Какво ви трябва за сватба - как да се подготвят за тайнство, което трябва да бъдат закупени предварително

Сватба в църквата е свещен ритуал, състоящ се от седемте тайнства. По това време, любящ човек предава собствените си мисли, желания, стремежи, и себе си в ръцете на любим човек. Църква брак задължава всеки от съпрузите да запази семейството. Младоженците са благословени да създаване на потомство, щастлив семеен живот. Какво ви трябва за сватбата? Ритуалът включва спазване на определени правила, които не са правно обвързващи, така че след тях зависи от двойката. Те са задължени да пазят брачния съюз, защита от светските страсти.Как да се подготвим за тайнството на сватбата?

Какво трябва да се оженят

Сватба - духовен процес на единство между съпруг и съпруга. В този момент, двойката поема отговорността за безопасността на брака, така че е важно да бъдем уверени в собствените си решения. Процедура за сватба изисква подготовка. Булката и младоженеца да църковният брак трябва да общение и признавам. Първото нещо, за да се произнесе по въпроса за това, което е необходимо за церемонията, независимо дали са млади, за да се оженим? Има няколко условия, които забраняват на сватбата:

 • Годежът не се извършва с духовно семейство.
 • Сватбата не е одобрен от кръвни роднини.
 • Булката не трябва да бъде по-млади от 16 години, а съпругът й - 18 години.
 • Тя е позволено само да бъде тройна сватба.
 • Ако единият от съпрузите не е християнин, Тайнството не може да се случи.
 • Ангажимент към атеизма.
 • Важи брак младоженка един с друг човек.
 • Твърде много разлика във възрастта.

Постенето преди изповед и причастие

Какво трябва да се оженят

Какво е необходимо, за да си купите за сватба в църквата

Подготовката за сватбата, за да започнат няколко седмици преди самия ритуал. Консултирайте се с игумена на храма, който бе избран от вас. Той разказва подробно за това, което ви трябва за сватбата, как да се подготвят за нея. Научете повече за размера на даренията за нуждите на църквата в знак на благодарност за провеждане на причастието. Какво трябва да закупите за сватбената церемония? Вие ще трябва: сватбени свещи, сватбени пръстени, икони, уеб.

Какво трябва да се оженят

За сватбата на иконата ще бъдат необходими. Те се наричат ​​двойка сватба: Икона на Исус Христос, Света Богородица. Значимостта на тези икони символични на двойката. Лице на Спасител благослови съпруг, патрон, покровител, спасител на бъдещите деца, съпругата му. Неговият образ ще прилича на ученето през целия главата на семейството на своя отговорност към семейството.

Икона на Богородица благослови съпруг, който ще се превърне майки и домакини. По време на сватбата на най-използваните иконата на Божията Майка Казан, който е покровител на семейството благополучие. По време на тайнството на сватбени икони лежи пред олтара на катедрата. Женен с жена в ръцете отидат в новия духовен възприемането и състоянието на храма. Тези икони са се превърнали в символ на семейния живот. Те не трябва да почистите далеч от очите на хората извън къщата.

Избрани снимки ще бъдат придружени от няколко живота. Пред тях жената се моли в щастливи и тъжни моменти. Защитници предпазват семейството благополучие, съдейства за поддържане на взаимното разбирателство, уважение и търпение един към друг, а хората наоколо. Икони често са daryatsya родители за сватба в знак на благославя съюза. Не е изключено да се сдобие с техните собствени.Ако сватбата няколко по поръчка, те са написани в същото време, в същия стил, като че ли цялата икона. Това подчертава неделимостта и единството на съпрузи, които са на църква сватба обред. В кулоарите на сватбени двойки могат да бъдат представлявани от небесния покровител на булката и младоженеца, ангелите хранители. Икони на този тип личност, сложност напомня на иконографията на семейството.

Какво трябва да се оженят

Кръстове за младоженците и гостите

Задължителният атрибут на всяко лице, което пресича прага на църквата, смята разпятие. Те са необходими за сватбата. Това се отнася за двамата съпрузи, а гостите на тържеството. Ако някой дойде в църквата, без кръст, няма нужда да се притеснявате, защото във всяка църква те се предлагат на пазара. Разпятие не е необходимо да се направи с помощта на благородни метали.

Какво трябва да се оженят

Брачни халки

Според древна традиция в сватбената церемония се получи два пръстена - сребро и злато. Сребърен символизира светлината на луната и женски род, а златото - слънчева светлина и мъжествеността. Към днешна дата, традиция почти наблюдава. В повечето случаи, сватба придобиват същите сребро или злато пръстени. Не е забранено да купуват модни бижута, които са инкрустирани с камъни. Все пак е по-добре да се избере пръстените са прости, без излишни украшения. Преди да направи сватбена церемония пръстен трябва да се даде на свещеника.

Какво трябва да се оженят

Бяла кърпа и носна кърпа четири

За сватбената церемония трябва да се подготви два кърпа. Тя може да бъде елегантни бели дължини от плат или кърпа украсени сватбени oberezhnymi символи. В някои случаи просто парчета бял плат. Една кърпа се разпространява под краката на двойката, а другата са вързани ръце. Тези елементи се съхраняват съпрузи за щастлив семеен живот. Също така е необходимо да се подготвят за сватбата четири носни кърпички, две - за съпрузите да приключи свещи, две - свидетели, които притежават короната.

Какво трябва да се оженят

Свещи и бутилка Каор църква

Какво ви трябва за сватбата младоженците? При извършване на церемонията на църква сватба булката и младоженеца трябва да се запази свещи, които предварително трябва да освети. Те купуваха в магазина е църква или на друго място. Обикновено се купи специален свещ за празника. Те трябва да информират двойката в дома им за цял живот. Според общоприетото схващане, тези атрибути имат силна защитна способност. Например, свещи се използват като талисман, ако бременна жена отива трудно.

Църква Каор, което е необходимо за една сватба, принадлежи на подсилени вина. Особеността на технологията на приготвяне на напитката е да се постигне качества като сладост, наситено червен цвят, интензивен гроздов вкус. Каор се използва по време на тайнството. Символиката на напитката - приликата с кръвта на Христос.

Какво трябва да се оженят

Корони за свидетели и прическа за булката

Какво ви е необходимо друго сватба? По време на церемонията по булката и главата закован джанти младоженеца, които поддържат свидетелите. Тези качества са три символни значения:

 • Мъченичеството, мъченичеството персонифицира двойка, която ежедневно разпъват женен собствения егоизъм.
 • Кралските корони, когато е оборудван които провъзгласяват славата и честта на човека, тъй като царят на творението. Булката и младоженеца помежду си да стане кралица и крал.
 • Короните на Божието царство, което отваря пътя благочестива брачен живот.

Задължителният атрибут на сватбата се смята за прическа на булката. Според съществуващата традиция, булката трябва да си покрива главата, но лицето трябва да бъде отворен за Бога. Тя може да бъде шал, шал, шал, който покрива главата и раменете на един млад. Може да се носи на сватбата завесата, която е предпочитана от повечето от днешните момичета. Fata булка дава образа на мистерия и красота.

Какво трябва да се оженят

Какво трябва да се оженят

Какво трябва да се оженят