Майсторски клас за родители "производство-кукли"

Оксана Иванова
Майсторски клас за родители "Да направим-кукли"

Слушайки или четене на приказка, едно дете или възрастен губи външността й във въображението му. Той си представя сцени и приказни герои. По този начин, той вижда във въображението си цялото изпълнение. Поради това е естествено да се използва за спиране на приказките в психологически ред. Въпреки това, не всяко дете и възрастен има действащ таланта да се играе на сцената, така че за психологически цели истории за спиране с помощта на кукли. В допълнение, производството и информиране на куклата може да е отделна област на психологическа, педагогическа и развитието работа. Като част kukloterapii наистина въплъщават въображението, които, всъщност, много от тях са наречени магия.Принципът на производството на обикновени кукли, предложен Waldorf училища, технологията, разработена от Института за всеобхватния skazkoterapii. Куклата е съставена от главата и рокли, които са пришити в ръцете. Една нишка се използва за контрол на главата, друга тема помага за контролиране на оръжие. Куклата може да бъде лице без него. Ако куклата е направена без лице, тя позволява на детето да си представим - какъв вид настроение, състояние на куклата. Какво дете идва с изражението на лицето и настроението кукли, помага да се определи собствените си реални проблеми.

Важно е, че едно дете избира герой, за производството на кукли и как си характер той дава. Деца до 8 години все още е трудно да се произвеждат независимо дори просто кукла. Полезно е в този процес да се включат родители. Тя обединява деца и родители и им позволява да се разбере по-добре и да се чувстват един към друг. Осъществяване кукли е полезно за деца и възрастни. Много често на лицето персонализира, олицетворява куклата скрита част от себе си. Поради това, в процеса на вземане на кукли винаги е медитация. И най-важното, в края на дадено лице получава един страхотен продукт - кукла, че могат да живеят независим живот.

Направете куклен със собствените си ръце

По този начин, производството на кукли:

1. Разработва фина моторика на ръцете.

2. За да се развиват въображението и творческото мислене.

3. Разработване на способността да се изразяват характера на малки средства.

4. Разработва способността да се чувстват, от друга, и това, което се случва наоколо.

5. Развитие на способността за концентрация.

6. Укрепва детето съюз - специалист - майка.

Обикновено децата са много любители на кукли, направени от ръцете на техните близки. Отхвърлянето на най-скъпите играчки, те могат с тази кукла да спят, да се хранят, да играете в продължение на часове. И не е чудно - защото в тази част на душата на куклата на любим човек.

За производството на кукли, необходими материали за следното:

1. Една малка камъче или топчета красива

2. Капсулата на "Kinder-изненада"

3. Вата (или Синтепон)

4. трикотаж с телесен цвят

5. Бял тъкан от 50 х 50 cm

6. Цветни плат на върха рокля 52 х 52 см

7. теглене или прежда, вълнена прежда (косата)

8. прежда, игли, ножици

9. Гъста дълга игла

10. Плътен резба (добри ириса)

Възрастният излага на масата всички необходими материали.

Направете куклен със собствените си ръце

След това, включват нежна музика, и предлага дете попадна в камера топчета, затворете очи, пожелай си и си представете, че тя се е сбъднало. На следващо място, топчета се поставя в капсула от "Kinder изненада", и родителят иска образа на куклата, която днес ще бъде призован от Dreamland. След това е необходимо, за да обсъди с образа на детето, които те ще шие: мъжки или женски характер е; тя ще бъде "царски" или "обикновен" кръв; Това, което той ще има характер и така нататък. Г. След това преминете към творческа работа.

1. Изработка започва с главата на куклата. За това, капсулата на "Kinder изненада" (пълен) плътно опаковани с памук или синтетични подложка. След основата на главата е готов, той е снабден с кърпа отгоре лицето (кукла може да бъде тъмна кожа, розови и така нататък. Г.). Важно е, че на мястото, където кукла започва шията, остава "опашка" от тъканта на най-малко 5 см. По този начин, на главата е готова. Коса и орнаменти по главата пришити последно.

2. Производство на "ниско заплащане." За да направите това, вземете парче бял плат 50 х 50 см, намери средата на парчето. В средата да направя една малка дупка и я натиснете "опашка", която е оставена на главата на куклата. След това трябва да шият на "бричове" на "врата" кукли.3. превръзка. Doll костюм ушит от красива цветна размер плат 52 х 52 cm. Разреза в средата на парче плат и vdevaetsya "бричове". След това тъканта се изправи, а също и пришити към "врата" куклите. На стените на костюм зашити кукли страна. взето същата тъкан за производството на ръка, като за лицето. От него трябва да се намали два правоъгълника 7x4 см, ги шият и да оставите малък отвор, така че можете да попълните вашите ръце с памук. Когато е готов костюм кукла и ръчно ушит, може да се мисли за декориране Doll: Направете косата си, допълнителни подробности за костюма. Всичко, което ще накара въображението на производителите кукли. На този етап е важно, че детето е било особено активно участие в този процес.

4. Когато куклата е напълно готов, тя може да "върже". За да направите това отнема много дебела игла, облечен с дебел конец (по-добре, ако тя е на ириса). С главата на куклата през игла прониза в храмовете. По този начин, куклата ще виси на конец, който е преминал през главата й. Дължината на нишката над главата на куклата трябва да бъде не повече от 12-15 см (за дете, че е удобно да "диск"). Краищата на резбата (иглата в този момент трябва да се изтеглят) се свързват. С цел да се "върже" ръката, да вземе още един дебел конец дълго. Единият край се прикрепя към китката на правилните кукли за ръце, а другия край на конеца е свързана с лявата китка на куклата.

Така че куклата е готов, остава само да "съживи": да се вдигне и да започне "кола". За да направите това, детето взема в едната си ръка нишка, контрол на главата, а в друга - контрол конец оръжие кукла. На този етап, възрастният помага на детето да се научи да "ходи" на куклата.

"Възраждане" може да излезе със специални ритуали.

Научете се да карам кукла, фокусират вниманието си върху него не само за детето. Ще забележите, тъй като детето се развива език взаимодействие с куклата, и да промени поведението си. Дори и най-неспокоен, движещи се деца стават все по-съпричастни и балансирано и социално неприемливото, затворени деца стават все по-отворени и емоционални.

"Съживяване" кукла, детето действително се изработи механизъм на саморегулация. На фигуративния ниво, той притежава "самоконтрол" проучвания за адекватно изразявам чувствата си. Трябва да се отбележи, че куклата е добро средство за изразяване на прекомерно срамежлива, склонни към аутизъм деца. Също кукли могат да бъдат приложени в семейна терапия като средство да играе конфликти и снимки на желаното бъдеще.

Аз ви с цялото си сърце желая, че тези кукли стават добри помощници за вас и вашите деца!

Направете куклен със собствените си ръце

Zinkevich-Yevstigneyeva TD път към магически. Теория и практика skazkoterapii.

Направете куклен със собствените си ръце
Шейната за кукли от пластмасова бутилка. Майсторски клас Здравейте скъпи приятели! Искам да споделя с вас идеята за производство на шейни, от пластмасова бутилка. Моят vospitannitsam паднаха на.

Направете куклен със собствените си ръце
Майсторски клас по заявления за учители и родители "Да направим кукли" цели: да се формират способност на децата да изпълняват последователно всички елементи на работата; - Подобряване на способността за намаляване на всяка форма на цвят.

Направете куклен със собствените си ръце
Майсторски клас за учители и родители. Съвместна работа за производство на коледни играчки - бижута "snegovichok" Цел. За болногледачи. 1. създаване на приятелски контакти и взаимодействие с децата и техните родители 2. Привличане на аудитория към производството.

Майсторски клас за атрибути родители Осъществяване на парцел-ролеви игри "Магазин", "Семейство" Работата с родителите е едно от условията за развитие на творческите способности на децата от предучилищна възраст. Творчески занимания за родителите, организация.

Направете куклен със собствените си ръце
Майсторски клас "Кукли" Ръцете му може да направи много интересни неща, надявам се този семинар е полезно за вас в работата си и у дома си. 1. От голям.

Направете куклен със собствените си ръце
Майсторски клас "Мека мебел за собствените си ръце кукли, които искам да ви покажа и да ви кажа как да се направи мека мебел за кукли със собствените си ръце. Ние се нуждаем: parolon тъкане (има такива, конци, ножици.

Направете куклен със собствените си ръце
Майсторски клас от родителите. Осъществяване играчки ангел със собствените си ръце (фоторепортаж) е съветникът за клас в по-старата група №7 (майка) "Играта на играчките (ангел) с ръцете си:" Мамо ученик каза увлекателната произхода на куклите.

Направете куклен със собствените си ръце
Master-клас, за да направим кукли на пяна за обогатяване на борда на директорите на игра история на играта "войнишките делници и празници - 2", произведени няколко оригинални кукли момичета.

Направете куклен със собствените си ръце
Master-клас, за да направим маймуни кукли посрещне посетителите на блога и предложи да направи смешни маймуни кукли от картон, конци и материали за творчество (мъниста). Hack.

Направете куклен със собствените си ръце
Майсторски клас "Очила за кукли" Майсторски клас ", капачки за кукли" В моята група, само едно момче, другите момичета, и за да можем да си играят с кукли, а не само всеки ден.