Кучета и котки, без да го опашка за порода без опашка

Въпреки името на котката без опашка, порода не винаги означава, че пълната липса на животните опашен прешлен. Най-често те са, но с един вид котка наистина изглежда без опашка или реверанс. Но това са различни породи котки внушителна физика, които им позволяват да се компенсира мобилност, дори когато напълно или частично липсващото тяло. И някои от тях, като например японски бобтейл, има непропорционално дълги крайници, поради които не се чувстват дискомфорт, дори и без опашка.Класификация на котките без опашка

Безопашатите котки са класифицирани на първо място, размерът на приложението:

Порода кучета без опашка

Ако говорим за разделение на котки без опашка на отделна порода, могат да бъдат разделени на две основни групи - Bobtail (буквален превод - "опашката помпони") и Manx. Последният вид се нарича още котки от остров Ман - тя е тук, че за първи път е отгледан порода с частично липсваща придатък. Трето, тя е достатъчно условие група включва хибриди - или "боб".

Manx - котки без опашка с остров Ман

Порода котка, се появи на острова в близост до брега на Обединеното кралство в резултат на естествена мутация, отличава почти пълната липса на опашки - всички те принадлежат към или Рийзър, или Стъмпи. Все пак, това не пречи на животните да бъдат добри домашни любимци - със собствен характер и преданост към господаря си. Ограничения за фактор ген не позволява видовете, които ще се възпроизвеждат без чифтосване с лица опашка. Това е единият от родителите без опашка коте трябва да имат един процес, а втората - да бъде без опашка. От една страна, това усложнява задачата на професионален развъдник Manx, но разводнява генофонда и ви позволява да получите оригиналните цветове.

Друг добре познат порода котка, без опашка е уелски Cat - една от разновидностите на Manx котки, които се намират вече не до Мейн, и в Уелс. Животните имат малък атрофират опашка, но дебела кожа, защото те изглежда да е по-дебел кожи процес. Палто котки в областта на корема, ушите и задните крака, обикновено по-дълго от другите части на тялото са.

Порода кучета без опашка

Заслужава да се отбележи, че почти всички рампи (котки с пълна липса на опашка), се счита за един вид Manx котки. Те се различават не само липсата на процес, но и депресия на негово място. Повечето жени rumpy стерилни, така че развъждането на породата не е лесно. Независимо от това, че е по-голямо търсене - и поради тяхната лоялност към собственика, и благодарение на този рядък анатомични характеристики.

Bobtail - бобтейл котки без опашкаЕдин от най-популярните в света породи котки с "опашка-помпон" се смята за един американски Bobtail, където мускулесто тяло и широка, почти квадратна глава. Благодарение на специалната форма на очите изглежда, че тези котки са винаги готови за лова. Въпреки това, естеството на тяхната мирна, което го прави лесно да се разбираме с домашни животни, дори и с кучета.

Карелски Bobtail произход в България. Естествената мутация на котки в района на Ладожкото езеро е преминал изцяло без човешка намеса. Причината за породата е преминаването на един дом и норвежката горска котка.

Друг домашна котка без опашка - Курилските Bobtail, която се появява в резултат на Курилските острови, въведени от японските къси опашки домашни любимци. Генът, отговорен за липсата на процес, доминиращ, поради което вероятността от копнее на всеки вариант на преминаването на практика не съществува. Курилските Bobtail различават собственици преданост, приятелско отношение и любопитство.

Порода кучета без опашка

Thai или Меконг реверанс представляват изкуствени скални изведени европейски и български животновъди. Една от характеристиките на тези котки - голямо разнообразие от завоите си процеси. Малки опашки странен обрат, на практика няма повтарящи се в различни индивиди.

Японски Bobtail произхожда от Япония и са били оценени за тяхната предполагаема връзка с зли духове. Популярността на породата е придобила след Втората световна война. И това вече е консолидирана в Северна и Южна Америка през 1960-те.

Хибридни котка без опашка

За кратки морски котки включват хибридни животни, породата, която все още не е решен. Сред тях са:

 • на късо елф се дължи на кръстосване на диви и домашни котки;
 • Manx рекс, изглежда като нормална котка от остров Ман, но с вълниста вълнено наметало;
 • Scyth в зърната, което е миниатюрна версия Manx;
 • ouhi боб порода се появява чрез кръстосване Manx и сиамски котки.

Порода кучета без опашка

Безопашатите скиф в зърната

С течение на времето, в списъка на хибриди се разширява. Но дори и сега, в размер на хибридни и вече е залегнало безопашатите породи котки ви дава възможност да се намери подходящ домашен любимец. Колкото повече толкова заради тяхната игрив и послушен характер, годна за живеене и красота напълно компенсира дори сравнително висока цена.

кучета се качват, когато и в зависимост от случая
 • Порода кучета без опашка

  Порода кучета без опашка

  Защо кучетата се държим заедно по време на чифтосване
 • Порода кучета без опашка

  Що за куче е най-добре да се започне в апартамент или къща
 • Порода кучета без опашка

  Защо кучето вой: причини и какво да правя
 • Порода кучета без опашка

  Подкожните червеи кучета: симптоми и лечение
 • Порода кучета без опашка

  Ние коте тлеят очите: причини, какво да правя
 • Порода кучета без опашка

  Apokvel за кучета