Какво означава това фатално - значението на думите

Търсене ценности / думи на тълкуване

Раздел е много лесен за използване. Кутията за предложение е достатъчно, за да въведете думата, която искате, и ние ще ви издаде списък на нейните ценности. Искам да отбележа, че нашият сайт предоставя данни от различни източници - енциклопедични, разумно, словообразуване речници. Тук можете да се запознаете с примери за използването на въведените от вас думи.Обяснителна речник на българския език. DN Ушаков

фатално, фатално; фатално, фатално, фатално (Латина. Fatalis) (книга.). Фатални случаи неизбежни, неизбежно, ако предварително определена съдба. Фатална комбинация от обстоятелства. Фатална случайност. Тези събития са фатални (адв.) Съвпадна.

Изразява нещо фатално. Майка. Аз обърна внимание на мнението на моя фатално. Лесков. Polkanov трепна, усещайки нещо фатално в смеха й. Максим Горки.

Обяснителна речник на българския език. SI Ozhegov, N.Yu.Shvedova.

-Разделени корекция; -len, -lna (книжарница.).

Предварително определено съдба; загадъчна и неразбираема. Фатална случайност. Фатална неизбежност. При Е..

Фаталният, трагичен характер, въз основа на резултатите. F. резултати фатални последици.

съществително. смъртност, S, F.

Новият речник и словообразуване речник на българския език, TF Ефремова.

Свързани с Val. съществително. съдба. свързани с нея.

Неизбежно, неизбежно, фатално.

енциклопедия

(Шир. Fatalis от √ Фатум съдба, съдба), са неизбежни, неизбежни.

Примери за използване на думата фатално в литературата.

Чух тропане, и Били си помисли, че може да започне тези фатални аритмии на сърцето.

Това ограничение се определя видимите форми, взети от болестта в тялото на пациента: образа на това, което тя е разпределена, изглежда, че се напредва, унищожаване на тъкани, движение или функция, което води до видими при аутопсия поражение, започва на едно място или още симптоми, провокира реакции и, така отнася до положително или фатални.Дейвидсън беше в малък плюс, тъй като Брауер в същата червено, но за последния, за да остане почти я е равносилно на героизъм: той целият вечер беше фатално карта.

Човек не може да избяга от фаталния игото на физическо и духовно неговия темперамент: за чувствата и мислите на човек, хашиш е само огледало - огледало се увеличава, но доста гладко.

В този случай, будистката отношението е далеч от фатален трагичен: Хората, които ще живеят в продължение на десет години, о монаси, един срещу друг, един срещу друг ще се състои в съзнанието на пламенен гняв, свиреп свирепост ожесточена втвърдяване, които тежко dushegubnye мисли - и майка на син и син на майка си и баща на син и брат на брат.

Абсурд се разраства като фатална zheltotsvet в черната почва на сърцето, мозъка и сетивата.

История Kupo и Gervaise трябваше да даде показания, според Дзола, вредните въздействия на алкохол, фатална мощност на законите на наследствеността.

От сладко-кисел лед унесеност аз не бързам под изолиран покрив, където всичко, което се прави - фатално. Не че тук - на чисто и се изправи.

Поради неизбежно, фатално съвпадение, направени в Кладно измама и незаконно присвояване.

Грешки, които може да са разрешени от основателите на пост-индустриализма при оценка на перспективите за развитието на цивилизацията, е малко вероятно да бъде фатално. тъй като имаше различни политически блокове, някои региони на планетата има относително независими един от друг икономически системи, както и на световната икономика като цяло, макар и склонни цикличен криза, е до известна степен се саморегулират в глобален мащаб.

И в двата случая, дефектната монтирането на файловата система може да доведе до фатален провал в системата, по-нататъшно влошаване на внесения файл с данни система или повреда на други файлови системи, поради странични ефекти.

Може би си мислите, че те определят отпечатъка на една и съща фатална nedodumannosti в който участваха всички всички стратегическо развитие на командването на Хитлер.

Той - това е любов, и мярката, новосъздадената и съвършен и прекрасен, nepredugadanny причина и вечност: машината, които са присъщи свойства на фатално, ужасяващо.

Източник: Библиотека Максима Moshkova