Котката беше зле, като през цялото време на стагнация, спи и яде малко лечение

Котка в застой: общи симптоми

Какво е с котката, ако тя е в застой

Собственикът трябва да се отбележи, че веднага котката става апатичен.

Фактът, че котката е апатичен и болен, той е видим веднага. Водещ трябва да сигнализира от следните симптоми: 1. липса на апетит или липсата на такава;
 2. липса на жажда;
 3. да се докоснат до горния ръб на раздела топъл или горещ;
 4. сухо и горещо носа;
 5. температурата е над 40 градуса (норма - от 38 до 39 градуса за повечето видове; фигури горе, са наблюдавани и са норма в котенца и сфинксове);
 6. ускорен пулс в размер на 110-150 удара в минута;
 7. недостиг на въздух;
 8. диария;
 9. повръщане;
 10. патологично наличие на примеси в урината или фекалиите (кръв, слуз, пясък);
 11. апатия, лошо настроение;
 12. раздразнителност, честа мяукане на животните също трябва да предупредят собствениците;
 13. тъп цвета на козината (в идеалния случай тя трябва да свети в различна степен);
 14. силен плака върху езика;
 15. лош дъх;
 16. бледо венците;
 17. увеличи сълзене, възпаление на очите;
 18. увеличаване на подчелюстните лимфни възли;
 19. прекомерна жажда;
 20. животински често сърбежи;
 21. домашни куца.

Ако забележите, най-малко един симптом, трябва да внимавате, ако има няколко, най-добре е да се обърнете към вашия ветеринарен лекар.

Наличието на две или повече функции може да бъде прекурсор на остро или хронично заболяване. В повечето случаи, животните могат да помогнат и да победят болестта.

Причините, когато една котка яде малко и сънливост

Обърнете внимание на основните причини.

Какво е с котката, ако тя е в застой

Това е, което е кръгъл червей - най-често срещаният тип на червеи при котките.

Хората просто червеи. Началото на заболяването е трудно да се забележи. Животното обикновено се храни нормално, но бързо губи тегло.

Ако не е започнало заболяването, загубата на апетит, има проблеми с изпражненията, домашни празнува в лошо здравословно състояние.

Worms се третират само с подходящи лекарства и профилактика.

Какво е с котката, ако тя е в застой

Cat грейна в близък план.

През топлите месеци, въшки, бълхи и други паразити - честа причина за лошо настроение влошаване на здравето и домашен любимец настроение. От особен опасност са акари и след улична котка трябва да бъдат внимателно проверени.

Ако имате животно разходки, а след това да носят специална яка на него или обработени със специални агенти.

отравяне

Какво е с котката, ако тя е в застой


А котката може да бъде отровен, ако яде мишка, които са отровени отрова за плъхове.

Тя може да бъде лек и не представляват заплаха, или сложно. Ако животното би могло да има нещо за ядене с изтекъл срок, това е напълно възможно отравяне. Това е, като правило, не е силен, с продължителност до два дни и да премине на техните собствени.

Ако имате симптоми като повишена сърдечна честота и дишането, горещо, сухо носа и ушите. тъпа палто, повишена температура, трябва да се свържете с вашия ветеринарен лекар.

 • чужди тела в капан в стомашно-чревния тракт на животното, компонентите;
 • опасни за здравето компоненти на котки, които са част от перилни препарати и битова химия;
 • опасни растения;
 • сурово месо, риба, птици, ако те са били заразени;
 • отровени гризачи.

Самолечението в този случай е безполезно и опасно. Трябва незабавно да отидете на лекар, който ще има професионална помощ. Само в този случай животното може да бъде спасен и излекуван.

Трудно червата

Какво е с котката, ако тя е в застой

Трудно е за ултразвуково изследване.

Този проблем засяга дългокоси лица. животни след 10 години и част от котката на линията.

Червата могат да получат hairballs, коса, както и чужди тела.

Ако животното не може да отиде до тоалетната, като и големи повече от 3-4 дни, докато се увеличава значително стомаха, палпиране корема стегнат, след което незабавно се свържете с Вашия ветеринарен лекар.

В повечето случаи, да предпишат специални медикаменти, установи капкомер. В някои случаи е извършена операция за извличане на чуждо тяло, а животното продължава изменението.

Какво е с котката, ако тя е в застой

Възпаление или емфизем, астма. Заболявания, придружени от кашлица, дрезгав глас, дишане тежка. Посещение на ветеринар, за да помогне с последващо лечение с антибиотици.

Пикочните каменна болест

Какво е с котката, ако тя е в застой

В този ултразвук виждал уролитиаза при котките. Въпреки котки и много по-малко вероятно да страдат от това заболяване, отколкото при мъжете.

В този случай котката няма да пиша, или го рядко и по-малки порции. Пет може да издава звуци, което показва, че той е бил наранен. Проблеми с бъбреците и пикочния мехур се случват в котки и кучета, като конвенционален и стерилизирани.

Причините - развитие на инфекция, хипотермия, образуване на камъни. Vet определи подходящи лекарства, както и за бързо вливане поставя заболявания на пикочните пътища kamneobrazuyuschih пречистване.

Какво е с котката, ако тя е в застой

Ако котката е апатичен и се движи малко, след това сложете ръцете и краката й за наранявания и натъртвания.

Натъртвания, навяхвания, счупвания. Животното може да повреди елементарни врата лапа ребро. За да изключите фрактура, е необходимо да се направи рентген. ако котката е слаб.

Съвкупността на симптомите може да показва развитието на тумори, хронични заболявания. Разбира се, тези случаи са редки, но е по-добре да не ги игнорират и минават през диагностика, за да помогне, ако вашият домашен любимец по време.

Какво е с котката, ако тя е в застой

Ако котката в продължение на няколко дни води "Бавният начин на живот" и не яде нищо. е необходимо да се потърси помощта на ветеринарен лекар.

Собствениците имат време да забележите промени в поведението на животното. Ако имате висока температура, проблеми с ходене до тоалетна, нездравословен вид, трябва незабавно да се консултират със специалист.

За да запазите вашата котка е болен, да го чисти, правилна и балансирана фураж, да играят с него. Здравословен начин на живот и превенция на различни заболявания при котките - и гаранция за мира ти дълъг живот за вашия домашен любимец.