Какво искаш да кажеш на решение - значението на думите

Търсене ценности / думи на тълкуване

Раздел е много лесен за използване. Кутията за предложение е достатъчно, за да въведете думата, която искате, и ние ще ви издаде списък на нейните ценности. Искам да отбележа, че нашият сайт предоставя данни от различни източници - енциклопедични, разумно, словообразуване речници. Тук можете да се запознаете с примери за използването на въведените от вас думи.Речник на медицински термини

Имена, заглавия, фрази и изрази, съдържащи "решение":

Обяснителна речник на българския език. DN Ушаков

Ъгълът, образуван от лопатките разтворете задна фута компаси и т. П. (разговорни.). Разтвор на компас. Тесен решение.

Дупката формира от разкриването на френски прозорци, врати, врати, и така нататък. Н.

А малките търговски обекти, както и разтворът на широчината на вратата, The Mall (ист.).

разтвор м. хомогенна течна смес, получената смес от твърди, течни или газообразно вещество към течност. Водни разтвори на соли. Наситен разтвор. Циментов хоросан (вискозен, дебеличък смес напитка за свързване тухли, камъни в сгради).

Обикновено - хомогенна смес от различни вещества (Scientific.). Метални сплави включват твърди разтвори.

Обяснителна речник на българския език. SI Ozhegov, N.Yu.Shvedova.

Ъгълът, образуван от краищата на разпространение-п. инструменти (ножици, ножове краката на компас). Wide стр.

Откриването между двете отворени врати, прозорци, врати и портали. Стойка врати решение.

Течност в рояк повече разтваря твърдо течно или газообразно вещество. Наситен, свръхнаситен стр. Идеален стр.

Вискозно тестен смес от цимент (или други свързващи вещества) с пясък и вода. Изграждане на стр.

прил. хоросан, -s, -s.

Новият речник и словообразуване речник на българския език, TF Ефремова.

Ъгълът, образуван от двата края, които раздалечават л. (компас крака, остриета # 13; ножици и т.н.).

Дупката формира от разкриването на френските прозорци, врати, порти, и т.н.

Една от вратите в техния непрекъснат ред.

Помещението зад тази врата.

остаряла. А малките търговски помещения широко отворени врати.

Хомогенната течната смес, получена чрез разтваряне на твърд или течен # 13; вещество във вода или друга течност.

Хомогенната смес от различни вещества.

в медицината - течна дозирана форма - прозрачен хомогенна смес на лекарството (твърди или течни) и течност (разтворител).

Хоросан смес от пясък, цимент и вода, с придобиване състояние kamnevidnoe течение на времето. Основните видове решения - цимент, вар, гипс, смесен. Разграничаване разтвори камък (предимно тухла) зидария, сграда (включително пластири) и специални (хидроизолация и др.).

Имена, заглавия, фрази и изрази, съдържащи "решение":

Разтвор (лекарствена форма)

Разтворът - течна дозирана форма. получен чрез разтваряне на течни, твърди или газообразни вещества в подходящ разтворител. Разтвори, използвани за вътрешна и външна употреба и за инжектиране.

палеца | разтваряне на сол (NaCl) воден разтвор - хомогенна смес. състояща се от частици на разтвореното вещество, разтворител и продукти от взаимодействието им. "Хомогенна" - означава всеки компонент се разпределя през насипна на техните частици. т.е., атоми, молекули или йони ..

Разтворът - еднофазен променливотоков система или хетерогенното, съставът, състояща се от два или повече компонента.

Разтворители - компонент физическо състояние, което не се променя по време на формирането на решение. В случая на разтвори образувани чрез смесване на газ с газ, течност с течна, твърда вещество с твърд, компонентът разтворител се счита, броят която преобладава в разтвора.

Образуването на тип разтвор се определя от интензивността на междумолекулна, interatomic. йон-йонна или други видове на взаимодействие, т.е. същите сили, които определят появата на състояние на агрегиране. Разлики: образуване на разтвор зависи от естеството и степента на взаимодействие между частиците на различни вещества.В сравнение с отделните вещества структурно сложни разтвори.

Химическа взаимодействие на разтворено вещество с вода води до образуване на съединения, които се наричат ​​хидрати. Тяхната формула се изразява чрез формулите на разтвореното вещество и водата, свързана със знака "."

Сода теория на решения, предлагани на българския учен DI Менделеев.

Хидратация - взаимодействието на разтвореното вещество и вода.

Кристални хидрати - кристали, които включват водни молекули; водата, съдържаща се в кристална - кристализация.

Хоросан - съчетава понятията "хоросан микс", "сухата смес". "Решение". Хоросан материал се нарича. втвърдяване на получената смес от свързващо вещество (цимент), фин агрегат (пясък), смесване (вода) и при необходимост специални добавки. Тази смес се нарича преди втвърдяването на хоросан смес. Сухия хоросан микс - смес от сухи съставки - свързващо вещество, пълнител и добавки, измерени и се смесват в завода - затвори вода преди употреба. Разтворът на свързващото вещество обгръща зърната на агрегат, намаляване на триенето между тях, в резултат разтвор смес става необходимо за мобилност. В процеса на втвърдяване свързващ твърдо свързва отделните агрегирани частици. Свързващото вещество се използва цимент, глина. гипс, варовик или техни смеси, както и агрегат - пясък. Разтвори се класифицират в зависимост от няколко фактора: свързващо вещество, свойствата на свързващото вещество, съотношението между количеството на свързващото вещество и агрегат, плътност, и кацане.

По вид на употребявани циментови разтвори са прости, използвайки едно свързващо вещество и комплекс използване смесени свързващи вещества.

Състави прости решения, определени от две числа. Първите части от общият брой на сметки за една част от свързващо вещество. Например, състав за хоросан 1: 3 означава, че в този разтвор в продължение на 1 ч сметки вар пълнител за 3 часа ... За комплексни решения съотношение се състои от три числа, от които първото число.

В зависимост от съотношението между количеството на свързващо вещество и пълнител разграничи мастна, нормални и сухи разтвори и хоросан смеси. Мастни по разтвори с излишък от свързващо вещество. Смесите са много пластмаса, но дават по-голямо свиване по време на втвърдяване; нанасяне на дебел слой от мазнина разтвори крак. Постно разтвори съдържат относително малки количества от свързващо вещество. Въпреки това, те дават много малко свиване, което е много ценно, когато срещнат на строителните работи.

Плътност разтвори разделени на тежки - средна плътност в сухо състояние 1500 кг / м3 и повече, получен по конвенционален пясък и светлина - средна плътност от 1500 кг / м3, което се получава за лек порест пясък пемза, туф, разширена глина и т.н. . Със среща минохвъргачки са зидария. специални със специални свойства (хидроизолация TF-2, акустични, рентгенови).

  • Решението - общата концепция.
  • Разтвор - дозирана форма.
  • Хоросан.
Вижте също .:
  • решения
Имена, заглавия, фрази и изрази, съдържащи "решение":

Примери за използване на думата разтваря в литературата.

Той взе един от миниатюрни и да го изпрати самогенериращо минута енергия пламък на дебел пласт хоросан около камък бълха, служи като основа за прозореца.

Хлороформеният разтвор се подлага на изпаряване, остатъкът отстраняване на лизергиновата киселина.

Амино групи много рядко може да бъде превърнат в желания gidroksilamid, но добивът може да се подобри, ако амин дръжка или негова смес с алкохолен разтвор на алкален амид да извърши конверсия на всички компоненти в желаната gidroksoamid.

Един ден, Lena Korzukhina, който се занимава с синтез ми, амино киселина, прибавена към разтвора на сулфонамид в гуанидин хидрохлорид и е забравил да постави под миксера.

В миналото, на отношенията между града и окръга са най-интимно: патолози, техните помощници се ползват със същите синтетични чаршафи, ампутация триони и фиксиращи разтвори.

Chachikov също посъветвани да останат на щика, и за предпочитане две щик земята черен под и след това да го излее глина течна смес с антисептичен разтвор, и ако е възможно, след това ще сложи пръст върху четири покритие дебелини на постно бетон.

Те започнаха да се измие кръвта с памучен тампон, четка върху раната с антисептичен разтвор и се инжектира на promedola спринцовка.

В смес от магнезиев карбонат и натриев ацетат, в друга - dvadtsatiprotsentnym разтвор на водороден пероксид.

И пилета - пилета аз разузнае милиони настроение зеленчукови колети около ранчото с prisposoblenitsem на покрива, за да ги натопи в разтвора на избелване.

Решението действа като избелващ агент и в същото време, тя не корозира тъкан.

Те са били предимно отпадъци фикция за възрастни, слаб разтвор на научни данни, екстракти от класическата литература, избелени останки от фолклор.

Silin е време за намиране на решение. но питам мрачен фурнир, зае мястото си бетонобъркачката, нищо не стана.

Фурнир сега, не отговаря на бетонобъркачката Silin, той донесе на решение. вари чай - с една дума, на работата, извършена късно Димка.

Когато конюнктивит око всели като воден разтвор. намазва с капак блефарит марж furatsilinovoy мехлем.

Вали Ridge приложат две ниски планини, изправени пред него стена варовикови скали с големи резултати брекчи - калдъръмени депозити в меки медии, и да го втвърдения спойка като хоросан. - и след тях от всички страни расте много по-високи планини.

Източник: Библиотека Максима Moshkova