Малтодекстрин в бебешка храна - това е, ползите и вредите - популярен върху здравето

Изборът на бебешки храни за детето си, родителите трябва да бъдат много внимателни. Те трябва да се консултирате с квалифициран педиатър, като го информира за всички характеристики на вашите трохи. Също така е изключително важно да се проучи цялата информация за избрания продукт преди покупката, включително състава. Например, родителите могат да бъдат предпазливи, за да видите в списъка на компонентите доставка малтодекстрин, обаче, това вещество е често срещано явление в детски храни. Нека поговорим за това, и да се провери дали има ползи от малтодекстрин, за да навреди на бебето от неговата консумация е възможно.Какво е малтодекстрин?

Малтодекстрин, въпреки по-скоро страшен химическо наименование, не е опасно. Това вещество се използва широко в хранителната промишленост като алтернатива на обикновена скорбяла или меласа. Малтодекстрин се добавя към храната, за да каша и се смесват достатъчно дебел. Този компонент е от органичен произход, неговата структура е много подобна на меласата, но се характеризира с по-ниска концентрация на захари. На вкус, тя е сладка, така че храната с добавянето му не изисква допълнителната употреба на захар.

В допълнение, това вещество е доста евтино. Тя добавя ситост храна, отлична сгъстяване и лесно разтваря без да се образуват бучки. Тази добавка помага да се удължи живота на бебешка храна, перфектно смесва с другите компоненти.

В основата си, малтодекстрин е царевично или оризово нишесте, което е преминало специална обработка. В някои случаи, това вещество се получава на базата на картофи или пшеница.

Евтинията, безопасност и добро качество на компонент привлече производители. И тъй като малтодекстрин се използва широко в бебешка храна.

Този компонент, в някои случаи много по-изгодно от нишесте. Смята се, че тялото на детето лесно да го поглъща, по принцип, както и тялото на възрастен. Сладък вкус малтодекстрин елиминира консумацията на захар, което носи добавена стойност за здравето на бебето. И все пак този компонент се счита за неалергенно - това рядко предизвиква реакции на индивидуална непоносимост.

Maltodextrin не може напълно да се раздели стомашния сок. В своето взаимодействие с тялото е подобен на диетични влакна, подобрява двигателната активност на червата води от токсини и отпадъци, и елиминира запек. Наред с другите неща, като компонент стимулира увеличаване на броя на полезните бактерии в стомашно-чревния тракт, което помага да се справят с проблема с дисбиоза.Рециклирането малтодекстрин придружен от освобождаването на глюкоза, което от своя страна действа като отличен източник на бърза енергия.

Възможно ли е да малтодекстрин на вреда на детето?

Има няколко гледни точки за безопасността на малтодекстрин в бебешка храна на. Читателите "популярно за здраве" трябва внимателно да ги разглеждат и изготвят свои собствени заключения.

Повечето педиатри смятат, че такъв компонент присъства в бебешка храна само в минимално количество, така че употребата му не може да навреди на бебето.

Въпреки това, техните опоненти смятат обратното и смятат, че като ядете с малтодекстрин в детската диета трябва да бъде изоставена.

Такъв компонент има по-висок гликемичен индекс от обикновената захар. Съответно, компонент може да навреди дечица с диабет. Нейното потребление, според някои експерти, може да провокира появата на допълнителен килограм на детето, особено когато не са налице достатъчно физическа активност. Също е гледна точка за възможните опасности от малтодекстрин, поради наличието на ГМО в състава му на е доста популярен, защото този компонент е често произведени от генетично модифицирана царевица.

При наличие на непоносимост глутен на детето (това състояние е известен също като цьолиакия), бебешка храна с малтодекстрин, че не е показано точно.

Някои експерти смятат, че такава храна, може да бъде особено вредно за трохите, ако се консумира в прекалено големи количества то. В този случай, бебето може да наруши нормалната чревна флора, и тя ще стане по-уязвими за атака от различни инфекции. Също така, в такава ситуация може да се развие недостиг на витамини - тялото на детето не работи правилно усвояване на витамини и минерали, което е определено негативно влияние върху неговото здраве и състояние като цяло.

Maltodextrin може да предизвика алергични реакции, ако Вашето дете има алергия към продукта, от който е произведен веществото. Например, индивидуална непоносимост царевица, царевичен малтодекстрин ще предизвика всички същия патологична реакция на организма (обрив, нарушения в стомашно-чревния тракт и така нататък.).

По този начин, на децата храна прием с малтодекстрин може да доведе до трохите са основните нарушения:

- прекомерно тегло;
- алергични реакции;
- липса на витамини;
- колики (метеоризъм).

В случай, че бебето всякакви неблагоприятни симптоми по време на приема на бебешка храна винаги трябва да се консултирате с лекар и внимателно да се анализира състава на приема на храна.

Къде мога да намеря малтодекстрин?

Maltodekstin е съставен от много храни за кърмачета и kashek, тя се добавя към специална храна (например, за спортисти или за хора, които са на диета). Това допълнение е също често се срещат в сладкиши и десерти, в колбаси и различни месни деликатеси в много сосове, подправки, напитки и заведения за бързо хранене.

Катрин за популярно за здравето (www.rasteniya-lecarstvennie.ru)