На колко години е котката ви от човешка гледна точка, и каква е продължителността на живота на домашен любимец

Колко котка години: спорен начин за прехвърляне

На колко години е котката за една година
Някои хора вярват, че за да се разбере възрастта на котките, трябва да се умножи по броя на годините са живели от 7. Например, ако котка 2 години, по човешките стандарти е 14 години. Тя ще изглежда, че всичко е просто. Но тези изчисления е малко вероятно да може да се нарече така. Защото ако е така да се преведат на възрастта на животното в човека, се оказва, че 12-годишният любим е живял в продължение на около 84 години. Но има 20 столетници лято. След това се оказва, че възрастта им е еквивалентно на 140 години от живота си. Следователно, за да се определи толкова много на едно човешко същество, той не се препоръчва котка години. Най-вероятно това е грешен метод.Приетият метод за изчисляване на възрастта на котката

На колко години е котката за една година
Е, как да се определи колко котката си години, за да човешките стандарти, нали? Има и друг вариант, доста популярни. Смята се, че годишният котката е от човешка гледна точка е живяла 15 години, а две години индивид - толкова, колкото 24. Всяка следваща година се равнява на още 4 години на човешкия живот. Но, тъй като 16 години, котката продължение на една година от живота си живи човешки 3 години. Използвайки този метод, ние можем лесно да се определи, че 12-годишният котката е като човека е живял 64 години и 20-годишна възраст-годишният животно е еквивалентно на 92 години при хората. Такава подходяща за възрастта на човека и котка изглежда повече от справедливо.

Според по-горе процес за прехвърляне на котката е човешкият еквивалент на човек може просто да се изчисли възрастта на животното. В допълнение, има специална таблица възраст котки и хора, което значително опростява превода. Например, тъй като то е веднага ясно, че 7-годишният образеца на едно човешко същество е живял 44 години, и животното, на възраст от 10 години, се равнява на 56 години от човешкия живот. Това възрастови котки маса е на разположение безплатно в интернет. Ето защо, да се възползва от това и всеки може.

Колко живота има котка риба?

На колко години е котката за една година
Така че, как да знам на колко години котката сега е ясно. Но въпросът за броя на живота на тези животни е все още отворен. В крайна сметка, според митологията котки живеят 7 или дори 9 живота. Тези предположения са свързани с естествената скорост и гъвкавост, които правят тези уникални животни лесно се избягват опасни ситуации.Така например, падане от височина, котката приземява всичките четири лапи. Бърза реакция и способността да се ловко се превърне във въздуха, което позволява на вашия домашен любимец, за да лесно да се правят такива маневри. Разбира се, това не винаги е така. И падане от голяма височина, котката може да бъде ранен или дори счупени.

Съществуват различни митове за броя на животите котки. Според египетски легенда бога на слънцето Ра, когато отидеш на земята, взе вид на котката. Той даде тези уникални животни 9 живота вярна служба на Фараона и надеждна защита.

През Средновековието се е считало, че вещицата може да се превърне в котка, проникват в домовете на хората и да вършат зло.

Умря Вещицата се възвърне човешка форма. И такава трансформация това може да стане 9 пъти. Оттук и мита, че една котка може да живее в продължение на 9 живота.

За колко живее котка разходка 7 или 9 спорове, различни народи отличават котка различен брой животи:

 1. На колко години е котката за една година
  В България, САЩ прие, че 9-те живота на животните.
 2. В Германия и Южна Европа, хората си мислят, че котката живее 7 пъти.
 3. Що се отнася до арабските страни, и прогнозния брой котки там живее общо 6.

Но, разбира се, броят на животите котки - това е просто мит. Тези животни живеят само един живот. И какво ще бъде, това зависи от човешкия фактор.

Продължителността на живота на котките

На колко години е котката за една година
Като се има предвид средния брой години живее котка, трябва да се обърне внимание на условията в техните практики за задържане и за хранене. Така че, продължителност на живота на домашните любимци е няколко пъти по-висока от тази на бездомните животни. Разбира се, ако собственикът е в съответствие с правилата на грижи. Бездомни котки живеят само 3-5 години. Но в условията на дома, така и с правилното съдържание, особено екзотични видове. животното може да живее и повече от 10-15 години. Има и домашни котки и дълъг живот.

Книгата на рекордите на Гинес, изброени в петниста котка и котката Ма гледани днес, които са живели в продължение на 34 години.

Като се има предвид продължителността на живота при животните котка, тъй като се оказа, кучето живее по-дълго. В миналото на продължителността на живота зависи от породата и размера. Например, малки кучета живеят по-дълго, отколкото големите.

Фактори, влияещи върху продължителността на живота на животното:

 • На колко години е котката за една година
  Балансираната диета, съставена с оглед на възрастта домашен любимец. витамини и минерали дефицит може да доведе до развитието на заболявания, което от своя страна намалява продължителността на живота.
 • Един активен начин на живот могат да подобрят здравето и удължаване на живота.
 • Липсата или с минимален стрес.
 • Редовните посещения на ветеринарен лекар, лекар, навременна ваксинация и профилактични прегледи - всичко това намалява вероятността от появата и развитието на различни заболявания.
 • Нежност и любов към животните, което значително удължава живота на вашия домашен любимец.

По този начин, когато статията е била счита за правилно изчислява възрастта на котката от човешка гледна точка, броят на митове за живота на тези интересни животни, като живи котки и кучета, както и фактори, влияещи върху продължителността на живота на домашни любимци. Важно е да се помни, че вниманието и грижата за домашен любимец значително да удължи живота му.