Котелно ARISTON как да се чисти, как да се разглоби Ariston 80 и 50 литра, видео, ръководство и почистване

Ariston как да разглобявате
Ariston бойлери са се доказали в Европа и в страните от ОНД, Modern Електрически бойлер значително опрости живота. За да котел работи добре, тя трябва да се почистват редовно. Броят на почиствания годишно може да варира и зависи от това как се използва широко бойлер, както и на качеството на водата, той се загрее. Котелно «Ariston» е известен със своето качество и надеждност. Но той, както и други, може да се повреди, ако не се почиства или почистват правилно.Как да се почисти котела "Аристон"

Ако котелът се използва за дълъг период от време, нагревателен елемент е покрита с измет. Тя урежда не само PETN, но също така покрива долната част на котела. Всичко това води до факта, че терминът изпълнението PETN се намалява, намалява количеството вода, което може да се загрява на котела, както и увеличаване на времето за загряване на вода.

Редовното миене всеки определя за себе си, тъй като замърсяването на котела е до голяма степен зависи от качеството на използваната вода и редовността на работа на котела.

Ariston как да разглобявате
За да котел служи за дълго време, то трябва да се почистват редовно

почистване на котела може да се поръча от професионални художници, и можете да го направите сами. Принципът на почистване котли от различни производители е по-различно, въпреки че структурата за подкрепа и дизайна на нагревателни елементи може да бъде различна. Преди почистване на котела трябва внимателно прочетете инструкциите и последователността от действия.

Съвети за почистване на котела:

 • Резервоарът за гореща вода трябва да бъде изключен от elekstroseti. За да направите това, стартирайте машината и извадете кабелите от термостата.
 • Трябва да бъдат напълно отстранени. За тази цел тънък маркуч или тръба се поставя върху изход, през който се изпуска вода.
 • Необходимо е да се обърне чешмата, която доставя топла вода, и може да се направи чрез прекъсване на котелни тръби за топла вода, без да е необходимо да се затвори вентила.
 • За получаването на откриването на възвратния клапан.
 • Водосточната тръба е необходимо да се доведе до тоалетна, мивка и душ.

Ако котелът не е оборудван с предпазен клапан или Avarin наложи да изключите тръба за захранване със студена вода. Можете да използвате резба. След това е необходимо да изключите тръбата, която доставя топла вода или на чешмата с топла вода. Също така е необходимо да отворите топка клапан на миксер студена вода и се оттича.

Инструкции за котел "Аристон"

Котел "Аристон" осигурява топла вода. Съвременните котли имат редица отличителни черти и характеристики. Вътрешни устройства резервоар, изработен от висококачествена неръждаема стомана, което гарантира дълъг живот на котела. "Аристо" също се различава от корозия и удар. Тя се състои от титан, което гарантира дълготрайност.

Котел е високо нагревателен елемент е надеждна изолация елемент, който трябва да се нагрява.

Котел "Аристон" е защитен от прегряване и падове на налягането. Тя се характеризира с лесен за използване интелигентна система за контрол. При инсталиране на котела е важно да се гарантира, че всички правила и норми за инсталирането на затопляне на водата, са изпълнени.Ariston как да разглобявате
Ако сте загубили инструкциите от котела, той може да се намери в интернет и разпечатани

Инструкции за инсталиране:

 • Окабеляване трябва да отговаря на SAE (Регламент на електрически устройства).
 • Важно е, че предпазният клапан, който се доставя на устройството е било качествено и годно за експлоатация. Не може да се регулира независимо или заменени с друг вентил.
 • монтаж нагревател трябва да се извършва от квалифициран специалист. Важно е, че винтовете са завинтени правилно дюбели.
 • индикатори на напрежението трябва стриктно да отговарят на мрежата за данни, които са посочени в паспорта на устройството.
 • Необходимо е да се погрижи за това, че земята е извършена правилно. Тя трябва да отговаря на всички правила и наредби.
 • За да се свържете не можете да използвате удължители или разклонители. Невъзможно е да се извърши подмяна на свещи нагревател.

При инсталиране на котела е важно да се обърне внимание на факта, че стената е в състояние да издържи теглото на нагревателя пълни с вода. За да се намали работата на съоръжението трябва да се монтира възможно най-близо до точката, в която се използва вода. Около котела трябва да бъде свободно пространство - то ще по всяко време да извършва необходимата поддръжка.

Как да разглобявате котела "Аристон"

Различни модели имат различни котли за монтаж, така инструкции за подмяна на нагревателен елемент е прикрепен към всяка своя. Преди да се пристъпи с подмяната на нагревателен елемент, трябва да го изключите от електрическата мрежа. За да направите това, издърпайте щепсела от контакта, и можете да изключите устройството с помощта на разклонителна кутия.

Преди смяна Tan, трябва да се отцеди всички води - тя трябва да ставам маркучите, да ги премахнете от тръбите, а след това отприщи възвратен клапан.

За водата не се излива на пода, е важно да се помни, за да замени на контейнера, който събира течност. На следващия етап - отстраняване на пластмасовия капак защитната (във всеки модел, има друго място). Ако капакът е снабден с лампа, тя трябва да бъде внимателно прекъсната.

Ariston как да разглобявате
За да разглобите Ariston котела, използвайте гаечен ключ

 • За да се разглоби устройството, при което гайката е разположена централно и поддържа гредата на метал може да се използва специален ключ 13. Гайката трябва развийте и премахване на ъгъла. На фланеца е необходимо да се влиза в и да се разшири странично в резервоара, а след това натиснете надолу.
 • Ако обиколката на шайбата са 5 или повече ядки, първо трябва да се оттегли от термостата. Размотавам гайката и фланеца дръпнете надолу.

Ако нагревателят в бойлера е суха, тогава ще трябва да се направи прекъсват проводници, последвани от извадя някои от нагревателните елементи. Ако смяната на нагревателен елемент на се извършва в дома, че е важно да се следват правилното действие, тъй като устройството може лесно да бъде повреден. За всеки тип устройство има свои собствени инструкции, които могат лесно да бъдат намерени в интернет.

Съвети: Как да изплакнете бойлер "Ariston"

Водата съдържа различни химикали, които правят трудно вода и допринасят за образуването на соли. Загрява придобити от водата в процеса на нагряване води до факта, че тези соли кристализират, причинявайки появява пяна. Да се ​​каже, че е време за почистване на котела, може някои от характеристиките на работата на котела.

Ако котелът не е била почистена от дълго време, което означава, че стените й са формирани от мащаба, което не позволява на устройството да се поддържа постоянна температура на водата.

Ariston как да разглобявате
За да се измие на котела, не е необходимо да се използва за битова химия: достатъчно е само да направите силно налягане на водата

Ако работите там са странни звуци, това може да означава, че котелът е замърсено и е време за почистване. Фактът, че котелът не работи правилно, може да се каже, твърде преувеличени м производителност. В много котлен престава да се загрява водата до позицията на температурата.

 • Премахване на фланеца.
 • Стена се измие с вода под налягане.

За почистване на котела е забранено да се използват метални мрежи, те могат да повредят вътрешността на резервоара. Важно е да се старателно почистване на дъното, така че цялата измет се натрупва там. След почистване на котела може да се почисти части на фланеца.

Днес, много хора не могат да си представят живота без нагреватели, които осигуряват топла вода. Днешните производители предлагат широка гама от нагреватели. Котелът може да бъде предназначена за различен брой литра, когато купувате трябва да вземе това под внимание. Необходимата процедурата е почистване на котела от мащаба. Това може да бъде направено на ръка, но това изисква демонтаж.