На каква възраст може да се стерилизира котка

Когато даваме на къщата на животното, ние със сигурност разбират, че изисква подходящи грижи и да се срещнат дори основни нужди. И така, много от тях! Тази храна и напитки, както и здравословен сън. И какво друго? Е, не забравяйте, разбира биология училище! Какво друго е включено в функцията на всеки жив организъм? Вярно е репродукция.Разбира се, котките влизат в задължителен не само за създаване на потомство, но и за задоволяване на плътски желания. Котенца - това е следствие на такива случаи. Но това, което наистина са безкрайни и мърка котка плаче в топлина! Какво собственик на котка, ако любимата му тероризира цялото семейство от желанието му да се случи с котката? Най-хуманен и ефективен метод е стерилизация на котки.

Какво е стерилизация?

Когато котките могат да бъдат кастрирани

Стерилизация - специална операция, като през това репродуктивните органи са отстранени котка. Въпреки, че стерилизацията е клас на сложни операции, това се извършва във всички болници в света, без никакви проблеми. Разделете двата вида стерилизация: Изтрива яйчниците и отстраняване на яйчниците и матката.

Кое е по-добре? Ветеринарните лекари са единодушни в мнението, че е необходимо да се премахнат всички репродуктивните органи. Защо? Фактът, че матката е останало в тялото, не носи никаква полза, но относителната вреда ситуацията е различна. Матката е предмет и на всички видове операции подуване и възпаление, така че е най-добре да я премахнете. Също така се практикува връзване на фалопиевите тръби, но този метод може да има отрицателно въздействие върху тялото на котката: възпаление, лоша циркулация и други неприятни фактори, не се ползват вашия любим.

На каква възраст може да се стерилизира котка?Не се препоръчва да се стерилизира преди края на пубертета. Оптималната възраст за тази операция ветеринарните лекари се обадя 7-8 месеца. Този първоначален възраст се смята за най-ранните и базовата точка. Но ние не можем и трябва да затегне. Време е да се стерилизира котка до една година.

Между другото, сред неинформираните собствениците са на мнение, че е необходимо да се даде на котката шанс да стане майка, а след това се стерилизира. Лекарите различна гледна точка. Котка оцеля по майчинство, хирургия не може да произведе потомство, но това е вероятно, че котката си песни, раздразнителност и други признаци на топлина няма да изчезнат.

Как да се подготви една котка за стерилизация?

На първо място, трябва да знаете, че всички планирани ваксинацията трябва да бъде направено най-малко един месец преди стерилизация. Това ще намали риска от възможно заразяване, по време на операция.

Понякога стерилизация се извършва у дома си, котката не изпита голям стрес от е в непознато място. Но у дома е много по-трудно да се гарантира стерилност и качество на операциите.

Това е много важно и необходимо условие за една котка ограда да яде (и за предпочитане вода). Такава диета трябва да започне 12 часа преди операцията. Това се дължи на факта, че веществото, съдържащо се в анестезия, може да доведе до поява на повръщане и повръщане - аспирация (т.е. котка може да заглуши).

Грижа за котка след стерилизация

Когато котките могат да бъдат кастрирани

За да се грижи за котката след стерилизация проста. От собствениците просто трябва да се придържане към простите правила, насочени към бързо възстановяване pitomitsy:

  • Котката не може SuperCool;
  • Следоперативният шевове хлорхексидин разтвор трябва да се третира по няколко пъти на ден, след премахване на превръзката;
  • По време на периода на възстановяване на котката трябва да носят специална poponku (обикновено, тази позиция не е предоставяне на причиненото неудобство и дискомфорт).

От анестезия след стерилизация котки изчезват много бързо. За здравето на вашия домашен любимец, можете да вземете само грижи. Ако сте решили да се получи една котка не е целта на развъждане, но само, за да се насладите на компанията на този сладур, следвайте прости съвети и да я предпази от майчинството.

Колко е кастрирана котка

Цената на един обикновен стерилизация котка варира от 3 до 5 хиляди рубли. На лапароскопска стерилизация от 5 до 7 хиляди души. Вярвам, че цената на самата стерилизация е съвсем нормално, защото има твърде много нюанси и извършва трудова й терапевт в тази процедура.