Кардиомегалия - причини, симптоми и лечение

Кардиомегалия - синдром, в които има увеличение на теглото и размера на сърцето. Тя може да бъде вродени аномалии, въпреки че в повечето случаи не е единична заболяване, но е синдром, който възниква при други заболявания на сърдечни и съдови системи. Такова отклонение изисква внимателно диагноза и незабавно лечение.кардиомегалия го

Бременни майки е полезно да се знае най-основните от това нарушение, ако плода разкрива подобни проблеми, както и всички онези, които са на тази диагноза да знам защо е дошъл, какво да правя и какво да очаквам.

Причините могат да бъдат много различни. Много зависи от формата на заболяването. Вродена форма на заболяването е рядко, но разбира се, но за съжаление отрицателен. Статистическите данни показват, че възстановяването е почти половината от бебетата. Друг 25% оцеляват, но те формира камерна недостатъчност. Около 30% от децата умират в рамките на първите две или три месеца на живеещи с тази болест. Е, ако плода има шанс, но това е доста трудно да се предскаже. И все пак всяка майка е и трябва да бъдат надеждни, тъй като повече от половината с тази диагноза да остане живо.

кардиомегалия го
Вродени сърдечни дефекти - един от генетичните причини за кардиомегалия

Образуване на вродена форма на заболяването се дължи на наследствени генетични фактори, поради което прогнозата запазят нормални съмнително. Сред наследствени причини са следните:

 • аномалия на Ebstein;
 • вирусни заболявания и инфекциозни природата, които са били прехвърлени на една жена по време на бременност;
 • Негативните фактори, които оказват върху тялото на бременна жена, например, тютюнопушене, радиация, и така нататък;
 • вродени дефекти на сърцето;
 • автозомно-рецесивно и автозомно-доминантно синдром.

Основните предизвиква образуването на придобитите форми на синдрома - различни патологични сърдечни промени, които са неорганична или органична природа. Най-често синдромът се причинява от заболявания, които са придружени от сърдечни хемодинамика. Те включват:

 • клапни сърдечни пороци;
 • хипертония;
 • различни форми на кардиомиопатия.

Има и физиологичен вариант на синдрома. Празнува се при пациенти разбера кой може да бъде наречен hypersthenic, както и професионални спортисти. Но в тези случаи нарушенията със сърдечни параметри не може да се разглежда като патология.

Днес, все повече и повече кардиомегалия е алкохолик генезис. На първо място, на този фон, разработване кардиомиопатия, след това развитие на заболявания, свързани с кардиологични параметри. Прогнозата на тази форма на синдрома е много неблагоприятно, има висока степен на смъртност се дължи на факта, че усложнения се развиват.

Както можете да видите, някои от формите и видовете заболявания могат да бъдат предотвратени, ако самата часовника. И това е много важно да се направи, както и времето, за да видите какви симптоми и да се потърси помощ. На това зависи процеса на лечение и прогноза.

Разбира се, в диагностиката и диагнозата на симптомите на роля. Въпреки това, поради факта, че в продължение на дълъг период от време и формира кардиомегалия в получаващото се сърдечна патология, често не са изпитали някакви специфични оплаквания, чрез които можете веднага да направим точна диагноза, която не се нуждае от потвърждение, в противен случай можете лесно да направите грешка. Ето защо, особено значение е диференциалната диагноза, която елиминира заболявания с подобни симптоми.

Често чуваме оплаквания от пациенти, които показват основната патологичния процес. Например, ако един човек е дълго време страда от хипертония, най-ранните симптоми подобни, особено ако тя е тежка степен на болестта.

Трябва да признаем, че кардиомегалия - клинично латентен синдром. Той умело маскирани зад други заболявания. Много от пациентите съобщават за болка, която се образува в сърцето. И това няма нищо общо с това, което е присъщо на ангина. Обикновено, тази болка може да бъде избегнато чрез получаване valokordin капчици.Появата на симптоми на синдрома често е придружено от развитието на клиничната картина, която може да показва, сърдечна недостатъчност. Нейните прояви - ритъм, задух, слаба способност да работи, и световъртеж.

Тъй като клиничната картина има такива функции, човек може да не за дълго време, за да се обърне внимание на състоянието им, което прави извинения. Например, задух и умора, тя може да бъде свързана с тютюнопушенето, заседналия начин на живот и други фактори. Разбира се, връзката може да присъства, но на фона на всичко това, хората са в състояние да се развиват нарушения свързани със сърдечни параметри. Много често такива нарушения се откриват случайно, когато един човек се изследва за определени заболявания или на които предстои общо проучване на организма.

Най-добре е да се избегне това. Ако имаше някакви сърдечни симптоми, не е нужно да ги търсим оправдание. Трябва незабавно да отидете на лекар. Най-добре е редовно да изследва сърцето незабавно да идентифицират всяко нарушение.

диагностика

Внимателното диагноза позволява точна диагноза и да се установи причината за синдрома. Значително повишаване на сърдечно-параметри може да определи, кардиолог в хода на първоначалното разглеждане. В това той е подпомаган от промени в преслушване и ударни данни. И така, той може да се разбере, че кардиомегалия на пациента.

кардиомегалия го

Но за точна диагноза са необходими повече изследвания. Диференциална диагноза елиминира някои заболявания или да се потвърди, и това се отразява на лечението и резултатите.

Като диагностични мерки, които позволяват да се установи това, промяна на сърдечни параметри, използвани не са сложни и налични инструментални методи, като например ЕКГ мониторинг, методи рентгенови изображения. Но за да бъде тестван по-ефективно и да се установи основната причина за този синдром е необходимо да се използват и други методи за проверка:

 • ангиография;
 • трансезофагеална echocardioscopy;
 • игла биопсия.

Тяхната надеждност достига сто процента. Не трябва да забравяме традиционния метод за диагностика, рентгенови лъчи. Това помага да се определи експресията на синдрома на степен, която е причинена от силното разширяване на сърдечните кухини се дължи на изтъняване на своята мускулна стена. Диференциална диагноза при рентгеново изследване се провежда с болести като перикардни кисти, перикардит, медиастинални тумори.

Електрокардиография пациент дава възможност да се установи косвени синдром симптоми само когато размерът на сърцето се увеличават поради хипертрофия на дясната или лявата сърцето.

Ако има съмнение за кардиомегалия при деца и е необходимо да се подробно промените в размера и структурата на мускулната тъкан, за да оцени хемодинамичните показатели, трябва да извършва ехокардиография. В тези ситуации, това е единственият надежден метод за диагностика. Така разкри кардиомегалия и анализи състоянието на пациента.

синдром на лечение - не е лесна задача. живота на пациента може да бъде удължен, ако различното третиране и добре обмислена. Инструмент на избор при лечението на застойна кардиомиопатия - сърдечни гликозиди. Дигиталисови препарати са използвани като поддържаща терапия.

Ако бързо развиваща слабостта на лявата камера, има заплаха от белодробен оток, назначен парентерално приложение на уабаин и други сърдечни гликозиди. Въпреки това, могат да се появят нежелани реакции, какво трябва да кажете на Вашия лекар. Насищане на сърдечни гликозиди се извършва в болница, и поддържащо лечение се направи у дома, но се контролира от лекуващия лекар.

кардиомегалия го

Много е важно да се наблюдава запазване на дозировката на предписаните лекарства. Ако пациентът разкри застойна идиопатична форма и има очевидни промени в морфологията на миокарда, че е много лесно да се терапевтична доза може да отиде в токсични. Когато отравяне сърдечни гликозиди прогресивно кръвоносната недостатъчност.

При лечението на идиопатични застойна форми на синдрома се използват глюкокортикоид. В умерени дози, те са отлично влияние на енергията и въглехидрат сърдечна метаболизъм, увеличаване минути и инсулт обем. Когато пациентите започват да приемат тези лекарства, прави впечатление, че състоянието им се подобрява, както и апетита. Има дори и повишаване на телесното тегло.

Ако кардиомегалия е показана на идиопатична застойна форма на интензивна терапия се използва за цял живот. Ако лечението е избран умело, детето също ще стане по-добре, но този ефект може да бъде временно, въпреки че изрично.

Защо смъртта може да се случи? Смъртта често е резултат от необратим и рязък спад в съкратителната форма на миокарда. В този случай, реанимация в обикновено са неефективни.

пациенти с идиопатична режим синдром зависи от степента на циркулаторна недостатъчност. Ако хемодинамично разстрои умерен, пациентът се определя режим polupostelny. Детето не е препоръчително да се посети детска градина и училище. Тя не може да бъде ваксинирано.

Чертите на лицето му са на лечение на обструктивна хипертрофична кардиомиопатия. Например, в етап не е показан за компенсиране на сърдечни гликозиди.

Ако лекарствата не дават очаквания ефект, извършена операцията. Най-честите хирургични методи - коронарен байпас хирургия, сърдечна хирургия клапан, инсталирането на допълнителни устройства за LV, устройства за регулиране на сърцето.

Кардиомегалия - сериозен синдром. Разкриват нейното присъствие е необходимо възможно най-скоро. При лечението на всички рецепта трябва да се спазват и да поемат отговорност за вашето здраве!