Листни въшки по стайни растения - как да се бият у дома

За много домакини на закрито растения - е не само любимо хоби, но и въпрос на чест. Цветя начини да внасят уют и красота в почти всеки интериор и да го дават хармония и цялост. Но понякога има сериозен проблем се появява листни въшки по растенията, което води до чувство на неудовлетвореност всяка домакиня.Листни въшки - това е неприятно нарушител, който не само промени към по-лошо формата на цветя, но също могат да доведат до необратими последици, което е, на смърт. Друга неприятна черта на листни въшки като вредители - това е мълния темпа на неговото разпространение. Ето защо, когато първите признаци на насекомо, трябва задължително да започне борба за спасяването на листни въшки любимите стайни растения.

Както листни въшки възпроизвежда
Листни въшки могат да доведат до смъртта на стайни растения

Каква е листната въшка и колко е опасно?

Както и преди всяка опозиция трябва първо да открият информация за врага, знам си коз и слаби страни. Известно е, че листни въшки - растение паразитни насекоми малък от Клеоптера. Науката не познава около 4 хиляди вида от тези вредители, също и в Европейския регион, има приблизително около 1 хиляди. Заслужава да се отбележи, че всички тези видове се различават по размер и оцветяване.

Повечето от тези насекоми е с размери не повече от 2-3 мм, но можете да видите животни на някои видове достигат размери до 7 мм. Листни въшки имат достатъчно голямо разнообразие от цветове: това насекомо е жълто, зелено, розово, бяло и дори черен цвят. Изглежда, листни въшки, можете да видите на снимката по-долу.

Във всеки колония може да се намери и двете крилати и безкрили листни въшки. Разпространява се чрез лицата колонията крилати, от своя страна, безкрили, отговорен за репродукцията и прираста на населението. Интересен е фактът, свързани с възпроизводството въшка е, че когато има достатъчно храна, само безкрили насекоми ще се появят на цветята. Това води до факта, че колонията започва бързо да се увеличи населението си. За един месец женската въшка може да произвежда потомство три пъти, което е около 100 хиляди нови лица.

Хобот, който е въоръжен с листни въшки, позволява лесно достатъчно, за да прониже повърхността на растенията и просто да смуче всички хранителни вещества. Усвояването соковете на растенията, с вредителите в храната извлича сладникав течност. Това вещество, отделяно от листни въшки, наречени "мед-Pad" е хубава наслада за окото на много други насекоми, особено по отношение на мравки.

Има случаи, когато самите мравките създават листни въшки колонии за собственото си препитание. Те са ангажирани в защитата им, както и транспорт до други растения, и по време на студената зима, ако е необходимо, дори да ги вземе със себе си в дома си.

Както листни въшки възпроизвежда
Листни въшки често могат да бъдат намерени на листата на младите растения

Моля, обърнете внимание: Листни въшки често се намират от долната страна на листата и млади стъбла. Засегнатите листа започват да се деформират и обрат, пъпки, които никога не отворени, падат.

Поради медена роса медена роса върху растения настъпва вид на черен гъбички. Заболяването се забавя процесите на дишане, което води в крайна сметка до цвета на смъртта.

Как листни въшки може да се появи на стайни растения?

Обърнете внимание на външния вид на листни въшки просто дори с невъоръжено око, тъй като това е най-често от насекоми и установи на растенията буквално цели колонии. За да се предотврати появата на този силно нежелани гости, трябва да е запознат с възможните начини за проникване в дома си.

 1. Отворени врати и прозорци. Този метод е един от най-простите и най-често срещаните. Когато се инжектира в пространството листни въшки на незабавно се поставя върху местните растения. За да се гарантира, че вашите стайни растения са безопасни, не забравяйте да използвате мрежа против комари на врати и прозорци. Трябва също да се отбележи, че вентилация на помещението по време на активността на тези вредители е нежелателно и се увеличава в пъти вероятността за проникването им.
 2. Нови стайни растения. Това често се случва, че причината за появата на вредители са новопридобити растения. Така че не забравяйте да бъдете внимателни, преди да ги купуват, и да проведе задълбочено проучване на възможното наличие на паразити.
 3. Нова земя. Ако вземете земя от улицата, тогава трябва да знаете, че тя може да бъде ларвите на вредители. Но в този случай, можете лесно да защитят флорални любими обичайната дезинфекция земя.


Забележка: Бъдете готови за това, че вредителят е вероятно да oblyubuyut стайни растения с меки листа, които са много по-лесно да пробива от растения с твърда повърхност. Затова листни въшки - чест гост в теменужки, хортензии, хризантеми, бегонии, здравец, циклама и иглика. Можете да бъдете сигурни, че само палмите не станат жертва на този зловреден насекомо.

Как да намерите листни въшки цветя?

Както листни въшки възпроизвежда
Листни въшки уголемени

Разпознаване на листни въшки могат до тези прости указания:

 • В появата на стъблата и листата на растенията медена роса медена роса под формата на слой лепило;
 • Стъблата и пъпки имат характерен външен вид "рошава". Този знак се казва, че на растението има цяла колония;
 • Външният вид на цветовете на черно мухъл под формата на тъмни петна;
 • Ако пъпките бяха впечатлени от паразита, цветята ще са не съвсем привлекателен външен вид, когато се развива;
 • Цветът на нови издънки жълто, те изсъхват и се извие.

Как да се покаже листни въшки у дома?

Днес има много различни начини за борба с листни въшки паразитни на стайни растения. Разбира се, най-лесният начин да донесе листни въшки е да се използват химикали. Но големият недостатък на този метод се състои в това, че токсичния ефект има вредно въздействие не само върху паразитите, но и за домашни животни и дори хора. Ако не искате да използвате химикали, които по някаква причина, след което лесно можете да се възползвате от най-популярните инструмент, който може лесно да се подготвят сами.

 • Широко използвани в хора инфузия на тютюн или тютюневи изделия. В 1 литър вода да се излее 40 г тютюн и след това се разбърква и се оставя за един ден. На следващия ден, тинктура може да се използва, като го поръсване болни растения.
 • Също така има инфузия доматен висока ефикасност, по-точно инфузия на доматените листа. Листа от доматени на 400 г ситно нарязан, захар и 1 литър вода, разбърква се и получената смес се кипи в продължение на 30 минути. Преди използване на средства, необходими за добавяне на сапуни в съотношение 4 г на 1 литър. Това инфузия се използва не само за лечение на вече заразени цветя, но също и като превантивна мярка.
 • Градинари за хигиена растения се препоръчва да се използва водороден прекис. Това решение не само ще помогне сделка с паразитите, но и стимулира растежа на растенията. Водороден прекис се използва за пръскане в съотношение (25 г 3% пероксид за половин литър вода).
Както листни въшки възпроизвежда
Кислородна вода може да се използва за грижа за растенията и да се борят срещу паразити
 • Тя може да се използва за лечение на заразените растения настойка от червени чушки. За тази цел, 50-70 г червен лют пипер изсипва 0.5 литра вода, след това се варят на слаб огън в продължение на 1 час. Полученият разтвор се оставя в продължение на 24 часа, след това се изсушава. Тази течност може да се използва в количество от 10 г на 1 литър инфузия вода. Непосредствено преди употреба трябва да се добавят около 5 грама сапун, какъвто е случаят с вливане на доматени листа.
 • Не по-малко популярен метод - това е вливането на лук. За 6 грама на люспи или лук петнадесет грама нарязан маса захар и 1 литър вода, оставя се да се влеят поне 6 часа, след това се филтрува.

Съвет! Струва си да припомним, че традиционните средства за защита, макар и по-безопасно, защото на натурални съставки за хората и домашните си любимци, но те не винаги са достатъчно ефективни. В този случай, за борба с листни въшки на стайни растения, се препоръчва да използвате готови за употреба препарати на маслена основа.

Какви са начините за предотвратяване на появата на листни въшки?

Методи за предотвратяване въшка вид не е много ефективен, защото самия процес на инфекция е посредствен. Все пак, има някои съвети, които се прилагат за да бъде точно сигурен, че цветята са безопасни.

 • Важно е да се периодично извърши одит на всички сградни инсталации, за да се уверите, че няма насекоми, гъбички. Трябва внимателно да проучи нездравословни растения, защото те са най-честата цел за листни въшки.
 • Предотвратяване на появата на мравки, тъй като те често са тясно свързани с листни въшки.
 • Периодично трябва да се намали на засегнатите издънки и организира душ за стайни растения.
 • Цветя не трябва да бъдат закупени наскоро пуснати на други саксийни растения не по-малко от седмица. Това правило се използва за да се гарантира, че рискът от дома цветове е минимална. Ако през карантинния период в новите цветове на паразити са били открити, може да се постави за почивка.
 • След излъчването растения, бъдете сигурни, за да извършва своята проверка, преди да ги върне обратно в стаята.
 • Букети, които сте представени, е желателно да се измие с вода и не поставяйте в близост до дома на цветя.
Както листни въшки възпроизвежда
Листни въшки могат да се движат от дарените цветята на стайни растения
 • Отлично средство за профилактика - шампоан против бълхи. Разтвор, получен чрез капачка пропорции 1 литра вода на пода на.
 • Избягвайте високи температури в помещението, тъй като това отлични условия за листни въшки.
 • Ако не е възможно да се направи извод от листни въшки стайни растения трябва да се отървете от заразения да спаси останалата част от цветята.
 • Мушкато аромат помощ отблъсне нежелани насекоми.