Какво да се каже, ако се обиди, както и дали е необходимо да се отговори

Какво да кажа, когато се обидил

Поздрави, скъпи приятели!

Всеки от нас, рано или късно, трябва да се запознае с агресия, грубост и направо гадни думи в екипа, университет, супермаркет касата, или дори у дома.


Но знаем ли как да реагира на подобни ситуации. Как да се изгради на мястото си, за да се запази спокойствие и да не падне до нивото на провокатор. Какво става, ако отговорът ви обиди?

Какво да кажа, когато се обидил

Особено емоционални хора имат трудни в търсене на хармония с околния свят по "горещи" условия. Той трябваше да се справя с нарастващия гняв, негодувание, и потискането на обща обещание за решаване на ситуацията.

Без да знае как да реагира адекватно, човек оприличи грубиян и открито започва военни действия, като по този начин провокира конфликт, дори по-голям. Това се случва също, че в демонстрация на аргументи, са проверени юмруци, ситуацията не може да има заслуги и такива страсти.

Неспособност да се работи качествено дума, а не със сила и да изберете желаната фраза, изпълнен с последици - развали настроението, повишена сърдечна честота, стрес, и желанието да убие. Познати, нали?

За да отговорим на провокативното поведение и обиди достатъчно, за да се научат 5-10 епитети или красиви фрази, важно е да се разбере истинските мотиви във всеки случай за ситуацията и хармонично да контролират собствените си реакции и емоции.

В желанието си да изложат своя негативната оценка на действията, умения, или човешки действия по начин, който със сигурност е в противоречие със законите на морала и правила за поведение, наречена обидата.

Помните ли времето, когато те изобличава за "бизнес" и вие "боли". Държавен изпит по обидата, и това е обида за примитивен унижението. Това се случва вътре в себе си.

Искам да кажа, теоретично, аз и ти не може да се нарани или унижи, ние го правим сами.

Man и култура - нещата не са споделени. Отпадането на нивото на дивака, можете да провалям се в техния огромен опит. Имате ли нужда от него?

Какво да кажа, когато се обидил

филтриране

Анализът на спам от думи, вие винаги трябва да търсим истината. Мотивите, които карат агресора, понякога на повърхността, а понякога и скрити зад седем ключалки.

Конструктивна критика, критиката и обидите като такива - са напълно различни неща.

Конструктивни коментари или предложения не, насочени към човека и ситуацията. позволявайки ни реакция да е плюс или минус тихо и не се чувствахме самото нарушение.

Но се случва така, че каустик забележки съкращения на земята под краката ни, въпреки че изглежда, не е нищо обидно човек каза. Как да бъде в обстоятелствата. Не бързайте да изпрати хора в моретата и океаните, за да открие щастието. както и за организиране на потока от сополи. За помощ може да дойде, сложни въпроси. помощта да се разбере какво всъщност се случва и как да съжителстват.

Помогни ми въпроси!

Ако сте стигнали до извода, че преди чист ли водата обида, а след това аз препоръчвам да се прилагат тактиката на контра-въпрос. попита по същество грубост. Въпроси идват в няколко форми:

Какво да кажа, когато се обидил


1. Усъвършенстване

Този тип формулиране на въпроса, носи благородната мисия.

Вместо да се налага да се отговори на провокацията на провокация. изпращане на "бумеранг" обратно.

"Защо мислите така? "" Какво точно искаш да кажеш? "," Каква е била в основата на този вид мнение. "И т. D.

Основната част от тези въпроси започва със "защо, защо, как" и дава възможност да се отговори на разгърнати. По този начин, вие си дайте време, за да дойде на себе си, и хората ще разпъват епитети, опитвайки се да обясни или оправдае това, което беше казано. Способността да се контролира и да задават въпроси - може да попречи на прегаряне и желание да наливам масло в огъня.

2. Актуално

"За съжаление, и може да бъде специфично и по същество. ".

Често, обиди летят от устата на хора, които не разбират реалната потребност в произношението.

А чувството, че понякога те се задейства преминат и те просто рецитира грубост чувал от приятели, хора, или на кино. При говори много по-трудно и този набор от въпроси, това помага да се убедите в това.

Какво да кажа, когато се обидил

Например: "Конкретни дати, имена и пароли? "" Списъка на аргументите и конструктивен ". Способността да "дръпне до мястото е красиво" винаги изненадва и изкушения. нарушител реакция на такива изявления ще бъде стандарт: "О, всичко! "" Какво трябва да се помни всичко? "И м. П.

Продължавайки измъчван създание, вие ще бъдете в състояние напълно да изчерпи своя плам и вдъхновение. Крайният акорд ще послужи като една фраза: "По същество, няма от какво да се каже, да вървим, когато сте готови. "

3. Алтернативен

Алтернативен предполага избор. При формулирането на въпроса по такъв начин, че нападателят е бил в състояние конкретно да изразят недоволство не е обобщена. вие ще бъдете в състояние да се справи с положението бързо. "Вие не харесвате моя тон, или каквито и да било думи към мен? "," Вие не сте доволни от качеството на моята работа или изпълним просто лош ден? ".

Контрол и насочване по време на разговора. вие ще бъдете в състояние да разберат по-ясно причината за недоволство. в случай, когато причината и истината съществува. Ако този вид поведение се дължи на фазите на звездите, слънцето, или е пропуснал сутринта, тоест, дали има смисъл да се реагира?

Какво да кажа, когато се обидил

4. разрушителното

Когато със сигурност уморен абсорбира неоснователни претенции на дневна база и да решите да се сложи край на най-спокойни начини, опустошителните въпроси ще го правят в една люлка.

Същността се състои в прехвърлянето на вземания и да предотврати. "Не ми харесва начина, по който общуват с клиентите, не ви харесва начина, по който се проведе диалог за, ходи, говори и да задават въпроси за това, какво друго бих могъл да пропусна. ". След този въпрос критикът ще може най-после да изразят истинската причина корозивни забележки и обвинения. че в бъдеще може да ви помогне да се установят отношения и да изясним нещата "и".

Вижте отвън

Всеки майстор комуникация трябва да знаят как да реагират на грубост правилно. Събрал съм няколко съвета, които могат да променят поведението си в словесна битка:

 1. Не отговори:
  • веднага след като думата, която излезе с каузата на емоционален застой. Знаете ли, че можете - са загубили;
  • огнена реакция на провокацията - сигурен знак за приемане на това, което е казал;
  • епос, ако отговорите на въпрос, това означава, че сте съгласни с неговия текст;
  • и корона: "Silence - злато."
   Какво да кажа, когато се обидил
 2. причини и мотиви CAD за:
  • Предвиждане на собствените си реакции и да се опита да говори с мотив. скрит противник: "Ти искаше да ме нарани. Какво трябва да направя, за да ви накара да се отпуснат. Защо правиш това. Това, което наистина ви е необходимо? ". Спокойно тон и уверен поглед. може да говори много и дори повече, отколкото си юмруци, отворен мат и поведението на приматите.
 3. Burst модели.
  • хумор. добър инструмент в борбата срещу "истерия". В момента, попитайте за това приключи, когато се налива сходството на мисълта и подготвени реч: "Какво, извинете? "Или" Знаете ли, че по време на плач, ноздрите са подобни на ноздрите на горила? ";
  • Направете нещо, което не се очаква. Rasplachtes театър с усмивка след представянето чрез задаване на въпроса "Щастлив ли си сега. Мога да започна да се готви супа? ";
  • вяра в себе си и постоянство. Извършителите на словесни обрати обичат да общуват със собствените си вид, тъй като топъл интерес към друг, но балансирани хора убождане трудно и обиди смисъла се губи.
   Какво да кажа, когато се обидил

Иска ми се да намерите искреност в живота и се култивира да реагират правилно при слаби лица, които не могат да изразят своите мисли.

Ще се видим в блога, чао чао!