растение на субтропичния климат. Нейните съцветия съдържат пернатите зелени листа. Грижа палмово дърво в дома не причинява неприятности. Тя може да расте на сянка, тя може да издържа на слънце, обилно поливане и суха почва. Тя толерира торене и разсаждане.

Размножава се разделяне на Буш по време на трансплантация. Достатъчно, за да се пресаждат на няколко клона в тенджера и оставете да получи нов завод.

Chamaedorea цъфти в ранна възраст. Съцветието - метлица, тя съдържа сметана или бели цветя.

Palm поставен върху осветена зона, лятото е полезно да се правят на чист въздух. Полива умерено, през лятото във вода се добавя към смес от хранителни вещества веднъж седмично. Зимни съдържа палмово при 10 градуса. Трансплантирани растения всяка година.