На проблемите на изучаването на френски език като втори чужд

Рейтинг: 5/5

На проблемите на изучаването на френски език
като втори чужд

Tigonen Татяна Владимировна,
Френски учител,
Gymnasium №295 СофияДнес, ако човек иска да направи кариера, той трябва да знае, не два пъти, но няколко чужди езика. Multilingva често сред младите хора, е хората, които се фокусират върху кариерата и успех. Това движение се провежда през последните 5-7 години. Откритост и многополюсен свят, не само политически, но най-вече културно и икономическо, което води до факта, че хората, които мислят за бъдещето си, възприемат знанието на няколко чужди езика като абсолютна необходимост.

Статутът на втори чужд език е определен в основния стандарт училище. Той е включен в списъка на задължителните дисциплини в областта на тема "филология". И в изискванията за съществени резултати и да формулират изискванията, които се наричат ​​"Чужд език", "втори чужд език". статуса му е задължително в началния етап на образование - от пети до девети клас.

Работата на учителите преподава втори чужд език често се усложнява от влиянието на първи чужд език. В моя случай - това е влиянието на масата на английски език. И грешки на много учители е, че те се опитват да се разделят французите от преди това учи английски, а на английски, немски и дори всеки друг европейски език ще ни помогне в изучаването на френски език.

В тази връзка, че би било хубаво момче, са не само се интересуват от новите изучаващи чужди езици, но и да покаже своето сходство с предварително проучени.

Когато човек започва да се учи втори чужд език, всичко е малко inache.Kogda учим на първо място, ние все още не разбирам какво е на чужд език, както и познания по чужд език ще има в предвид като пъзел, дълго време научаваме нещо преди в нашето съзнание се развива картината на езика, неговата система. Когато човек започва да се учи чужд език, той има необходимия опит, представянето на системата. Ако знаете английски, не е нужно да се обясни какво статията или предлога, което означава, че има много неща, които човек вече знае, защото той вече е достатъчно опитен ученик. Увеличава съзнателния компонент на обучението, която се възприема много по съзнателен база, и второ, е ускоряване на процеса. След изучаване на чужди езици по-бързо. След втори език има качествен скок, например, трети език може да се научи от две години, особено когато те са свързани езици. Т.е. умения и способности се формират много по-бързо.по-малко от полу-автономна област. Втори чужд език - това знание чрез сравнение.

Основните проблеми на преподаването на чужд език в училище е липсата на изисквания за държавните образователни стандарти за владеене на втори чужд език, липсата на разнообразни и ефективни начини за учене, методичен неоснователен подбор модел и учебно съдържание. За съжаление, в повечето случаи на базата на изучаването на втори език (в този случай френски) обучение средства са в училищната практика (за предпочитане само учебници) започна за изучаване на чужд език, на първо място.

Модерен учебник трябва да се състои от дялове на модулите, които осигуряват повторяемост на материала и позволяват материалът да изберете. В този случай, той трябва да бъде дидактически единици, които се усвояват бавно. Ученикът трябва да могат да работят самостоятелно с учебника, следователно, е необходимо да се осигури известна употреба подкрепа. Тя може да бъде отправна граматика, тя може да бъде речник, връзки към външни източници на информация. урок структура трябва да бъде достатъчно отворена, и достатъчно излишък, за да го да избирате.

Да се ​​разработят методи за преподаване на френски като втори език в чуждестранна училище, което трябва да се разбере: целта и условията на обучение френски като втори чужд език; в размер на часове, посветени на изучаването на френски език като втори език; при избора на методи за преподаване на френски език.

За насърчаването на френски като втори език в училище учениците трябва да отворите хоризонтите на познаване на езика и културата на Франция и перспективите на езиковото обучение в професионален план.