Листни въшки (листни въшки) - причини и методи за борба

Както листни въшки възпроизвежда

Листни въшки (листни въшки) - малко зелени (черно, оранжево, сиво) насекоми, които смучат сок от меките части на растението, най-вече от младите филизи и цветни пъпки.Ако листни въшки са толкова много, тя може значително да отслаби растението, което ще доведе до смъртта й. Листни въшки по растенията не е трудно да се намери, защото тя е много забележим, както и размерът на нея от 1 до 2 мм. Тялото е с овална форма, мек и лесно натрошен; възрастни са крилат и без тях.

Крилатите женски често летят през прозореца, или сме купили вече заразеното растение, също в къщата те ще получат за растенията, които сме преживели през лятото на улицата или балкона.

Както листни въшки възпроизвежда

възпроизвеждане на листни въшки

Листни въшки се размножават много бързо - женската снася до 140 ларви. В процеса на живота въшка извлича сладка течност, която привлича мравки. Но мравки не ядат, а, напротив, защитават и изпълняват ларвите на други вътрешни растения, дървета или храсти.

Ако сте видели върху новите, прясно отглеждат разсад, лепкави петна, много внимателно се вгледате внимателно към всички растения, те могат да имат заразени листни въшки. Обърнете особено внимание на пъпките и младите филизи. Ако видите мравки - това е първият знак за появата на листни въшки. Листни въшки е носител на вирусни заболявания и насекоми атенюирани цветя са много уязвими към различни заболявания.Признаци на заразяване на листни въшки:

  • микроби горната деформация
  • усукани листа
  • захар течност по листата и леторастите
  • пъпките не са разкрити

Най-често страдат от листни въшки рози, фуксия, карамфил, бегония, ябълки, круши и други растения.

Как за борба с листни въшки

При първите признаци на листна въшка растение изолат, ако не и лепкави петна захар, достатъчно, за да се съберат всички въшки и се извършва профилактика.

Можете да използвате инсектициди. Лечението трябва да се повтаря на интервали от 4-5 дни, ако ларвите на вредителите са оцелели, те ще бъдат адаптирани към химични лекарства и ще се размножават.

Както листни въшки възпроизвежда

Има също така популярните методи за унищожаване на листни въшки. Естествен враг на листните въшки е бръмбар слънце. Използване на инфузионен лук, чесън, домати листа, нарязани крушки (15 д) или сухи люспи (6 д). Излива е всички 1 литър вряла вода, 8 часа, филтрува се и се разпръсква.

Лечението се повтаря 3 пъти на интервали от 8-10 дни. Когато тежки инвазии на листни въшки малки стайни растения потопени в разтвора, покриващи земята. Също така е възможно да се сложи край на растенията в продължение на 2-3 дни от тютюневи листа - листни въшки ще изчезнат.

Следвайки процедурите растение преспи в стаята за карантина (от други стайни растения в сянка). Когато растението започва да се възстановява някъде около 3 седмици, сложи го в постоянно място.