Какво искаш да кажеш на йерархията - значението на думите

Търсене ценности / думи на тълкуване

Раздел е много лесен за използване. Кутията за предложение е достатъчно, за да въведете думата, която искате, и ние ще ви издаде списък на нейните ценности. Искам да отбележа, че нашият сайт предоставя данни от различни източници - енциклопедични, разумно, словообразуване речници. Тук можете да се запознаете с примери за използването на въведените от вас думи.икономически речник

(Йерархична структура) (от гръцки hierarchia -. Sacred мощност) йерархия

метод за конструиране, организиране на сложни системи, най-вече системи за управление на икономически обекти, в които се части (елементи) на системата, са разпределени на нивата и на цялата система става на много нива, многоетапно, като в същото време целостта на имота. Например, йерархична структура образува контрол система сега доведе директор (първо ниво в йерархията), които са подчинени на заместителите (втората йерархично ниво), всеки от които са подчинени глави обекти (трети йерархично ниво) имат в своите подчинение няколко универсални глави (четвърто ниво йерархия) ,

Обяснителна речник на българския език. DN Ушаков

йерархия, а след това. (Grech.hierarchia) (книга.).

Редът на подчинение на по-ниски върха по-точно определяне на степента, до дипломирането. В църковната йерархия. Социалната йерархия. В царска армия е имало строга йерархия на редици. Йерархията на услуги.

Sobir. Йерархия (TSerk.).

Обяснителна речник на българския език. SI Ozhegov, N.Yu.Shvedova.

-и е. (Книга.). Редът на подчиненост на долните (ранг позиции) по-висока; общо място от ниска към висока или от най-високата до най-ниската. Сервиз и.

прил. йерархична, -s, -s. Йерархия (ниво подчиненост).

Новият речник и словообразуване речник на българския език, TF Ефремова.

Ами # 13 .; Редът на подчинение на по-ниска - на постове, звания, титли и т.н. - най-високият на точно # 13; определяне на степента градация.

Имена, заглавия, фрази и изречения, които съдържат "йерархията":

енциклопедия

Имена, заглавия, фрази и изречения, които съдържат "йерархията":
Йерархия (стойност)
  • Йерархия - ранг. докладване линии на долните връзки на най-високите, организацията на структурата на образа на едно дърво; принцип на управление.

    • Йерархично организация - вертикална структура с контролиране на формата; пирамида, всяко ниво на която контролира по-високо ниво.

Йерархия - от порядъка на подчинение на по-ниска към по-високите единици, да ги организира в структура, като например дърво; принцип за управление на централизирани структури.

Ситуационен подчиненост може да бъде причинено от хоризонтален принцип, че гъвкавостта на системата за контрол на качеството.

За да се конструира се използва методът на йерархична разлагане. Тя често е представен графично като технологична схема. Широко се използва в различни области на науката. технология. икономика и така нататък. г.

Имена, заглавия, фрази и изречения, които съдържат "йерархията":

Примери за използване на думата йерархията в литературата.

Дългосрочна прекъсване на отношенията с Рим отслабва влиянието на анти-национална, римска йерархия винаги е предоставил на своите духовници и на мисията на световната Ватикана Апостолическа на вярващите космополитни идеи.

Аристотел, тя става все по-важно, тъй като в официалната наука и философия все още е доминиран средновековна аристотелианство, подкрепяна от католическата йерархия.

За други, това определен кръг от кандидати за ръководни длъжности в йерархията игри е, напротив, нещо омразно и корумпирани, клика на арогантни мокасини, умни капризен гении, които не знаят на живота и реалността, претенциозен и по същество паразитна компания zaznaek и кариеристи, чието призвание и чийто смисъл на живота - себеугаждането безплодна samoupoenie дух.

Хенри си спомни, че го беше казал за Барбароса йерархията на законите и необходимостта от по-висш закон - закона е над всяка власт.

А отделни бога вече отразяват прехода от концептуалното за неквалифициран Pervoedinstva качество ноуменален сфера с бъдеще и вече отслабват еманация на божественото в космическия разум, и в рамките на пространството на безкрайна йерархия на демоничните същества до човек.

Следвайки традицията на Беслан женен в тих сладко момиче от много добро семейство, което значително укрепва вече блестящата си позиция в йерархията на властта чеченски.

Много германци смятат, че католическата йерархия е анти-немски характер, и в Бохемия вече нарастващото недоволство срещу чешките свещеници, които бяха дадени немски енории.

Благодарение на техните гербове, благородна фамилия Мекленбург, Бранденбург, Щирия и Karintsev са законните наследници на старата йерархия.

Лео, след като е известно, че ме като хамалин и слуга, се оказва, е отговарял за цялата йерархия на Братството и се готви да ме съди.

Хронична български беззаконие, особено в отношенията между управляващите и техните подчинени, стъбла в немалка степен се дължи на липса на договорна традиция като този, който е бил положен в васалната Западна Европа също трябва да се спомене, че България не е знаел йерархията на феодално подчинение ,

И накрая, тя е вплетена в цялата тази ненадминат и всички краища на Земята, но действа по-вътрешната същност на човека, е първата йерархия.

Можете да си представите сложността на ненадминат, когато духовете на различни йерархии са толкова комбинират техните правомощия и дейности, за да smoglazavershitsya земна мисия, а в края се състояние на равновесие.

Според Лиъри въпросника видим важността на проблема за господство или йерархия на семейните отношения, когато е налице конфликт с децата.

Източник: Библиотека Максима Moshkova