Когато мъдреците растат в колко години обикновено растат мъдреци

мъдреци се появяват при възрастни в различни периоди от време, понякога причинява мъчителна болка с висока температура. Ние ги нарича "мъдър", защото те proklovyvayutsya като възрастни и могат да се режат бързо, и да се изкачите няколко години. Целият процес на растеж мъдрост зъби се случва в етапа едва след загуба на мляко, когато има константи. Всеки човек е необходимо, за различни периоди от време. Максималният брой на мъдрост зъби достига четири, но се случва така, че много от тях са нарязани, а не всичките четири единици. Все пак, има наченки на челюстите на всяко лице, единственият въпрос е, когато изригването започва да се случи.Познаването на мъдреците

Защо расте мъдрец

"Защо растат мъдрост зъби?" - въпрос, зададен от много хора, защото това се случва, че някои мъже или жени, те не растат. Зъболекари този факт се обяснява с факта, че в съзъбието при някои хора няма да има място за тези зъби, или те са вградени с грешен склон. Те са на разположение в устието на най-новите и ако размерът на челюстите им позволи да расте, наченки започват да изригне. Въпреки това, както казват учените модерните хора, дължащи се на еволюцията, те не могат да бъдат. В крайна сметка, на челюстта става все по-тесен, и няма достатъчно пространство за допълнителни кътници. На развитието на микроби и наследствеността влияния - гени могат да контролират растежа на броя на мъдреци, защото всеки човек е уникален по своята същност. Всички различните процеси на растеж и образуване на органи се извършва по различни начини.

Как да растат зъби

Последните зъби имат форма номер 8. "Осем" е само най-новата намаление на венците, а често и за тяхното нормално нарастване на броя на челюстта е ограничен, така че това се случва, че зъб мъдрост расте правилно.

Защо расте мъдрец

Те са подчинени в процеса на смилане на храната, поради тази причина, те може да се нарече по избор, или "лукс", като възрастен от това време има 28 зъба, което е напълно достатъчно за дъвченето на храната, консумирана.

Ръст на мъдрост зъби се извършва дори по времето, когато тялото на детето се заменя местни резци мляко при постоянно. Тя обикновено започва в юношеска възраст.

Някои функции на растеж

мъдреци често растат в неправилна позиция, предотвратяване разположени една до друга, а след това е трудно да се спазват основните правила на грижи. Поради това може да се развие кариес, който след това ще доведе до сериозно заболяване, и зъб трябва да се отървете от.

Защо расте мъдрец

Колко години се разрастват мъдреци? Този въпрос е много трудно да се даде точен отговор, защото всеки човек, този процес се проявява по различни начини. Най-често в началото на растежа се извършва в 18 години, а 30 вече трябва да се разрасне всички 4 "кости" на мъдростта, но този процес не може да се случи. Може би мъдреци не се появи. Има изключения от правилото, тъй като те могат да бъдат отрязани, за да започнете най-рано на 40 години. По-възрастният човек е, толкова по-трудно е процесът на костната тъкан на челюстта, защото тя отдавна е формирана. Техният растеж също се отрази на физиологичните особености на организма, например, по време на бременност изведнъж започва да расте по-мъдрец. Това се случва, защото има хормонален скок в тялото на бъдещата майка.

Процесът на растеж

Когато мъдреците растат, здравословно състояние често е нарушена поради болки, треска.

Болката възниква, тъй като един възрастен вече е образувала костната тъкан в челюстта, а от края на началото трудно да се направи пътя си. Ето защо е необходимо да бъдат внимателни с нея, когато мъдреци растат. И няма нужда да се пуснат веднага на зъболекар, това отнема няколко дни, за да намали зъб, а след това на дискомфорт, ще мине.

Защо расте мъдрец
Това не винаги е и често може да бъде най-различни усложнения, тъй като се намира в непосредствена близост до "съсед" попречи на други зъби и да ги притиска, а след това там са подуване и възпаление.

Често, когато един мъдрец се разраства, болезнени венци, и болката расте и се засилва. В този случай е по-добре да се консултирате със специалист, защото възпалителният процес може да отиде директно на венците. В този период от време, е особено важно да се почистват старателно зъбите, изплакнете устата си по-често от обикновено.При отглеждане мъдреци, този процес трябва да се приема сериозно, в противен случай може да се появи не само болка, но също така и да се обърне срещу - абсцес или инфекция. Ако болката е тежка, по-добре е да се потърси помощ от зъболекар, който може да намали болката и да се предотврати тяхната ескалация и различни усложнения.

Симптоматика вид на мъдреци

Мнозина се оплакват, расте мъдреци, подути венци, и тя е възпалена. В този случай, трябва да се консултирате с вашия зъболекар. При рязане може да се повиши температурата, а в редки случаи това е твърде висока, което е много опасно, защото има възможност от загуба на съзнание. Това предполага, че започва да се развива усложнение - тумор или киста, която има нужда от спешна помощ стоматолог-хирург.

В обичайния случай, когато растат по-мъдрец, венците. И това - това е съвсем нормално, ако болката е мек. След няколко дни болката трябва да мине, но ако са налице симптоми, най-добре е да посетите зъболекар, а не това да застраши здравето.

Защо расте мъдрец
Той също така се случва, че има неприятна миризма от устата, независимо от приемането на здравни мерки. Той казва, че започва да се развива инфекция, а само експерт може да помогне в този случай. Обикновено се прилага на пациент, антибиотици и препоръчва различни изплаквания, но те трябва да го направи правилно, старателно измиване на пространството между зъбите и венците.

Болка по време на мъдрец

Всички хора имат най-малка болка, когато зъб мъдрост се разраства. Симптомите във всеки случай не са идентични, защото много зависи от особеностите на организма, структурата на челюстта, съзъбието. Силна болка често може да се дължи на факта, че зъб мъдрост трудно да се прекъсне, когато тя се държи от други "съседи". И понякога се случва, че особено случаи успяват да унищожат растеж до своите "другари". Или, например, правилно расте, лежи хоризонтално или наклонено, може да расте в начина - всичко зависи от това, дали горната или най-долния ред са разположени.

Това често се случва, че хората почти не забелязват, че те са също мъдреци на, те са функционални и са въвлечени в процеса на дъвчене, макар и не толкова активни. Зъболекари в въпрос на колко расте мъдрец не може да даде точен отговор, тъй като този процес може да отнеме от няколко месеца до десет години, всички растежа се появява на интервали. Често се случва, че хората имат неприятно усещане, а след няколко седмици болката отшумява за неопределен период от време.

Силна болка може да възникне, когато по време на възпалителния процес зъб изригване, наречен перикоронити: възпаление на меките тъкани около короната на кътник. Има случаи на хронично заболяване, което е много опасно и може да доведе до по-сериозни последствия.

възникващите проблеми

Когато растат мъдреци често всички са се придружава от болка, защото не е достатъчно пространство в челюстната кост, зъби струпване, техните размери се чувствах, така че никненето на зъби доставя голяма част от болката. Древните хора на структурата на челюстта не е същата като тази на съвременна, те имат достатъчно място за мъдреците, те също яде много трудно храна. Често това е, че ги няма зъби в ранна възраст, както и процесът на обновяване на четиримата не е толкова болезнено. При отглеждане мъдреци, подути венци, спешно се нуждаят, за да получите на зъболекар.

Изтриване, или не?

По-често, отколкото не, поради опасните симптоми на зъболекарите стигнали до извода, че е по-добре да се премахне третата кътник, защото туморите се появяват на венците, когато погрешно е в процес на зъба на венците мъдрост. Къде расте съседния зъб, съществува риск за развитие на източник на инфекция, която може да доведе до загуба на други зъби, фрактура дори при частичен изригване. Появява се "Pocket" на грешното място. Проучване на разходите Зъболекар може точно да се каже за лечение или премахване на зъба. Лекарите са дошли да се смята, че с течение на времето, мъдреците наранени само съседни, може да наруши венците и да предизвика възпалителен процес, така че по-добре да се отървете от тях.

Защо расте мъдрец

Периодът на зарастване на рани след операция

Ние не знаем точно колко мъдрец расте, и колко копия могат да се режат едновременно. Най-често това е модел, така че ако има ембрион от дясната страна, не забравяйте да се изкачи на зъба и на ляво. Мъдреци, предприети за отстраняване на, когато има усложнения, най-добре е да го направя в началния етап на по-млада възраст, когато костта не е имал време да стане много здраво, защото тогава не забавено заздравяване на лечебния процес.

В първия ден след преместването трябва да бъдат много внимателни с дупката, където зъба не е давал тежките си товар, а не да се вземат алкохол или пуши, не се опитват да дъвчете по зъбите, които се намират в близост. Не забравяйте да следвате всички хигиенни мерки, както и мястото, където е отстранен зъб и съседните зъби не се почистват с четка за зъби. Ако всички изисквания на зъболекар, за да изпълняват правилно, изцелението се осъществява в рамките на няколко дни, без допълнителни усложнения. Както при всеки случай, тук е по-добре да слушате на професионалистите.

Wise или не мъдър

Защо расте мъдрец

Мъдреци са напълно различни по структура от другите зъби, те също имат корона с емайл, врата и корен. Но на тяхно място не расте бебешки зъби, така че те могат да растат и да не могат да бъдат отрязани. Неволно възниква въпросът: защо тогава растат мъдреци, защото това не означава, че с появата на зъб човек става по-мъдър? те обикновено се появяват на възраст от 20 години, което е и причината те никога не нарича в хората и да им медицински език се нарича "трети молари". Във всеки случай, те нямат връзка с интелектуалните способности на човека.

Малко история

Ако погледнем назад към много векове преди, тогава ние трябва да кажем, че в древни времена, например, славяните вярвали, че когато човек има мъдреци, той става духовно зрял и да бъдат защитени с високи правомощия. Поради това, въз основа на тези съображения, хората в древността вярвали, че тези, които имаха всички мъдреци на, със силен дух, и може да стане пазителите на един вид.

Защо расте мъдрец