Кофраж за фондацията със собствените си ръце за баня и вътрешни канализационни, цени, снимки

Изграждане на собствения си дом започва с изграждането на базата. Ако това е бетон, първо трябва да се организира структура, за да се придаде желаната форма преди втвърдяването на бетон. Можете да направите кофраж за фондацията със собствените си ръце в присъствието на някои домашен майстор. Тя е много по-евтино от купуването или наемането на готовите дъските.Кофраж за фондацията със собствените си ръце

  • байонетни лопати и пики;
  • винтове, отвертка;
  • , отвес;
  • чук, ноктите;
  • дървен материал 50х50 mm;
  • твърди и сухи дъски (дебелина по-голяма от 20 mm, ширина 50-60 mm и дължина от 100 до 300 cm) или водоустойчив шперплат, талашит, гипсофазер;
  • многослоен твърдо вещество дълбочина широк шперплат пълнене;
  • Saw.

Изграждане на кофраж по своя собствена

Маркиране на основата периметър прорязан отвор по-дълбоко под него от 15-20 см дълбоки фундаменти и 50-60 см по-широк от дебелината на пълнежа. По краищата вътрешните канавки направи двоен ред на кладенци за барове. Ако дебелината на капачката 35 см между запушени барове трябва да са на разстояние от 100 см. Те трябва да се издигнем над изкопа 20-30 см.

Използва се за производство на дъски остриета дъски влажност не по-голяма от 25%. Те са избрани, без пукнатини, големи възела, развалени да издържат на бетон маса без деформация. Преди монтаж, те се третират с антисептичен, а след това, за да може да се прилага към устройството се припокриват, покриви, под-етаж, външни тоалетни. Опитайте се колкото е възможно по-гъсто един до друг, за да се адаптира. Извън на панели кофражни пълнени няколко ленти на разстояние от 1 м. Ноктите чук от вътрешната страна, и крайните ленти са сгънати на дъното. Най-удобни дъските дължина - 2-3 м, ширина трябва да бъде 5-10 см по-дълъг от височината на основата, за да се избегнат загуби, когато се налива бетон.

Кофраж за фондацията със собствените си ръце

Барове, монтирани на линията табла табла двойни вътре на всеки 50-100 см закопчавайте си разделители и скоби. Разстоянието между тях е по-голяма от дебелината на стената от 10 см, но не по-малко от 35 cm. Между корекция на дължината им дъски са заковани в началото на коланите напречните. Барове закопчавайте хоризонтални ленти (дълги самонарезни винтове). Проверете вертикалната отвеса и хоризонтално ниво, наклонени скоби фиксирани изправени панели. Ако вашият дом е в плана е правоъгълник или квадрат, са строго наблюдавани в ъглите на 90º. Фугите между панелите с шперплат покритие.

Основата на леглото е изпълнен чакъл слой (дебелина 7-10 см) и пясък. Възглавница е необходимо да се напълни с вода и уплътнени. Повърхността на кофраж слабо покривен материал, фолио от полиетилен или кристал хартия, свързан чрез защипващ инструмент за мебели, в рамките на укрепването на кланично удовлетворени.

Много по-лесно подредени оставащ кофраж за основата на експандиран полистирен. Тези плочи и блокове са термични и хидроизолация, защита на основата от плесен, гниене, гъбички. Елементите са закрепени плътно между мостовете и фиксиращи канали. Не трябва да подсилвам елементи могат лесно да бъдат постигнати геометрична точност дори с високи изисквания субстрати.

Това кофраж е лесно да се инсталира. Вътре водопроводи поведение, канализации, кабели, вентилационна система, да организира армировка. След втвърдяване на бетона кофраж не се разглобява. В резултат на това, изграждането на базата ще трябва време, за да 1.5 пъти по-ниска в квартал намалена с очакваните разходи на нула цикъл, както и 40% от неговата интензивност на труда.

Кофраж основа за вана с ръцеТя се извършва не по-малко внимателно, отколкото за всеки друг строителен обект. Височината обикновено е два пъти ширината на основата, височината над нивото на земята. - 30 см върху слой от чакъл и пясък, депозиран слой от покривен материал или филм от полиетилен, отгоре -. 10 см бетон дебелина хоросан след 5 дни изграждане кофраж, подсилваща клетка е монтирана. Изсипете слоя 20 см, всеки трамбовъчни да се избегне наличието на кухини.

Кофраж за фондацията със собствените си ръце

След изливане на основата на вземане на пещта. Съгласно стомана (тегло по-малко от 150 кг) да дълбочината яма 50 см, ширина и дължина в зависимост от размера. изливаше върху 25 cm чакъл комплект кофраж от дървени дъски и бетон, излят на ден разтвор. Подредете покриви и хидроизолация на бетон.

Кофраж за фондацията със собствените си ръце
Фурна от тухли тежи повече от 480 кг, я изкопае ров по-дълбоките нива на почвата замразяване. На леглото се излива 15 см пясък, напоени и трамбова, след чакъл, пясък и отново пълнежът отново. Всичко това за пореден път се полива и се трамбова. Кофраж сглобена от дървени дъски ширина и дължина от всяка страна на 10-15 см дълги размери пещ, в рамките на укрепването на трупа удовлетворени. Една седмица след изливането на бетон панели отстранява и два пъти основния слой с разтопен катран. Между основата и стените на шахтата излива едър пясък или дребен чакъл.

Кофраж за фондацията със собствените си ръце

Sly брояч спестяване на електроенергия. Струва си парите за 2 месеца!
Това трябва да знаят всички, за да спаси!

Както произведени кофраж за създаването на оградата

Поради факта, че на оградата може да има по-голяма дължина, което я запълни I.S .. Подреждане на кофража на един участък е изпълнен. Когато бетонът постига сила, тя се отстранява и се събира в следващия раздел.

Разредка ограда обходни комунални услуги, пънове и други препятствия. На своята степен може да бъде необходимо да се вземе предвид разликата в терена. За последващото монтиране на оградата на армировка клетка болтови вложки.

Инсталиране на кофража за основите на оградата, нейната външна засилване на земята, и отвътре обилно напоени. След втвърдяване на бетонни панели се отстранява в обратен ред, както и извършване на следващия раздел. Когато демонтаж се опита да се избегне увреждане на борда. Преди това прилагането им чисти от отломки и бетонови остатъци.

Кофраж за колони основи, разположени на същия принцип, както за колана, но на борда производство табла, разположени вертикално. Ако височината на основата е по-голяма от 1 m от вертикалните подпори няколко пъти. Особено внимание се отделя на ъгъла на скачване на изливането на бетона в пространството.

Най-добре е да наемете готови гъвкави или твърди панели дълъг 0,5-3 м. Те са много удобни за засилване фондация, с неограничен брой комбинации монтиране. Може да се използва за кофраж тръба от метал, керамика или азбест с диаметър по-голям от 100 mm. Те се излива бетон, а след изсушаване, те остават в земята. Ако е необходимо, може да се направи кофраж от покривен материал, превръщайки го в епруветка на желания диаметър и закрепени скоби. Ако стените на ямата не се рушат и достатъчно сушата, те могат да vystelit полиетиленово фолио или пергаментова и се излива бетон.

Как е кофража за фондацията и канализация

За естествена вентилация на различни страни на основата на нивото на котвата с кофражните плоскости с помощта на тел закрепени най-малко 2 парчета от азбестови тръби 100 мм в диаметър. Така, че по време на заливане на бетон не се получи вътре в тръбата, предварително покрита с пясък. След завършване на капачката отдушник дупка е покрита с декоративни капачки, които се отварят при топло време и се затваря в зимните студове.

Кофраж за фондацията със собствените си ръце

За да влезе в къщата на кабели и инженерни услуги на приспособлението за закрепване на дълги тръби до краищата, останали в земята. В този случай входните тръби за вода и канализация има дълбочина под линията на замръзване, т.е. на дълбочина от около 1,5 м.

Кофраж за фондацията със собствените си ръце
Това струва да произвежда бетона, като не по-малко от поръча от фабриката. Уверете се, че машината е в състояние да управлява до всеки ъгъл на кофража. В своя апогей повече от 1 m трябва да е лесно изливат платформи или стълби. Преди да се налива в миксера добавите хидроизолация агент, който ще направи своя сутерен водоустойчив. След напълване бетон се уплътнява вибратори.

В летните горещини на бетона е суха, и не се справи, тя периодично се поръсва с вода, в капака на дъжд с фолио. За висококачествена закалена база изисква 3 седмици.

Цена кофраж лента основен материал, зависи от неговите параметри и VESA съвместим монтаж.

лизинг и покупната цена на кофраж Москва: