Коса спрейове, лакове, гелове, мусове, пяна, и восъци

Добър стил не само изисква време и умения, но също така и високо-качествени инструменти, които ви позволяват да се поддържа форма по-дълго. Нека поговорим за нашите "помощници" - оформяне на косата. Да те помагат или, обратно, само да навреди на косата?Основната цел на всички средства, които се използват при създаването на прически и оформяне на косата - това е да се даде на косата блясък, обем и задръжте. И днес ние имаме на разположение голямо разнообразие от всички видове пяна, гелове, лакове и восъци за коса. Както във всичко това изобилие се намери достоен инструмент, който е точно за вас? Днес, ние анализира плюсовете и минусите на всеки от коса стилизиращи продукти.

Стилизиращи продукти за коса: спрей и лосион

Лак за стайлинг

Лак за стайлинг

Лак за стайлинг

Спрей обикновено безцветна течност, често двуфазна, т.е. половина, състояща се от маслена основа и фаза на кондициониране. Нанесете спрей върху влажна, не мокра (!) На косата по цялата дължина и веднага да пристъпи към инсталацията.

Най-често спрейове не разполагат с определяне свойства, но улесняват разресването, което ги прави по-лека и по-лесно управляеми, добавя блясък, не позволявайте pushitsya. Понякога се добавят SPF спрей филтър или функция термична защита, която ви позволява да съхраните здравето на косата с помощта на горещи уреди. Тези инструменти се комбинират добре с мазни инструменти за монтаж и поддръжка, обикновено не претоварване на косата, така че отивам твърде трудно с тях.

Лак за стайлинг

Лак за стайлинг

Лак за стайлинг

Лак за стайлинг

Въпреки това, спрейовете имат редица недостатъци. Така например, в мокро време, те не могат да осигурят желания анти-гладка ефект, затова е необходимо да се намери още "сериозните" средства. Radiance дава слаба, така че, ако косата ви е скучно, това означава, едва ли се от помощ, за да ги гладка и лъскава като коприна.

Спрей е идеален за момичетата с гъста, чуплива коса, които искат да направят косата по-хлабав и светлина. За оформяне на косата по-добре да се използва спрей в тандем с други инструменти, за да се даде косата си повече от гравитацията и визуална плътност.

Лосион - дебел брат спрей. Обикновено извършва почти същите функции като спрей, но може да се получи обем коса и пухкавост, осигурява по-голяма здравина на косата. Идеален за подреждане със сешоар или маша. Тя може да се прилага върху суха коса дължина. Фиксирането на средно ниво.

Основният недостатък на лосиона (освен същите недостатъци като този на спрей) - голяма вероятност да се прекалява с броя на агентите на косата и по този начин да се осигури по-мазна коса, разхвърлян ефект.

Стилизиращи продукти за коса: пяна и пяна за коса

Лак за стайлинг

Лак за стайлинг

Лак за стайлинг

Лак за стайлинг

стайлинг пяна за коса има гъста, но лека текстура, леко lipkovata но се втвърди върху косата, това лепкавост изчезва. Нанесете на влажна коса в корените и по цялата дължина, преди полагане сешоар.

Пяна скоби осигуряват обем на косата и я правят възможно за дълго време, за да запазите формата на инсталация. Степента на фиксация е различна - от леки до супер силен. Въпреки това, на пяна с много силна фиксация често изсушава косата, така че най-добре е да се използва за мазна коса и избягвайте тези със суха или изтощена коса.Пяната не дава на косата блясък, но помага да ги направят къдрави и обемист, без лепене ефект. Това е добре държи нишките в определена позиция, като оставя косата мобилни.

Лак за стайлинг

Лак за стайлинг

Лак за стайлинг

Лак за стайлинг

Пяна има по същество същите свойства като пяната, но има по-мека текстура. Важно е да се прилага мус и пяна на чиста, току-що измита коса кърпа сушени малко. Само една малка част, за да се даде косата ви необходимата трюма и да предостави на косата естествен вид.

гел за коса

Лак за стайлинг

Лак за стайлинг

Гелът има по-силна фиксация от пяна, и може да замести дори най-мощната лак за коса. Идеален за кратко оформяне на косата - тя дава стабилност и статиката коса. Може да се прилага както на мокра и суха коса. След като сте използвали гела върху влажна коса прическа ще бъде обема и стабилен през целия ден, както и сухи - ще създаде ефекта на "мокри" коса.

стайлинг на косата: Wax

Лак за стайлинг
Лак за стайлинг
Лак за стайлинг
Лак за стайлинг

Восъкът обикновено не се използва като пълен стайлинг, и само като завършек за да акцентират на отделни кичури или акценти. Той има силна фиксация и се използва само по върховете на косата.

Стилизиращи продукти за коса: за нокти

Лак за стайлинг
Лак за стайлинг
Лак за стайлинг
Лак за стайлинг

Може би най-популярните средства за оформяне на косата е един пирон. Този инструмент е особено любители на професионалистите, защото ноктите - е много гъвкав. Може да се използва локално за осигуряване на необходимия обем в корените, или да се определи заключване, както и да се пръска цялата орязване.

Лак за стайлинг

Лак за стайлинг

Лак за стайлинг

Лак има 5 степени на фиксация за различни задачи. Една малка заключване ви помага да се определи косата си, но не го направи статичен и monumentnoy, за разлика от по-високите нива.

Какво има в косата си: какви инструменти използват за полагане на про?

Специалисти в арсенала използват различни средства, въз основа на резултата, че те искат. По принцип, всеки от тях има и пени и гелове, и спрейове, както и различни спрейове за коса, които помагат да се улесни процеса на полагане, както и да се осигури сигурно прилепване.

Въпреки това, всеки истински професионалист не бих ви посъветвал да придобие всички видове стил и да ги използвате всеки ден. Химически компоненти такива средства могат значително да навредят на здравето на косата и ги правят чуплива, суха и скучна. Затова използвайте стилизиращи продукти разумно и да се грижи за косата си!

Лак за стайлинг

Лак за стайлинг

Лак за стайлинг

Лак за стайлинг

Лак за стайлинг

Лак за стайлинг

Лак за стайлинг

Лак за стайлинг

Лак за стайлинг

Лак за стайлинг