Личинки на мухи за риболов отглеждане у дома

Как да се размножават червеи у дома
 • Maggots изтласкани върху куката и се добавят към стръвта. Той е считан за един от най-добрите примамки, но за хранене смес, която се състои от ларвите трябва да прекарват значително. Червеи за разплод в дома значително ще намалят разходите и да го предоставят в достатъчни количества, които има положително въздействие върху ефективността на риболов.  Стъпките на процеса,

  Залог в магазините за риболовни личинки там, то е напълно възможно да се култивира у дома. Независимо от това дали сте го направи за собствена употреба или за продажба, технологията е същата. Те се различават само в мащаба на "фермата".

  Как да се размножават червеи у дома

  За да получите червеи, е необходимо да се въвеждат органика на гранясване. И най-важното - да лети посее своите яйца. По този начин, процесът е разделена на няколко етапа:

  • суров раздел;
  • Осигуряване на достъп до мухи;
  • изчакване;
  • Донесете ларви на презентацията.

  В подготвената контейнер положи продукт не е първият свежест. Тя може да бъде месо, черен дроб и риба. Ware постави на място, което лесно може да лети до снасят яйца. Периодично проверявайте суровините, необходими. Веднага след като съединителя е открито, можете да преминете към втория етап на отглеждане. Колкото повече мухите ще снасят яйца, толкова по-добре. риба най-вероятно място зидария - хриле.

  Каталог с висящи яйца се поставят в контейнер, плътно покрити с капачката, което определено трябва да се отвори за достъп на въздух. Важно е да не пропуснете момента, когато ларвите ще се превърнат в какавиди. За да забави прехода от едно състояние в друго, в качеството на зрели ларви излива стърготини. Ларвите се зарови в тях и сега е важно да се измести по време на контейнера за съхранение и да присъстват на това как да се пазят личинките жив. За тази цел, тя се поставя на хладно място.

  Технологията за култивиране на червеи

  Oparyshnitsu направи моментна от отпадъчни материали. Тя се състои от няколко части. Резервоарите са поставени една в друга. Възможно е да има две или три. На върха е суровината, в средата - материал за пречистване на слуз червеи, на дъното да се чисти с личинки. Ако две нива, междинният контейнера отсъства.

  Как да се размножават червеи у дома

  Отглеждане личинки не много приятен процес. В резултат на това стръвта е по-ясно изразен вкус от ларвите закупени в магазина. Опитът е показал, че да отговаря по-добре на рибата, така че не е необходимо да се опитаме да го неутрализира. Ако все още имате желанието да го премахне, е проста: в основата за съхранение на личинките се поръсва малко търговски стръв риба или приземния стръв. Ларвите ще придобие миризма, което сте добавили.

  Най-лесният начин да се направи oparyshnitsu от пластмасова бутилка или кутии петлитрова. За малки партиди от подходящи пластмасови чаши с капаци от под млечни продукти. Структура за отглеждане на личинки прости и могат да бъдат произведени в рамките на няколко минути - чаши вмъкнати една в друга, е избран техния размер, така че между дъното на една от втория и остана свободно място.

  Oparyshnitsa от пластмасова бутилка

  От бутилката отрязани горната част и се вкарва в долната част, така че гърлото на функцията фуния извършва. Щепселът трябва да бъдат отстранени, след това червеите ще бъдат готови да проникне лесно в долния контейнер. В частта, която се изрязва от горната част на бутилката, поставете органичен протеин (производство на личинки на плодовете ще даде не резултат).

  Как да се размножават червеи у дома


  Натоварени oparyshnitsu мотае в топла, достъпен за мухите. Тя не може да държи слънцето - само на сянка. В процеса на гниене миризма е така, по-добре е първо да се спре строителството далеч от хората, но ние трябва да се погрижим за това, преди още пресен фураж не получих котка и птица.

  В зависимост от времето в 3 - 5 дни Каталог на гнило, и мухите ще снасят яйца върху нея. Колкото по-топъл е на улицата, ларвите се извежда бързо. Устройство за отглеждането им по-добре поставени под навес до внезапен дъжд не нарушава процеса.

  Maggots от яйце

  Ако имате нужда от малко червеи, това може да доведе директно в яйцеклетката. Обърнете сурово яйце, внимателно извадете горната част на съдържанието смесват. Салфетки или тоалетна хартия настърган и се добавя към една и съща. За да лети по-лесно да седне и се настани на върха на малка купчина смачкани салфетки.

  Как да се размножават червеи у дома

  Сега, яйцето може да бъде изпратен на стареене в топла, защитен от място на слънце. За 5 дни, сместа е суха, хартията slipnetsya на топка и при това ще бъде червеи. За пречистване, те се поставят в дървени стърготини, пясък или опашката. Миризмата на развалени яйца още по-отчетливи от аромата на развалено месо, така че процесът е по-добре да се движат далеч от дома.

  Проблеми и решения

  Червеи за разплод в дома е свързана с два проблема. Това - миризмата и мухи. Ако имате собствен сайт, а след това просто извадете контейнера с подготовката на въдицата, далеч от очите и носа. Ако е възможно, има само един балкон, като се използва като сурово месо и риба е изпълнен не само кавги с хора в домакинството, но и със своите съседи.

  За тези, които се интересуват от начин да расте червеи у дома, без мирис и мухите, има начин. Ние трябва да вземе продукт, който не излъчват невероятен аромат. Така че е сирене. Той, както и месо и риба, съдържа протеини. Един от проблемите - миризма безинтересни месни мухи. Така че, като риболов, ние ще използваме стръвта.

  За този метод, ще се нуждаете от следното:

  • Flake;
  • Пластмасова чаша;
  • Извара;
  • Месо или риба продукт за стръв.

  За хигиенни работна сушилня за риба трябва да се избягва. Подходящ ненужни. Ако не е, че е много лесно да се направи негови подобия от отпадъчни материали. За да направите това, можете да вземете една кутия под обувката и я покрийте с марля.

  Как да се размножават червеи у дома

  В пластмасова чаша да се сложи сирене отгоре за примамване на мухи - месо, риба или черен дроб. Близо импровизирана фидер лети, така че те биха могли да влязат в него. Когато мухи proberutsya вътре в кутията, месото се отстранява бързо и здраво затегнете марля.

  Сега лети няма да лети до миризмата, а останалите в капан снасят яйца на продукта, който е на разположение, която е сирене. Мирис в същото време няма. След около 5 дни, личинки в изварата е готова и може да бъдат събрани. Необходимо е да се измести в контейнер с дървени стърготини. Ако не го направят, годни зърнени култури - пшеница, грис, царевица.

  червеи за съхранение

  Печат на ларвите - е само половината от битката. Сега възниква въпросът, как да се спаси живи червеи. Ако го оставите в същото състояние, в което се отглеждат, за какавидират ларви в рамките на няколко дни, а всички предишни стъпки ще бъдат напразни. При температури под нулата те се замразява и умират, така че те трябва да се съхранява при температури, вариращи от 3 ° С до 10 ° С

  Абсолютно избегне жизненост на бубите не работи, но може да забави този процес. При тази температура, ларви могат да се съхраняват до 1 месец, а понякога и повече. Преди да ги съхранява, е необходимо да се уверите, че ларвите на сухи. Мокри и мазен умират много бързо.

  Някои рибари предпочитат да улови цветните червеите. Червено, жълто и зелено може да се получи и в домашни условия. За да направите това, поставете храната варени цвекло, спанак, яйчен жълтък. Такава наситен цвят, което се случва с червеи, отгледани в промишлена среда, това не е така, но тонът ще бъде.

  Личинки на мухи за риболов е добре, това не е кой да спори, но това, че мирната риба е хванат точно толкова добър. Ако не сте опитвали един от най-популярните южните съвети, може да се направи най-рано следващия рейс. Възползвайте се от нашата рецепта за приготвяне на грах mastyrki. който е толкова като платика и Карасу.

  Можете също така да се интересуват от:
  • Как да се размножават червеи у дома
   Нестандартен начин: в рибарското кука лято
  • Как да се размножават червеи у дома
   Тя изглежда като кефал на риба (снимка), а тя хвана
  • Как да се размножават червеи у дома
   Роуч и неговите подтипове: външния вид и начин на живот
  • Как да се размножават червеи у дома
   Функции за улов на шаран ранна пролет
  Как да се размножават червеи у дома