На колко години е котката ви от човешка гледна точка

На колко години е котката за една година
Гледането на развитието и растежа на космато животно, човек забелязва бърз преход от бебе-nesmyshlonysha към по-улегнал падежът на животното. Вече 1 месец коте може да има не само майчиното мляко, но също така и други храни, плиска от купата, движещи се уверено, той почиства shorstku му обикновено знае тава. Взети от майка си коте ще бъде в състояние да живее в нова къща със собственика. Точно както при хората, първите месеци от живота на животното е период на бърз растеж. По време на първите няколко месеца по-възрастни котки в продължение на няколко години. Как може да се предположи, възрастта на котката?Експертите са склонни да вярват, че на първия месец от живота на котката е 6 месеца в човек. Feline 3 месеца вече са две човешки години, а възрастта от 1 година съответства на 18 години!

Налице е малко по-бавен растеж през втората година от живота на котката. Тя развива интелектуално, най-накрая формира характер. Две години по-котки са 25 човешки години. По-нататъшни процеси в организма не са толкова рязко, всяка изминала година котка е на 5 мъже. Възраст Cat 5 години съответства на 40 човешки години. Котката, която е на 10 години, ще се счита за един възрастен, защото от гледна точка на човешкото тя възраст - 60 години. На тази възраст, домашни любимци често спят от игра, но има и оптимистичен Oldies!

Колко години живее котка?

Средно, продължителността на живота им е 12-15 години. продължителността на живота на котката, ще зависи от няколко фактора.

1. Бездомните животни живеят 5-6 години по-малко у дома, защото животът им е пълен с опасности и лишения. Известно е, че капитанът на любовта поддържа здравето на котките, изоставен никой да помогне ...

2. Порода продължителността на живота на котките засегнат роднина. Сиамски, Бирма, безопашатите Manx котки обикновено живеят до 18-20 години.

3. Пол не засяга продължителността на живота. Котките, за разлика от хората живеят еднакво дълги.

4. състоянието на репродуктивната система. Известно е, че кастрираните и стерилизирани животни живеят няколко години по-дълго. Това е просто, че тези котки по-малко вероятно да бъдат заразени от партньор на опасни заболявания.

5. балансирана диета и активен начин на живот позволява на котката да живее дълго време. Казвайки, че ние сме това, което ядем, също така е вярно за нашите четириноги домашни любимци. Диетата им трябва винаги да разполагате с достатъчно витамини и минерали, протеини и фибри. Обучени тяло и постоянна дейност - ключът към добро кръвообращението и на отличната работа на всички органи.6. Редовна инспекция ветеринарен лекар ще помогне за предотвратяване на преждевременна смърт от заболяване. Не е оттеглено в бълхи, въшки, червеи, не са имунизирани на време може сериозно да увреди имунната система на животното, отваряйки вратите за различни заболявания.

На колко години е котката за една година

Статистика продължителността на живота на котки от различни породи

Известно е, че котките за родословие живеят средно с по-малко мелези 3-5 години.

 • 12-годишна възраст на живо: Бомбай (Мумбай), руски сини;
 • до 13 години на живот: Американски Bobtail, екзотична късокосместа;
 • до 14 години живеят във Йорк (Йорк Chocolate), шотландски Прав, Урал Rex;
 • до 15 години живеят: абисинска, къси коси азиатски, арабски Мау, бохемски Rex, британска късокосместа, персийски, Селкърк Рекс;
 • под 16 години живея: Мейн Куун;
 • до 17 на живо: Australian опушен, Нева маскарадните;
 • 18 години на живот: азиатски дълги коси, Devon Rex, японски бобтейл;
 • U19 живо: азиатски Cat;
 • 20-годишен живот: Американска късокосместа, Manx, сиамски, тайландски.

Сред котките има и шампиони в продължителността на живота. Във Великобритания, най-старата котка в света се превърна в 25-годишната Блеки. Чрез преизчисляване на човешкото възраст тя толкова, колкото сто години! Разбира се, понякога се превръща в рядка вълна, тя не е толкова игрив като млад мъж, не може да хване мишка, силно намалено зрение и слух, но интелекта си не е засегната. Тя все още е привързан и общителен. Собственикът каза, че това стана възможно благодарение на любовта на всички домакинства, Блеки.

В едно от селата, той е живял в Англия в продължение на много 30 години котка на име Спайк. На възраст 19, той е бил ранен в битка с куче. Раната е сериозна, трябва да има операция на гърлото му. Песимистичните прогнози не са били оправдани, Spike оцелели и са живели в продължение на още 11 години! Може би причината за такъв дълъг живот се е превърнал в селски атмосфера и добра храна.

В Австралия живее бирмански Lady Каталина, тя беше на 37 години.

Котаракът котката прекара малко повече от 37 години.

Най-старата котка в български - Prokhor. Той е на 28 години. Но това не е точна информация. В България не се възползва от надпреварата за записи, така че може би има по-дълго е живял котки, но ние не знаем за тях.

Как да се определи възрастта на котката, ако го вдигна на улицата? Добър надежден критерий е състоянието на зъбите на животното.

 • Млечните зъби изригне коте в един месец, те се променят константа в 6-7 месеца.
 • Ако виждате изтрити централни резци на долната челюст, възрастта на 1,5 години на котката;
 • изтрити централни резци показват, на възраст от 2.5 години;
 • изтрити централни резци на горната челюст показват, че животното 3,5 години;
 • изтрити горните централни резци показват на възраст от 4,5 години;
 • ако бивни появиха изтрие следите, това означава животно от 5 години;
 • ако изтрити триене повърхности на централната и центъра резците на горната и долната челюст, животното 7 или 9, съответно;
 • паднали резачки ще показват на възраст от 10-12 години;
 • паднали зъби сочат към напреднала възраст от 17-18 години.

Абразия на зъбите влияе върху качеството на фураж. Също зъби открит котка може да загуби в резултат на травма. След това можем да се определи възрастта на котката на датата на пубертета. Той идва с 7-9 месеца, през което време може да получите на поколението.

Котешки живот е по-кратък човек, това е факт. Но ние можем да направим всичко възможно, за да се гарантира, че нашите домашни любимци живеят по-дълго.

PUSH "Like" и да получават само най-добрите позиции в Facebook ↓