Което означава, уважение - значението на думите

Търсене ценности / думи на тълкуване

Раздел е много лесен за използване. Кутията за предложение е достатъчно, за да въведете думата, която искате, и ние ще ви издаде списък на нейните ценности. Искам да отбележа, че нашият сайт предоставя данни от различни източници - енциклопедични, разумно, словообразуване речници. Тук можете да се запознаете с примери за използването на въведените от вас думи.Обяснителна речник на българския език. DN Ушаков

уважават повече. Не, ср Sense отношение, съотношението основава на признанието, чиято п. добродетели, заслужава най-високо качество. При условие, че винаги е по-голямо уважение. Толстой. Човек трябва да се чувства по отношение на себе си. Тургенев. Той не е имал самочувствие и не се чувстват необходимостта да се спазват хора. Пушкин. Радвахме всеобщо уважение. Ако уважение към всеки, п. За да направите STH. в почит на чието п. старост. Достоен за уважение. Аз почит и уважение - виж честта ..

Обяснителна речник на българския език. SI Ozhegov, N.Yu.Shvedova.

-I, ср Почит основава на приемането, чийто п. заслуги. Достоен за уважение, който г-н Емисия от. на които г-н За да направите STH. уважение (в почит). Използвайте взаимно уважение. Взаимно у.

Новият речник и словообразуване речник на българския език, TF Ефремова.

Чувството за връзка, отношение, въз основа на признаването на достойнството, висока # 13; качества SMB. след л.

Признаване на важност, значимост, стойност SMTH на. висока оценка SMTH.

Перин. razg. за намаляване. Любов, страст за SMTH.

Big Закон речник

Имена, заглавия, фрази и изрази, съдържащи "уважение":

Уважение - позицията на човек, във връзка с други, признаването на достойнството на личността.

Уважението не се нуждае от вреда на друг човек, нито физически, нито морално. Уважение - един от най-важните етични изисквания. Моралната съзнанието на обществото изисква зачитане на справедливостта, равенството на правата, внимание към интересите на всеки човек, неговите убеждения. Уважение предполага свобода, увереност. Въпреки това, по смисъла на тези качества, от които има смисъл определя от характера на обществото и приета парадигма. Разбиране на правата на човека, свободата, равенството в различни векове е била много по-различна.Кант спазват норма на човешките отношения в по-голяма степен, отколкото съчувствие. Само разбирането може да се появи на базата на уважение.

Примери за използване на думата уважение в литературата.

Командир капитан avtobata Kiseynikov добре наставничество и уважение, например, лични предпочитания, които не са пряко свързани с допускане до Академията, ме заведоха в мазетата на военните складове.

Уважение задължително предполага признаването на независимостта на друго лице, последвано от признаване на правото на неприкосновеност и уникалността.

Спарта, когато Agesilaus показа такова уважение и почит към родината на законите?

Опитвайки се да се изразя, доколкото е възможно, който говори горди неща, за да отдаде почит на кобилата отношение Stile каза: - Съжалявам, че трябва да се запитаме Neiss пропускайте удобен момент да придобие потомство, но така се случи, че вещ на Синята замъка има неизвестен враг, може би, още един мощен адепт, който Той е убил един от неговите двойници и сега иска да направи същото с него.

Maiden в боядисването куинакрин барета вдигна глава и погледна с уважение като компетентен авиация специалист.

Той се радва на заслужена отношение в екипа за управление и сред работниците на Актобе регион, полковник Захарий Platonovich Gaponov, ръководител на вътрешните работи.

Има и писмо на лорд канцлер на Англия, и д-р Томсен, ръководител на отдела за акушерство от Университета на Uayolle, букви от Училището по медицина в Бостън, писане в Канада и на много други места, където най-известните работата на д-р Grantly Дик-Четене и ценена от, където то се третира с голямо уважение. защото те разбират значението на работата му за развитието на акушерство.

Алфонс аз не изпълнява с тази втора част - Не знам, от уважение или небрежност.

Анаксагор края на живота си в града на Lampsacus, където той е бил заобиколен от любовта и уважението на гражданите.

Преди това е служил в Лондон и спечели уважението ми, че открито отхвърля Англомания, което разваля млад човек Управлението на стратегическите услуги.

Само Apanasenko всели във всеки от нас, Далечния Изток, истинско зачитане на пътищата.

Sharbil, сирийски, arameets душа, трябва страстно копнеят за Nero, който с такова отношение насърчава родната сирийски древната култура, най-старите в света.

Източник: Библиотека Максима Moshkova