Какво означава това, алчност - значението на думите

Търсене ценности / думи на тълкуване

Раздел е много лесен за използване. Кутията за предложение е достатъчно, за да въведете думата, която искате, и ние ще ви издаде списък на нейните ценности. Искам да отбележа, че нашият сайт предоставя данни от различни източници - енциклопедични, разумно, словообразуване речници. Тук можете да се запознаете с примери за използването на въведените от вас думи.Обяснителна речник на българския език. DN Ушаков

алчност, пл. Не, ср (Book. Остаряло.). Алчността за пари, алчност.

Новият речник и словообразуване речник на българския език, TF Ефремова.

Ср остарели # 13 .; Страстта към печалба; алчност.

Примери за използване на думата алчността в литературата.

Всеки път, привлечени от куки сребролюбие. слизат от високото им загриженост към тези мръсен, не се чувствате, че не сте падна от небето и земята, актьорите от далечни звезди в най-дълбоката бездна?Гвардия Ако такива грехове като сребролюбие. mnogoznaystvo и безделието?

Три последователни видения отговарят на поета на този въпрос: той научава, например, че DN-Уейл - съвест в действие, Ду-залог - това е любов, която се губи в света, защото всеки си мисли odnoyu спасени чрез вяра, и сребролюбие обладан от всички.

Нейната свещена влияние се среща рядко днес между двете страни, за да вина и срам жалки смъртни сребролюбие, което, да се търси само в тяхна полза, за да го осъдят на вечно изгнание в най-крайните краищата на земята.

Така че, трябва да знаете, че в по-ранни времена бяха в нашия град е с много добри и похвални обичаи, от които днес там не е един, поради алчност. Дали това с богатството и всички от тях изгонени.

Както смелост сред добродетелите, просто по-вероятно да бъде разпитан и да може да предяви претенции член по смисъла на недостатък, ако тя не е да се бърка само с алчност и алчността.

Както смелост сред добродетелите, просто по-вероятно да бъде разпитан и алчност по смисъла на недостатък, ако тя не е да се бърка само с алчност и алчността.

Но, кажете ми, не искаш да съгрешиш сребролюбие. искат повече, отколкото трябва, като приема, че не е трябвало да бъде?

Източник: Библиотека Максима Moshkova