Квотата за лечение на какво е то и как да се получи на място квота за работата и получаването

Заболяването често се издига бързо, и да се подготвят да се бори срещу него не е възможно. В днешната реалност, за да се измъкнем от войната победители, ние трябва да мобилизира всички налични ресурси, както и решаващата роля тук може да го играе средства, като най-ефективното лечение на базата на най-новите научни разработки, е много скъпо, и да получите не може по никакъв клиника.Каква е квотата за медицинско лечение?

Не всеки гражданин е информиран, че случаят е такъв, предвиден определен държавните помощи, на които може да разчита, и то е под формата на квоти, разпределени за здравето.

Откъде знаеш, че с квота

Квотата за лечение са парите отпуснати от държавния бюджет за предоставяне на здравни услуги на своите граждани с високите технологии. държавна система на високотехнологични медицински грижи е създадена за управление на формирането и разпределението на квоти (ВМП), в който диагнозата и осигуряване на лечение на повече от 100 болници в регионално и федерално ниво. Всяка година на работата на здравните заведения на федералните и регионалните бюджети разпределени над 50 млрд. Рубли. Тази сума се разделя със средно 350-450 хиляди квоти. - Приблизително количеството Bolgariyan може през цялата година да се възползват от ВМП безплатно.

Отделят над 137 имена на видовете ВМП до 22 дестинации. Те включват:

  • сложни хирургически процедури;
  • операция на сърцето;
  • трансплантацията на органи;
  • лечение на левкемия;
  • премахване на мозъчни тумори;
  • помогне със сложни форми на ендокринни заболявания;
  • и системно лечение на генетично заболяване;
  • използването на репродуктивни технологии, включително ин витро;
  • кърми новородени с използването на съвременни техники и т.н.

Как да получите оферта за лечение?

Там е строго установена процедура за издаване на направления да оказват HMP, който е пълен с бюрократичните пречки. Към изхода на делото беше късмет, ще трябва да бъдат подготвени за възможни трудности. Как да стигнем до операцията или лечението на квотите - процедурата е дълга и сложна, изискваща регистрацията на голям брой документи и приемането на редица допълнителни изследвания. Всичко това е необходимо да се държавни органи, упълномощени да се разрешат тези проблеми, в състояние да оцени целесъобразността на горната част на пикочните пътища в конкретен случай.

Откъде знаеш, че с квота

Първа стъпка

Във всеки регион, квотата за медицинско лечение се издава от неговите разпоредби, които могат да бъдат незначителни аспекти разлика като цяло. Затова е по-добре да се започне с професионална консултация, като се свържете предмет на RF Министерство на здравеопазването. Там може да се види дали има квоти за получаване на ВМП върху съществуващата диагноза и изясняване на процедурата за кандидатстване.

втората стъпка

Основният пакет от документи, обикновено се събират в общинския клиниката в наблюдението на пациента, с участието на лекуващия лекар, който дава насока, прави извлечение от медицинската история с посочване на анализите и проучванията (въз основа на който посъветва за допускане на граждани в специализирана клиника за предоставяне на ВМП). Тя се прилага и копие на паспорта, политически OMS и OPS сертификат.

важно лечение

Сформирана пакет от документи се подписват от главния лекар и се изпраща на Комисията в рамките на министерството или други здравни власти в региона. В решаването на конкретен случай се дава 10 дни, по време на който разглежда представените документи, като правило, без участието на кандидата.

Заключителният етап

При вземането на решения положителни документи се изпращат до специализирана медицинска институция, която има лиценз за предоставяне на ВМП. Там те обмислят следващата Комисия, която в решението за разпределяне на същите 10 дни, по време на които той трябва да даде отговор за датата на хоспитализация на пациента. Обикновено период, след което трябва да се започне стационарно лечение, се ограничава до 3 седмици.

бюрократични капани

Задайте въпрос за това как да получите оферта за лечение, не забравяйте да разгледа следните точки.Откъде знаеш, че с квота

На първо място, правилния избор на специализирани клиники за предоставяне на горния уринарен тракт остава за здравните органи в региона, граждански предпочитания не са взети под внимание.

На второ място, на квотата да се лекуват в действителност често се прави по-дълго, отколкото е предписано в правилата. Това се дължи на факта, че времето, запазено за разглеждането на молбите на Комисията не се поддържа, както и лечебното заведение, защото на товара не винаги е в състояние своевременно да вземе пациента. За съжаление, за естеството на заболяването може да бъде такава, че изисква спешна операция, за която няма средства от страна на пациента, така че квотата за операция, е необходимо веднага. В този случай е необходимо по всеки възможен начин да се стимулира работата на длъжностните лица.

Как да се ускори процедурата за регистрация на медицински квота?

Има две възможни опции за ускоряване на процеса твърди. Според първата от тях, при условие че и произвежда ред и описана от нас по-горе стъпки, но на всеки етап от активен интерес към развитието на заявлението, да провеждате разговори към служители, пише декларация с искане да се намали времето на решението, е на посещение в работно време. Може би някой от длъжностните лица искате бързо да изпрати документи до по-нататъшно разглеждане, повече да не бъде обект на масирана атака. Но, разбира се, няма гаранции, че тези събития имат голямо влияние поне някакво действие и времето ще бъде намалена.

Откъде знаеш, че с квота
Според втория вариант, гражданин игнорира всички стъпки с обработката на комисиите за кандидатстване. Той сам събира документи на квотата за работата, например, търси цялата необходима информация за специализираните клиники, които са лицензирани за предоставяне на горния уринарен тракт, както и специализирана в необходимостта от операция, и отива в институцията. Има възможност, че клиниката ще се срещне с пациента и се съгласи да му бъде хоспитализиран, за да се осигури необходимото лечение в квотата на разположение на субекта на Руската федерация.

Причини за установена неизправност

На първо място, Комисията не може да се открие причината за ползване FMP в конкретния случай. На второ място, наличието на тежка съпътстваща диагноза и специален характер на основното заболяване, често са причините за провала. На трето място, на регионално равнище може да прилага своите изисквания на квота регистрация. Така например, в Москва и София квота за операция, изпълнена IVF за жени на възраст 22 до 38 години, в други части на рамката може да бъде различна.

Лечение в чужбина

Ако нашето лекарство не е в състояние да извърши пълна диагностика и адекватно лечение на страдащи от болестта, а след това имате право да поиска разпределение на квотата за лечение в чужбина. Само във връзка със списъка на необходимите документи ще се разшири и да увеличи с една от броя на комисиите, които трябва да премине.

В случай на отказ да се движи по една квота в чужбина ще бъде задължен да предложи алтернатива на предоставянето на горните пикочни пътища в България.

Проблемът с допълнителни плащания

Откъде знаеш, че с квота

Много често срещана ситуация, когато пациентът трябва да покрие значителна част от техните разходи за лечение, въпреки че официално обяви, че се държи от държавата. Обикновено трябва да плащат за подготвителни процедури преди операцията, тестове, изпити.

Така например, средната цена на един курс на лечение на болни от рак е 200-250000. Разтрийте. и квотата за лечение на рак - 109 хиляди рубли .. Често човек няма такива средства за покриване на факта, че те отказват да плащат за бюджета. Разбира се, голяма част от финансирането на разходите за такива пациенти получават средства за хуманно отношение, но в действителност се оказва, че това се неизпълнение на задълженията на държавата, а това трябва да се води. Постоянен поток от писмените жалби и ангажиране на медиите са ефективни при решаването на такива проблеми.

Опашка: как да ги избегнем?

Не е тайна, че тези, които желаят да получат ВМП много повече от капацитета на държавата да предостави тази помощ. Затова здравните власти на областната администрация, за да чуят информацията, че квотата за лечението на тази диагноза не е на разположение, тъй като финансирането от бюджета за тази година е изчерпан, или да излязат от отговора на клиниката, че местата в близко бъдеще не съществува хоспитализация се отлага , Но в никакъв случай не трябва да се даде ръцете си. Или, че изход действително се намери.

Откъде знаеш, че с квота

Първо трябва по същия начин да се съберат документи и въведете вашето име в регистъра на квоти чакат или стоящи на опашка за хоспитализация. Ако болестта не прогресира бързо, пробата чрез здравните власти, за да предизвика допълнителна квота, се свържете с медиите, привличане на обществеността. Тогава няма да има малък шанс, че ще има пари, или да разберете, че изведнъж един от пациентите отказва лечение, и ги поставете в болница са били освободени.

Ако всичките ви действия са игнорирани, здравословни проблеми трябва да бъдат решени за своя сметка, особено ако няма обещание, че скоро ще бъде определена квота.

Anonymous няма да работи

Откъде знаеш, че с квота

Има диагнози, че хората се опитват да не се рекламират, защото на негативното отношение на обществото и свързаните с ограниченията в ежедневието. Такива заболявания включват хепатит С, което лечение е много скъпо (приблизително 750,000. Разтрийте.). Държавата отпуска средства за борбата с тази болест, но и да ги използвате, пациентът трябва да бъде регистрирано официално. От една страна, съществува вероятността за получаване терапия на базата на бюджета, а от друга - има риск от разпространение на информация за наличието на болестта.

Квотата за лечение на хепатит С се издава на граждани, регистрирани в специализирани болници, най-често в центровете за СПИН, които работят в много градове. Само с решение на специална комисия на агенциите на пациента да направи в режим списък, тъй като квотата не е достатъчно. Следователно, вие може да се лекува само анонимно за своя сметка.