Какво трябва да знаете преди да почитат мощите Nikolaya Chudotvortsa

Как да целуне мощите

Но преди да видите храма, вярващите трябва да извърши някакво действие, той каза, че NationNews протойерей, председател на отдела за Синодалната за връзки на Църквата и обществото Всеволод Чаплин.За да започнете, трябва да се отбележи, че Николай Чудотворец е един от най-уважаваните в света, и особено в България Св. В Русия, след приемането на християнството, тъй като е на зимната дядо, Дядо Коледа е и в много висока почит. Според житието на св. Николай е роден през века III и е живял в семейството на ревностни християни на гръцката колония на Патара в Мала Азия на римската провинция Ликия. С девствеността момче беше много набожна и сам по-рано, и живота си на християнството, посветен. Той се счита за покровител на моряците и пътниците, както би могло да умиротвори молитва елемент.

В допълнение, на светеца е огромно количество добри дела, прави той хвали с подвизите му - като например Свети Никола, бидейки човек, не е лошо (имам голямо наследство - Ред.)., С нетърпение да раздава пари на нуждаещите се. Веднъж, той тайно в полза на трите зестра.

"Това е преди всичко човек, който напусна истинската вяра от заблуда и затова той се нарича правилото на вярата. Много е важно днес да се помни, че силата на един път даде католици и не е необходимо да се предположи, че този жест отмени присъдата на православните хора, които им и само вярата им е вярно. И ако светът ще се събере отново християнството, той може да се събере само въз основа на православната вяра ", - казва протойерей Чаплин.В ROC Николай Чудотворец счита за "всички predstatel и покровител, печален утешител, един от стълбовете на благочестие, истински шампион." Голямото Светецът умира в средата на IV век в напреднала възраст, остава в популярния съзнанието на дълбок символ вяра. Въпреки това, през 1087 мощите му са били пренесени в италианския град Бари, където са днес.

Днес формира огромна опашка в храма Христос Спасител в Москва, където в навечерието на Италия донесе мощите на светеца. Човешки колонии разтеглени от Катедралата на Христос Спасител в Кримския мост.

Той припомни, че преди посещението на мощите, един човек, който вярва, обаче, както всеки Bolgariyaninu, трябва да се молим.

Как да целуне мощите

"Вземи лице, което преди това не е посетил храма, но този път реших да опитам да се присъединят. Преди да отидете на храма, човек трябва да се моли. На първо място, да се моли, дори и в собствените си думи, ако човек не знае молитвата. И можете да си купите във всеки храм на Свети Никола Акатист за да се опита и да я прочетете в опашката. Може би някои думи може да изглежда объркващо, но можете да зададете редица предизвикателства, които означават тези думи, "- обяснява Чаплин.

Според мнението му, хората трябва да идват в храма не само да разглеждам властта, те трябва да се покланят Nikolayu Chudotvortsu ", че това не помогна само в делата на живот, но също така са допринесли за постигането на вечното царство на Бога."

Как да целуне мощите

"Ние също молим за нашите ежедневни нужди - за здраве, за успех, за структурата на някои от нашите дела, но е необходимо на първо място да се молим, че светецът ни помогна да влезе във вечното царство на Бога. Тя е в разцвета на силите си. И, разбира се, можете да се молим за всичко, но в същото време, да не забравяме, че най-важното и това, което е от второстепенно значение, "- заключава Фр