Какво е DSLR, блог за филми и кино

Цифров огледално-рефлексен превод от английски като цифров огледално-рефлексен фотоапарат.

Дизайн DSLR фотоапарат

DSLR фотоапарат е това, което е

DSLR фотоапарат е дизайнът му не се различава от обичайните SLR филм камерата, но вместо да светлочувствителния Филмът използва матрица CCD или CMOS.Принципът на работа на устройството е, че светлината преминава през оптичната система 1 през обектива, удря огледалото 2 и отразени на фокусиране екрана 4 и след това преминава през петоъгълна 5 което прави изображението на 90 градуса, което ви позволява да не получавате обърнат, и дясното изображение и трансферите в своята оптичен визьор окуляр 6.

В момента на натискане на бутона на огледалото 2 отива, а затворът 7 се отваря и позволява на светлинен поток падането на матрицата 3. В този момент, матрицата на експозицията.

DSLR цифрови фотоапарати се различават от другите по това, че имат огледало оптичен визьор, които са оборудвани с Film SLR фотоапарат.Такъв тип визьор показва в реално време на изображението и не забави и в други цифрови фотоапарати безогледални. Mirror предава изображението с висока яркост и яснота, фотографът гледа през призмата.

DSLR фотоапарат е това, което е
DSLR фотоапарат е това, което е

Друго важно предимство на тези устройства е сменяеми обективи. За по-големи производители като Canon, Nikon, Sony, Panasonic, има цяла гама от лещи, които могат да отговарят на всички нужди на професионални фотографи и оператори.

Към днешна дата повечето от цифровите огледално-рефлексни фотоапарати имат възможност да използват лещите на възрастните си братя, на филм огледално-рефлексни фотоапарати, ако е уместно тип байонет като щик F в (Nikon), K (Pentax), EF, EF-S (Canon), A (Sony) и т.н ..

Матрицата на цифрови огледално-рефлексни фотоапарати са предимно в размер надмине останалата част от матрицата на компактни цифрови фотоапарати. Това се отразява на по-висока чувствителност, по-нисък шум и висок динамичен обхват.

DOF (дълбочина на полето) намалява с висока матрица, която може да се използва като художествен техника красиво подчертава основната цел в рамката.