Какво означава начин - значението на думите

Търсене ценности / думи на тълкуване

Раздел е много лесен за използване. Кутията за предложение е достатъчно, за да въведете думата, която искате, и ние ще ви издаде списък на нейните ценности. Искам да отбележа, че нашият сайт предоставя данни от различни източници - енциклопедични, разумно, словообразуване речници. Тук можете да се запознаете с примери за използването на въведените от вас думи.икономически речник

Имена, заглавия, фрази и изречения, които съдържат "образ":

Речник на медицински термини

Имена, заглавия, фрази и изречения, които съдържат "образ":

Обяснителна речник на българския език. DN Ушаков

изображение, пл. изображение м. Също като иконата.

изображение, пл. изображения, м.

Дневна, ясна представа за някой от г-н Sensation е субективен образ на обективния свят. Ленин. Три, седем, ас скоро изгони от изображение на мъртвия старицата Херман. Пушкин. Ярки образи на бъдещето. Максим Горки. Това, което се вижда, изглежда се сънува, че е въображение (портрет.). Среднощни изображения кръжат. Фет.

Художествен отражение на идеи и чувства в звук, дума, боя и т.н. Поетът мисли в образи; то не доказва истината, и го показва. Belinsky.

Създаден от художник или тип актьор характер. Образът на Chichikov. Хамлет. Изображение на Пушкин в картините на Репин. средства (подмяна наречие, прилагателно, съответстваща на тази). Протест в силните (т.е. силно). Правилно. Зарадвах повод да даде дъщеря си на изгодна начин. Пушкин. Измамен безсрамно. Tgrnv. В същата форма, в комбинация с определени местоимения и прилагателни използвани за образуване на входния думата и наречия, стойностите на които зависят от стойностите. определяне. Главно (предимно). По някакъв начин (по някакъв начин). Също (еднакво). Няма начин (не е по никакъв начин). Как? (Как?). Следователно (подобно.). Наречие на начин на действие (. Грам) - непълнолетен член на изречението, за да се отговори на въпроса: как? как? Образът на пешеходна ходене (семейство шеговит ..) - пеша. Образът на някого (оратор остаряла и весел ...) - в това, което г-н проба, като по примера на някой STH. Рицар на скръбната Лика - виж рицар ..

Обяснителна речник на българския език. SI Ozhegov, N.Yu.Shvedova.

Във философията, резултатът и идеалната форма на отражение на материалния свят на обекти и явления в човешкото съзнание.

Преглед на изображение. За да създадете STH. по Свой образ и подобие (т.е. като него; .. Book.). Загуба за. от човека (загуба на лицето на човека). В образа на някой се обади. (Като човек, наречен.).

Дневна, ясна представа за някой от г-н Светлият образ на майката.

В арт: общата художествено отражение на реалността, облечени във формата на дадено лице явление. Поетът мисли в образи.

Работата на изкуството: вида на характера. Плюшкин - около. скъперник. Актьорът влезе наоколо. (Свикнали с ролята).какво. Поръчка, посока STH. метод. О. живот. О. мисли. действие О.. * Основен - най-вече. Тя работи основно в лабораторията. Как? - как и при какви обстоятелства, по какъв начин. Как е тук? По този начин -

така по този начин. Лягай да спиш / дялове то е само по този начин;

Уводна. сл. и да знам. Съюз изразява съотношението на комуникация изход, така че по тази причина. Той се извини, така че всичко е в ред. И така vznach. Съюз изразява Вследствие на резултата. Отидохме дълбоко в гората и по този начин се губи. Силният - същото като силно (силно 5 Val.). Също (книжарница.) - във всеки случай същото. Образът на пешеходна ходене (разговорен шеговит ..) - пеша.

прил. Форма, тата, тата (1 и 4 до Val.). Творческо мислене. ОА система на книгата.

-и повече. ите, Жена, м. Също като иконата. Превърнат нататък. на заплатата.

Намаляване. лопатката -zka, т.

прил. форма, -S, -S.

Изображението в психологията - пряко или косвено отражение на реалността под формата на монолитна структура на невербалното. Мислене създава и възприема изображения на езика на сетивното възприятие. Арт - процес и резултатът е значителен израз на чувствата в начина.

Образът - форма на представяне на нищо. Във философията, изображението има много частни значения, в зависимост от характеристиките на една философска доктрина.

Имена, заглавия, фрази и изречения, които съдържат "образ":

Примери за използване на изображението дума в литературата.

Те наистина искат да и всемогъщата сила го направи фатална подаръци - когато в виртуална, а дори и в реалния образ.

Той teshilsya подигравки, най-вече. по себе си, и едва след това от другата.

Инспектор Абашидзе очите на враждебност и подозрение, последвани в пределите, техния начин на мислене и забавление.

Когато съпругата му Pesya чете на глас в събота идиш нещо от Книгата на Genesis, Abba себе си представях Ной и сина - Сим, Хам и Яфет, или да се представял в образите на Авраам, Исаак и Яков.

Между другото, аз съм бил искат да попитам, как успявате да записва и след нашия разговор на началниците си abverovskogo.

Последният параграф тогава имаме тема и концепция за събиране и обработка на материала, направете план и да помислим за парцела, за да се предпазят от печати, преодолявайки съпротивата на първия параграф и чувствам така добре тон на повествованието, и така нататък.

Необяснимо Кант-Лаплас хипотеза и признаването на възможността за абиогенеза контакт с диалектически материализъм и тяхното отказ се разглежда от гледна точка диалектически, неприемливо на.

Линкълн, и да не забравяме уроците на младежта аболиционизма, за да най-доброто от своите сили се бори за освобождението на чернокожите от робство: върхът на Сатирата е насочена главно срещу демагогията на идеолозите на юг и в подкрепа на северняците.

Американските черни, робството е премахнато и по този начин е увенчан със победата на аболиционизма, за да се постигне това прекратяване.

И ако приемем, че някой от мен абориген наистина последва, както и че този празен парцел е традиционен място на такива събития сред жителите на чужденец региона, нещо за това как местните жители са се научили къде да ме направи засада, не е твърде трудно да се отгатне ,

Болка в гръбначния стълб избухва с нова сила: сега беше механични лагери, в които някой се изплъзнаха абразивен прах, лишавайки по този начин способността Hasson да се движат.

Въпреки факта, че в началото, по време на първоначалното възприятие на смъртта, тя се проявява като разпад и загуба, а след това показва, незначителността на времето и невероятна стойност на всеки момент, тя трябва да има тонизиращо действие: въпреки че ни предлага единственият начин суетата на нашето съществуване, тя все още е много важно, тъй като по този начин се оказва това в абсолютна безполезност и ни кани да се присъедини към него.

Знаейки за границите на наличните знания и опасностите от абсолютно, това ще се създаде един образ, така че плата и от друга страна.

По този начин. В този смисъл не е всеобщо начално и получена чрез абстракция, която не е нищо друго, освен един вид създаване на изображения.

Историята се случва по този начин. в резултат на абстракция на действителността, приближение до реалността унищожава форма с разделяне по време на историята континуум се разтваря без остатък.

Източник: Библиотека Максима Moshkova