Което означава, бижу - значението на думите

Търсене ценности / думи на тълкуване

Раздел е много лесен за използване. Кутията за предложение е достатъчно, за да въведете думата, която искате, и ние ще ви издаде списък на нейните ценности. Искам да отбележа, че нашият сайт предоставя данни от различни източници - енциклопедични, разумно, словообразуване речници. Тук можете да се запознаете с примери за използването на въведените от вас думи.Обяснителна речник на българския език. DN Ушаков

Jewel от голямо значение. Те имат много бижута.

Само единици. Предмет на висока стойност (книгата.). Тази картина е бижу.

Обяснителна речник на българския език. SI Ozhegov, N.Yu.Shvedova.

Jewel от голямо значение. Ковчеже с бижута.

Много важно, много ценно за някой се обади. предмет. Това писмо - семейна нататък.

Новият речник и словообразуване речник на българския език, TF Ефремова.

Скъпи бижута.

Предметът на висока стойност.

Перин. Нещо, което е особено скъпо, важни за някого.

Перин. Някой л. талантлив, оригинален, характеризираща необходимо за нещо л. # 13; качества, свойства.

Jewel - термин, широко използван в дома и в литературата се отнася до материалната и културната стойност на обекта и духовната същност на човека. Бижута може да действа като скъпа стока, като например бижута. предмет на важна историческа и социална стойност, която е особено скъп и незабравим за всеки, който е на талантливи, оригинални, различни култури, необходими за качествата, свойства.

Много видни личности от различни епохи с концепцията за бижу идентифицирани:

  • време (Teofast, Бенджамин Франклин Русо Ман W. Моъм А. Суворов ....);
  • мъж, посветена на един от друг (F. Sofokl Guicciardini Т. Carlyle ..);
  • знания (F. Аквински);
  • Български език (Николай Гогол);
  • истина (Чърчил);
  • талант (I. Гончаров);
  • красота (Бейкън);
  • обичат (М. Е. Твен Landers.);
  • дара на мислене (Е. Толе).

Примери за използване на думата бижу в литературата.

Тъй като клисаря, той знаеше много за бижута и поради забавено, корозивни обмисля събрани тук ястия украсен с емайл Misa, алабастър - тесен вратове съдове за свят, злато и кристал ladannitsy на, сребро с черен Kungaev, гравирани сексапил Bratina с надписи и изображения на светци мъченици в позлатени кръгове сребро panagiar Euphemia, със стойка под формата на четирите ангела, на долината, чаши, dostakany, кофи и tareli, Kratirov - подаръци на великите боляри и придобиването на бившите управници, както и скъпоценни вериги и ремъци, за правото да поддържат, че yvshy свещенника безполезен карали веднъж с Chashnikov Еремия.И тя, облечен с стотинка бижута. дарени Sartoris, проведено на бира и вино в френски и английски войници някъде в покрайнините на Амиен и Spumer, използвайки служебното си положение, излъгани за нея и я Sartoris: обозначаване на охраната, така че той не може да отиде до летището, и заключи кучето които биха могли да се открият измама.

Дори един човек - е бижу. Това е, което милост апостолската сърцето и той се радваше, че се обърна към християнската вяра един човек на име Дионисий на Ареопага, както и няколко атиняни.

Ах, това е всичко - по-спокойно каза Сар Бен Дийн, гледайки към вратата на ашрама и едновременно натискане в другата джоба още няколко скъпоценни камъни. както и долара.

Той излезе покрай куклено шоу, където zolotoglazy vruon дрънка сребърен флейта проста мелодия да очарова някои триглав създание в една кошница ракита, покрай ухилено момче около десет години, от него с покана да играе в черупките и мъниста, покрай множество амбулантни търговци, които продават знамена с коронарни изгаряне на звезди, покрай факир, окачени над казан с някои гаден горивни, покрай редица тълкуватели на сънища и си отиват заклани наркотици продавачи, от преводачи мост, покрай продавачите и бижута, Накхон , До повратна точка, където те се продават всички видове дрехи, той отиде в селския двор, където са били продадени конете.

Форестие постави чашата си и топка на място и отново попита: - Къде е придобито това съкровище?

И Унгария се върна на бижута майстори, когато се върна.

Но когато я отворих, видях само, че, от които празнотата е: кадифе, светлина vzgorochek вече протрито кадифе, и канал за бижута. безлюдно, просто се облекчи мъката.

Ако Вини захапе стръвта, тя ще бъде по-добре от отдаване под наем на някои простак и да го научи, а след това тя започна да тихо да открадне ценни вещи и изчезна, когато ние просто започваме да получаваме от него поне малко полза.

Те бутна няколко големи яйчни капсули със злато и скъпоценни камъни. Waterboy ги подаде един по един по рамото и, въпреки че той е бил силен и свикнали с гравитацията, все още замаяна под тежестта, и ги натовари на задника си, разбрах, че той не е svezet по-дълго.

Когато отворите всеки сандък със сребро, всеки стволове със злато пари или кутия за бижута Haidamaks отделяни неистов, радостен вик, като стадо гарвани при вида на производството на месо и болезнен писък отекна в ушите и в сърцето на дебел Пан.

Магистърски ръце разглеждали перлата. която блестеше в дланта на Гед, ако събирането гордост на дракон.

Досега тя е живяла на парите, които е спасено от продажба на бижута. Голдбах и смятат, че по всяка вероятност, той не може да я задържи.

Източник: Библиотека Максима Moshkova