Какво е необходимо за декупаж

Не толкова отдавна почти всички любители и професионалисти в приложните изкуства погълнати нов начин за ръкоделие - декупаж. Преводът български това означава - нарязани (FR).. С тази много проста техника, можете да украсите всяко нещо - дъска за рязане, напукани стол почеса плот, пластмасова чаша, глинен съд, а дори и любимата си тениска. Само за няколко минути можете да превърнете обикновена домашна нещо в работата на авангардното изкуство, прехвърлите снимките си с любимата си чаша за кафе, дума - играй да реализира най-смелите фантазии.За да започнете да се развие тази бродерия може да бъде заедно с приятели или деца, а след това процесът ще бъде много по-вълнуващо, дори можете да подредите любител конкуренция сред приятели с поощрителни награди.

Няколко прости, но много полезни съвети подканват което се нуждаете за декупаж, където ние трябва да започне. Най-важният въпрос, разбира се, как да Декупаж.

Всички дете отиде в детска градина и снимах цветна хартия рязане на различни кръгове или звезди, а след това ги поставили на картон. Така че, това е, когато имаме първите практически умения в разработването на този много красив бродерия. Всичко, което трябва да декупаж - нарязани и паста. Освен това, можете да изрежете нещо подобно и да се придържат към всяка повърхност.

В магазини за занаяти можете да си купите специални комплекти, които включват всичко необходимо за декупаж - снимки, четки, бои, лакове. Също така, всички строителни материали предлага пълна гама от продукти боя, и ще струва по-малко, отколкото в специализираните магазини.Много хубава визия изкуствено възраст неща картина в ретро стил. Този ефект се постига лесно със специален лак "Краков", за да. След изсушаване, формите лак на повърхността на пукнатини - Craquelure, които дават на продукта "жалък" античен вид.

Работата в тази техника е много лесно - необходимо е да се опитаме. Помислете за един прост пример за декорация на бутилки, например, свещник или малка ваза.

  • бутилка (който и да е - на вино, шампанско, пластмаса далеч от деца кисело мляко), също така е възможно предварително да се боя с акрилна боя;
  • избрани изображения, по-добре е да се вземат специални трислойни салфетки за декупаж, но може да бъде всяко изображение върху тънка хартия;
  • PVA лепило;
  • тънък четка с четина на средна твърдост;
  • бързосъхнещ лак или нитроцелулозен лак.

Един съвет от мен: ако искате картина в лъскава списание или върху плътна хартия, капак картина nitrovarnish с малък марж, нарязани по контура, и натопи на изображението във водата след няколко часа - най-долния слой изоставането, и картината ще бъде много тънък, просто нещо, за да за декупаж.

За да започнете, се подготвят бутилка за тази работа. Нейната повърхност трябва да бъде чиста, суха и обезмаслени. Сега изрежете любимите си снимки гладко по контура. Ако тази тъкан, след това внимателно се разделят на две най-долния слой, а останалите - колоритните прилага към повърхността на бутилката. Внимателно натопи четката в лепилото и се прилага директно върху изображението, като по този начин го изглаждане и натискане на повърхността. По същия начин, поставете останалата част от снимката. След това е необходимо да се даде на лепилото да изсъхне за около два часа. Тогава ние покриваме цялата бутилка на лак и се оставя за един ден, за да изсъхне.

Както можете да видите, нищо сложно. При тази техника, можете да украсите не само бутилката. Прости прозрачни "чай" очила могат лесно да се превърнат в изискан чаши за вино с флорални или всяко друго украшение. от елементарни и постепенно усвояване на всички нови и нови Nachitnat нужда "Хоризонти".

Всичко необходимо за декупаж