Миризмата на пот в обувките - как да го премахнете

Хиперхидроза (прекомерно потене или) стоп - е много често срещано заболяване, което е в състояние да достави много неудобства. Основната Проблемът, който трябва да се бори хора, страдащи от хиперхидроза спирка - това е миризмата на пот от обувката, която е много трудно да се отървете от. Ние ще говорим за това как да се премахне неприятната миризма, идваща от обувките и чорапите. За да разберете как да направите това, вие трябва да разберете основните причини за миризмата.Как да премахнете миризмата на пот в обувките

Причините за миризмата на пот в обувката

На първо място, е необходимо да се разбере, че миризмата не идва от потта, която се изобилно, произведени от мастните жлези в кожата на краката, както и отпадъчните продукти от бактериите, които се хранят. Затова трябва да се помисли за няколко често срещани причини за ужасната "вкуса" на ботушите и обувките:
 • Честите носещи обувки зашити изкуствена кожа;
 • Носенето затворени обувки на горещите дни;
 • Носенето на улични обувки (есенни и зимни ботуши и обувки) в залата по време на работния ден;
 • Тежка изпотяване по време на тренировка и тежко физическо натоварване;
 • Неправилното хранене: използването на големи количества от пикантни, мазни и пържени храни;
 • Лошите навици (тютюнопушене, наргиле и пиене алкохолни напитки в големи количества) също допринасят за шлака на тялото, което от своя страна увеличава изпотяване.
За да се намали броят на потните жлези се развиват стоп, просто следвайте да се съобразят със следните препоръки:
 • Изберете обувки, изработени от естествена кожа (през лятото - носете парцалени леки модели);
 • За да работите облечен с подвижен чифт леки обувки;
 • През лятото по-добре да се носят сандали и сандали, а не обувки или обувки;
 • Помислете за вашата диета, за максимално заличаване на вредните ястия;
 • Опитайте се да сведе до минимум (или изобщо - да се изключи) използването на цигари и алкохол.


Как да премахнете миризмата на пот в обувките

Средства за борба с неприятна миризма от обувки

Какво става, ако миризмата все още е подадена в любимия чифт обувки? Ето няколко съвета, които да ви помогнат да се отървете от миризмата на пот в обувките бързо и лесно.
 1. Спортни и парцал обувки (маратонки, маратонки, чехли) могат да бъдат измити в стандартен перална машина при температура 30 ° С чрез поставяне в специален плик. След измиване с ароматно прах миризма ще изчезне, и обувки ще бъдат отново като нов.
 2. Кожени обувки могат да бъдат унищожени с памучен тампон потопени в оцет разтвор на калиев перманганат, амоняк или водороден пероксид.
 3. Резервни стелки в обувките - още един чудесен инструмент, за да се избавите от неприятната миризма на пот. Днес, магазини за обувки можете да закупите специални стелки с активен въглен, които предотвратяват образуването на неприятни миризми.
 4. Във вътрешността на обувката може да спи малко сода за хляб - на вечер тя ще поеме цялата миризма. Преди носещи обувки просто избършете с влажна кърпа или прахосмукачка го почистите. Вместо сода за хляб може да се използва брашно или бебешка пудра.
 5. Ако тези съвети не работят, можете да се прикрие само неприятна миризма със специален дезодорант за обувки - или да си купите нов чифт.
 6. Съвременните йонизатори за обувки не само нея сушени вътре, но и убиват бактериите, и от които има вонята.
 7. През зимата можете да сложите обувки в нощта на балкона, а през лятото - да се сложи чифт обувки, след като тя се измива в чантата и такива неща през нощта във фризера.

спирка Превенция за хиперхидроза

Съгласете се, предупреди, че проблемът е по-лесно, отколкото да се справят с последиците от него. За да се намали вероятността от поява на миризма на пот от обувката, трябва да се спазват следните правила:
 • Възможно най-често да се мият краката си, ако е възможно. Ако трябва да се работи без душа, да антибактериални кърпички и избършете краката си, 3-4 пъти на ден (в зависимост от необходимост).
 • Всеки път, когато вземете вана или душ, използвайте пемза или специална четка за отстраняване на роговия слой на кожата и мазоли.
 • Направи редовен вана за краката с отвара от билки, дъб или бор кора екстракти, които намаляват изпотяване.
 • Покупка размер обувки: прекалено тесни обувки крак potey изобилие.
 • Често промените стелки в обувките, като в същото време се опитват да купят стелката, изработена от кожа или велур.

Тези съвети ще ви помогне да се отървете от миризмата на любимото си обувки за дълго. За да забрави за неприятната миризма за хиперхидроза, трябва постоянно да извършват превенция на това заболяване. вземат наркотици и използване на продукти за лична хигиена, специално насочени към намаляване изпотяване.