Молитви за любими хора

Молитви за любими хора.

Молитва за любимите си хора

Молитви за роднини и приятели да имат по-голям ефект. Защита срещу всяко зло, да помогне с работа и се тревожи, насърчаване на изцеление. Ако искате добри тези семейства - молим за тях.Хората идват на църква поради различни причини. Един - да представят писмени бележки за техните роднини, а други - за нищо да поиска да постави в образа свещ. Вярващите - да вземат участие в обща молитва.

За съжаление, повечето привлечени към молитва и вяра, когато се случи беда или бедствие. Вярата в Бог дава сила в най-трудните моменти помага да не загубите сърце.

Така че си струва да се чака удар или нещастие? Не е ли по-добре да се преодолее арогантността и върховенството на молитва, за да нормата на живота си?

Как да се научите как да се молим

Веднъж един млад свещеник помоли своя духовен баща с такъв въпрос. Той се надяваше да чуе много добри съвети, и отговорът е само с няколко думи: "И ти, отче, просто говори с Бога." Тези думи на опитни старейшини отидоха до сърцето на младия свещеник. И той ги носи през дългата му пасторален живот. Те го вдъхновява да се молят.

Мисля, че всеки един от нас трябва да направи същото. Тъй като молитва - това е разговор с Бога. И в разговор с участието на две. И не само в диалога, но и да се изслушват един друг. Ние често се говори само за себе си. И това не е в състояние да слушате това, което Бог ни казва.

Очертаване в молитва своите притеснения, че не даваме на Господа, дори да вмъкнете думата. От тази молитва няма смисъл. И ако искаме да диалог с Бог се състоя, трябва да бъде в състояние да слушате това, което Бог ни казва. Някои хора казват, защо се молим? В края на краищата, Бог е всезнаещ. Той знае, че нашите мисли и желания. Да, Бог знае всичко за всеки. Защото Бог е дух, който обитава навсякъде. Що се отнася до молитвата, е необходимо на първо място за нас.

Говорете с Бога не веднага успее. Молитва може да е непълен, но е истински.

Голямото молитвата в аскетичния си живот ", проведена" правило на молитва, т.е. предварително определено време за молитва. За молитва правило организира човек, а не като му позволява да се отпуснете, да се отдадат на празна.

Протойерей Ioann Krupko.

Но е важно да се научите да се молите, не само в трудни времена или когато трябва да помолите за помощ за себе си или близките си хора, и в радост, когато животът е спокойно и безопасно.

Мога ли да се молим във всеки случай?

Всеки предлагане на ума и сърцето към Бога има реална молитва. Молитва, казва св. Епифаний, няма специални часове: тя трябва да бъде на всеки час и vseminutna. В Свети Василий Велики попита как да се молим непрестанно? Той отговори: пази в сърцето на позицията на молитва и ще се молим непрестанно. Ръцете работят, и възвиси ума на Бога.Протойерей Ioann Krupko.

Но е важно да се научите да се молите, не само в трудни времена или когато трябва да помолите за помощ за себе си или близките си хора, и в радост, когато животът е спокойно и безопасно.

Моят живот винаги е бил относително лесно, безопасно и успешно. Господ ме запази. Спомняйки си предци, умствено им благодарим, само че сегашната ми живот - резултат от праведен живот.

В живота ми имаше много грешни мисли, действия и поведение. След като прочетете книгата SN Лазарева "Диагностика на кармата", аз започнах да разбирам, че не може да се похвали на чистотата на живота си, и за греховете на моя ох толкова много. За да не се прехвърли калта на душата му потомци, аз започнах да го почистите с покаяние и молитва.

На първо място, Току-що прочетох сутрешните и вечерни молитви, които са изброени в молитвеника. Тогава разбрах, че е необходимо да се помоли за прошка за греховете си, се покае и да ги признава. И след това на традиционните молитви продължиха моите молитви и изразени с думите, които идват на ум и си тръгна от сърцето.

Но там е малко, за да се молят за себе си. Нашето семейство и приятели се нуждаят от нашите молитви за тях. Молитвата за любими хора, ние не само за тяхната безценна добро, но за себе си, също. Молитва съпруга на мъжа си и майка на децата - най-мощните. И кой да се грижи за родителите си по-дълго, ако не и деца? Така че аз се родих собствени молитви. Аз ги произнася като у дома си, след като всички сутрешни молитви.

за родители молитва

Молитва за любимите си хора

Запазване, Господи, и се смили над баща ми ... (име)

Обвивка, Господи, баща ми ... любов и грижа.

Release, очисти, Господи, от баща ми ... ... (посочете болестта)

Грант, Господи, баща ми ... здраве.

Грант, Господи, баща ми ... дълъг живот.

Грант, Господи, баща ми ... енергията и силата.

Грант, Господи, баща ми ... спокойна старост.

Защитете, Господи, баща ми ... от всяко зло.

Благодаря ти, Господи, ти ми даде баща ми ....

Бог ми прости за това, което съм ... (осъден баща му е сърдита - да се изброят всички чувства и емоции, и действията във връзка с баща му), и нека бащата ще ми прости.

Прости ми, отче! (Повторете три пъти). Обичам те! (Повторете три пъти).

Същата молитвата Четох за майката.

Молитва за мъжа

Молитва за любимите си хора

Запазване, Господи, смили се над мъжа ми ... (име)

Обвивка, Господи, моят съпруг ... моята любов и грижи.

Release, очисти, Господи, моят съпруг ... на ... (посочете болестта)

Грант, Господи, моят съпруг ... здраве.

Грант, Господи, съпругът ми ... продължение на много години от живота си.

Грант, Господи, моят съпруг ... енергията и силата.

Грант, Господи, съпругът ми ... за радост, щастие и любов.

Грант, Господи, моят съпруг ... подкрепа във всичките си дела.

Грант, Господи, моят съпруг ... на добър час и успех.

Грант, Господи, моят съпруг ... благополучие и просперитет.

Благодаря ти, Господи, за това, което ми даде мъжа ми ....

Бог ми прости за това, което съм ... (да се намери вина със съпруга си, упрекна го - изброят всички чувства и емоции, и действията във връзка с мъжа си), и нека мъжа ми ... прости ми.

Прости ми ...! (Повторете три пъти). Обичам те! (Повторете три пъти).

Молитва за деца се състои от същите предложения, като съпруг. И децата трябва да се извиня за това, че съзнателно или, ние сме ги накара да навреди на образованието.

Молитвата като по този начин е възможно и за други членове на семейството или роднини.

Крисчън с всяко позоваване на Бог трябва да бъде в края на молитва да се каже: Да бъде Твоята воля, Господи. И ако ние не се получи, ако поиска, да благодарим на Бога. За искаме това не би било в полза на душата ни.

Протойерей Ioann Krupko.

Молитва за семейството и приятелите си - това е работа. Произнасянето това следва да бъде възможно ежедневно и непрекъснато. След известно време, ще видите, подобрените отношения с хората, за които ви молят. И ако отношенията са толкова добри, вие ще се чувствате повече любов от другите.

Живейте с Бога. Лариса Petrushkevich.