Какво означава да се похвали - значението на думите

Търсене ценности / думи на тълкуване

Раздел е много лесен за използване. Кутията за предложение е достатъчно, за да въведете думата, която искате, и ние ще ви издаде списък на нейните ценности. Искам да отбележа, че нашият сайт предоставя данни от различни източници - енциклопедични, разумно, словообразуване речници. Тук можете да се запознаете с примери за използването на въведените от вас думи.Обяснителна речник на българския език. DN Ушаков

хваление, хваление, Nesov.

(Owls. Хвали) от всеки друг. Същото като покаже в една цифра. (Разговорно.). Нотариален акт, а не с което в края, няма нужда да се похвали. Крилов. Секстън възхваляван децата. Некрасов. Хвалбите луд човек! Пушкин.

(Sov. Хвали) от INF. и с съюзът ", че". Същото като покаже в 2 СТОЙНОСТ. (Разговорно.). Prasol-vyzhiga да намали цената на хваленето. Некрасов. Тя се похвали, че тя искаше да изгори морето. Крилов.

Strahd. да хвалят.

Обяснителна речник на българския език. SI Ozhegov, N.Yu.Shvedova.

-alyus, -alishsya; нека който слава; Nesov. (Разговорно.). Същото като покаже. H. тяхно знание. Той се похвали, че той някога.

сови. похвали -alyus, oalishsya.

Новият речник и словообразуване речник на българския език, TF Ефремова.

Хвалете себе си или да се говори за SMTH. с прекомерната му похвала, # 13; хвалите.

Сложете SMTH. да вземе кредит.

разговорен. Отговаряйте на купения или това, което имате, с хваление, с # 13; одобрение.

Примери за използване на думата слава в литературата.

Наех войн император, и макар и да не се похвали примерно изпълнение на множество регламенти, които изискват по различни случаи в различни начини да изразяват чувства и уважение послушание към всичко, което мога - щита си, и ми алебарда - бодигардът му.

Не хваля каже velmozhny принц, вие няма да намерите такъв случай, за някои, че не би посмял, но че той самият сте имали - най-доброто доказателство.Frios, Alfeysky Форд и славно сграда Epis, Замък на Kyparissia, градушка Amfigeniyu кръг на населен, Ptelos, Gelos и Dorion, място, където някога е музата, 595 срещна Famira тракийски, песни славно съпруг, Дара, лишени: като се започне от Eurytus цар ehaliyan, горделиви, той се осмелява да се похвали, че той може да грабне победата в песните, а ако има, ще пее на музата, дъщеря на Egiohovy.

Praying използва само най-скоро се появи Луцифер свят, похвали утре изсече с техните кораби хранят гребени, Flame бързото изгаряне на корабите си, и нас, ахейците, всичко, преди да ги бият, задушливи дим от огъня.

Кой се гордее. че сърцето му остава непокътнат, той се признава само в това, че си прозаичен, далеч от света, глух zakoulochnoe сърце.

Нищо чудно, krivichi слава. че те са подобни на принцесата, а ако бащата е дал думата, че от него вече не се откаже.

И ярост Vulkanovoy похвали ним семена Luza не иска, още повече, че маврите трепереха и плахо помоли за милост.

Странното е хвалели, фокусници Rainbow, които са измъчвани измет на корен, както и че сега е де гнезда само в отдалечени, отдалечени краища на всеки жител на Мелина, от последната чакал след Imperial канцлер официално - вторият човек в държавата, са знаели, че в катакомбите под града в старите изби и складове обитават домакини на нощта, което е по-добре да не се срещнат лице в лице, освен ако, разбира се, зад вас има дузина марлини и двойки Strazheva магьосници, за да зареди.

След това обратно, двадесет мили или тридесет, стояха и си слава. те имат три допълнително муле, - казва Ринго.

Разбира се, каза той, и американски цигари, запалка и луксозни, млади пичове Namangan, Ташкент завръщат у дома, често го лекували и похвала. десет рубли на пакета!

По това време, ние се наредиха на гората й две внучки, devchonkipodletki и похвала. - Виж, баба, polnehonka кошница арктическа малина!

Те могат да се похвалят с образоване на хората, когато те знаят, че не съществуват пълни права?

Но такъв стих установено, че през нощта на Нора, тя трябваше да се излива в присмех: те казват, че капитан Куин се показа смел войник, който в Лондон той е известен като човек на света и без значение колко много, Редмънд, не се хвали своя победа над учителите и селски паплач, каквото и да се каже, капитан Куин - англичанин, а англичанинът да се разиграват!

Мила Руткевич, събиране на книги, заяви на висок глас, така че всеки да може да чуе: - И защо само някои хвалят тяхната ерудиция, когато не е в програмата!

Източник: Библиотека Максима Moshkova