Какво е ксенонова кола

От появата на автомобила, те са оборудвани с авто оптика. с други думи, осветителни тела, лампи. Примитивни оптика оборудвани с различни лампи: вакуумни тръби, газ напълнена. Тогава там са били по-съвършени, халогенни лампи. И накрая, най-напредналите светлини - ксенонови фарове. В тази статия, ние ще анализираме какво ксенон.Ксенонова лампа - лампа, която няма нишка, която включва самия ксенон газ, както и смеси от различни инертни газове. Замяна на стандартните лампи - изглед към външни автомобили тунинг. така да се каже, "любител".

Какво е ксенонова кола

Разликата между халоген и ксенон

Каква е разликата между халоген и ксенон. В халогенни лампи, има резба, благодарение на което има светлина при нагряване, и тук в тази тема не ксенон и светлина се появява през газ. Ако сложите Xenon лампа в рамките на работната температура на 4500K - 5000K, ксеноновата светлина в непосредствена близост до дневната светлина. И това е ясна разлика от всички други лампи, инсталирани в оптиката на колата. Казано по-просто, Лампи ксенонови автомобилни блестят много по-ярки, последно много по-дълго, ксенонова светлина приятен за окото, отколкото халоген. Предимствата на ксенонови фарове ние ще обсъдим малко по-късно. Ясно виждам разликата между ксенон и халоген можете в следното изображение:

Какво е ксенонова колавидове ксенонови

Ксенонови фарове са различни един от друг, в съответствие със следните критерии: вида на шапка, работната температура.

Може би сте видели тези имена: H1, H2, H3 и така нататък. Тези цифри и показва вида на основата на лампата. Единственото нещо, което трябва да знаете е, че по-високата числото до буквата "H", така че си ксенон светлина ще свети по-ярко.

И както при всеки комплект от ксенон има параметър: 4000K, 6000K, 8000K, и така нататък. Възможно е да има произволен брой повече от 4000. Този брой е определен на работната температура на крушката ксенон в Келвин. термометър играе важна роля, тъй като това се отразява на яркостта и цвета на светлината. Колкото по-висока е температурата, толкова по-ярко светлината свети. Както и промяна на цвета. По-долу можете да видите мащаба на цветна температура:

Какво е ксенонова кола

Плюсове и минуси на ксенон

Както при всички лампи, Xenon също имат своите предимства и недостатъци, за щастие повече предимства.

недостатъци:
- Основният недостатък е цената на ксенон комплект е много по-скъпи от обикновените крушки.
- В този случай, когато трябва да смените, най-добре е да ги променя в една двойка, тъй като с течение на времето се променя спектър.
- Също така най-големият недостатък е, че има риск от слепи водачи на автомобили на насрещното движение. Това може да доведе до катастрофа.

Истинските ценители на външните автомобили тунинг. промяна на оптика на автомобили. оправи и ксенон. Xenon - това е готино, твърди, модерен, красив. Направете извод за себе си. По-долу можете да видите снимка на ксенон

Какво е ксенонова кола
Какво е ксенонова кола

Всички снимки външен тунинг