Котката не се яде или пие в продължение на няколко дни апатичен сън постоянно

Забелязали ли сте, че котката ви не се яде или пие в продължение на няколко дни? Може би вашия домашен любимец много застой и се намира само на едно място? Ти не знаеш защо котката се държи? После побърза да разберете причината за тези промени, тъй като това може да бъде сериозен случай, който изисква незабавно лечение.Защо домашен любимец загубил апетита си

Причините, поради които котката не ядат или пият само спи там много. Много често животното отказва храна и вода, когато тялото патологични промени в. Котка губи апетита си, да стане апатичен, постоянно иска да спи, ако тя има заболявания на храносмилателния тракт или други жизненоважни органи. Отказ да се яде е в отговор на болка.

Ако вашата котка от няколко дни апатичен и не иска да пие - това може да означава появата на първия топлина.

Животното просто се чувства страх и тревога, когато се сблъскват с нов период в живота ми. Физическите промени, които настъпват в тялото на котки, водят я в объркване, които можете да предприемете, за заболяването. Обикновено такова състояние се провежда в рамките на няколко дни. и животното се връща в познатия му живот.

Котката може да откаже да яде и да пие, в присъствието на това в тялото на глистов инвазия. За да имате на вашия домашен любимец винаги е имал добър апетит, да ги похарчите непостоянно превантивно лечение на паразитни инфекции.

Какво е с котката, ако тя е в застой

Каква е причината за котки заболяването

Нека да се разбере защо котката не яде за няколко дни и е постоянно в една и съща позиция. Причината за влошаване на здравето и необичайно поведение на такива заболявания може да бъде:

 • Ако котката не яде нищо, а в същото време много от теглото, много е вероятно той страда от заболявания на стомашно-чревния тракт. Тези състояния често са придружени от симптоми като гадене и диария. Диагностициране на заболяването може само ветеринарен лекар.
 • Патологичните промени в черния дроб, също се характеризират с такива промени в поведението на животното.
 • Котето може да откаже да яде заради проблеми с панкреаса, в резултат на нарушено производство на ензими, участващи в смилането на храната.
 • Нередности в пикочно-половата система. -
 • Заболявания на кръвотворната система.
 • Лигавиците на устата и горните дихателни пътища.
 • Хронична бъбречна недостатъчност.
 • Инфекциозни процеси в организма.
 • Захарен диабет.
 • Паразитни инфекции.
 • образуване на тумор в стомаха или хранопровода.

Bad апетит котка не винаги е признак на сериозно заболяване. Възможно е, че причината за това състояние е:

 • Въведение в ново меню продукт. В този случай е достатъчно да се преразгледа диетата на котешка храна.
 • Преместване. Да се ​​адаптират приет възможно най-бързо, може да се закупи ветеринарни аптеки специални препарати, предназначени за привикване към новата среда.
 • Стресови ситуации. След като са идентифицирани стимул, ще бъде в състояние да помогне на вашия домашен любимец.


Какво е с котката, ако тя е в застой

Котката не яде през деня - това не е най-сериозната причина за безпокойство. Задължителна причина да заминат на лекар е дългият отказа на храна (една седмица или повече). За да може правилно да оцени състоянието на котката и време, за да питам за квалифицирана помощ, трябва да знаете някои от функциите на тялото на котката:

 • Млада и здрава котка напълно около пет дни не може да се яде, без рискове за тяхното здраве. След този период, при условие, че животното ще започне да се подава напълно, напълно възстанови изисква витамини и минерални баланс в тялото му.
 • Кот възрастни хора могат да живеят без храна в продължение на около 3 дни. Ако причината за отказа на храна не е болест, обаче състоянието му не влошава.
 • Ако малко коте дълго време не се яде нищо, това е повод да звъни, тъй като тя може да се загуби. Fragile тялото на бебето, в редки случаи, може да оцелее без храна на ден. Ето защо, трябва да се обърне внимание на помощта, дори ако животното не яде половин ден.
 • Неприемливо дълго въздържание от храна за котки, страдащи от хронични заболявания. Независимо от вида и стадия на заболяването, глад не трябва да продължава повече от два дни.

Какво става, ако котката отказва да яде

В случай, че на домашен любимец отказва, там, опитайте се, на първо място, за да промените хранителните си навици. Може би му даде нов продукт, към който той не е свикнал. Можете да опитате да решите проблема, както следва: добавите нова емисия малко количество от старите, постепенно намаляване на дозата му.

Много е вероятно, котката просто не харесвам продуктите, които предлагате. Опитайте се да дадете нещо друго и да гледате като цяло да се промени поведението си и благополучие.

Котката не може да пие и да не се яде през целия ден благодарение на мръсни чинии, която му е храната. Дръжте купата, я миете всеки ден, а след това една котка спира ядене и пиене. Също така, вашия домашен любимец може да не харесва местоположението на своите ястия. Преместване на купата на друго място и да видим как ще се държи на вашата котка.

Подозирам, че да застраши здравето на котката си паразити? Лесно можете да проверите това чрез закупуване на аптека специален противоглистно лекарство. Желателно е да се осигури в чиста форма, но е допустимо добавяне към храната или водата, ако е необходимо.

Публикуване на наркотици понякога е трудно, тъй като драскотини по животните и паузи. Опитай се да отвориш устата на котка и сложи едно хапче на неговия корен език. Уверете се, че той го преглътна, в противен случай няма да има желания ефект. След като вашата котка ще отпразнува естествени потребности, да се запознаят изпражненията. Ако вашият домашен любимец има паразити, ще ги видите в котешката тоалетна.

При липсата на ясни признаци на заразяване с хелминти е необходимо да се търсят други причини за заболяване.

Как да се справят с болестта

Котката ви за дълго време отказва всякаква храна? Той не ставам, не искат да ходят или да играете? Какво става, ако не не помага? Отговорът е прост - трябва незабавно да посетите ветеринарен лекар. Самолечението може да влоши само ситуацията, но също така и да застраши живота на вашата котка. Само опитен специалист ще бъде в състояние да направи оценка на състоянието на вашия домашен любимец, да направи правилната диагноза и да предпише подходящо лечение. Ако не направи това в момент, можете просто да се направи сериозна вреда на здравето на животното.

Специалистът ще проведе комплекс от диагностични мерки:

 • Визуална проверка на животното, което включва изследване на устната кухина на чувството на животно, слушане дишането, измерване на телесната температура.
 • Отдаване под наем на клинични кръв и урина за откриване на скрити възпаление.
 • Анализ на фекални паразитни инфекции.
 • Рентгеново изследване на гръдния кош и корема.