Какво да се хранят овце у дома

Хранене по време на годината

Нека разгледаме че овцете ядат, отколкото яде овцете и младите у нас и в един по-добър фураж за използване овце да се осигури пълна хранене овце.Подаването на овце
Подаването на овце
Подаването на овце

Година период.

В основата на диетата на овце и овце е паша трева. В този период от време е най-ценното вида на храна за животни, той се смята за незаменим източник на ценни хранителни вещества като протеини, въглехидрати, витамини и минерали. Зелен фураж в много отношения превъзхожда концентрати, следователно хранения през първата половина на лятото и не можеш да направиш.

Подаването на овце

В основата на диетата на овце и овце е паша трева

Едно нещо, което да се запомни, не е паша на овце в ранните сутрешни часове (роса), а на по-ниските влажни зони, за да се предотврати гниене на стомашно-чревния тракт на животните.

През нощта можете да дадете малко сено, поставяйки сол-оближе там.

Подаването на овце
Хранене овце със свежа трева през лятото е най-доброто
Подаването на овце
През нощта можете да дадете малко сено

Хранене овце със свежа трева през лятото е идеално физиологични условия за всички възрастови групи, пол и на животни. Именно в този период (особено през първата половина на лятото) са получили най-високата печалба на животните.

Есен.

През есента на тревата в пасището не е толкова богата на витамини и протеини състав, тъй като през лятото. Нивото на влакна. Ето защо, в допълнение към паша овцете на паша използва примамката.

Подаването на овце
В допълнение към пашата на овце за ползване пасище примамка
Подаването на овце
Недостатъци се захранват хранителни вещества вила концентрати. сено. сочен фураж

Недостигът на витамини и хранителни вещества се захранват къща концентрати (100-200 г / птица ..), за сено (3 килограма / птица ..), сочен фураж - цвекло, картофи, моркови, лук, тикви, и така нататък. Ежедневно норма концентрати за овце и телета е 150-200 гр. / Finish. За овните 300-400. В захранващото podkidyvayut сол-лижа.

Зима.

Winter диета корелира в зависимост от температурата на околната среда и микроклимата в конюшнята. Ако един силен студ къща концентрати трябва да бъдат увеличени. Хранене продукция три пъти на ден.

Много домакини мислят само за това как да почистите диван или дрехи от прах, боя или животински косми. Но много по-важно да се очисти организма от паразити. да не се разболяват, защото паразитът не е просто банални червеи, това е много различни форми, които отдавна са доказали, че са причина за много заболявания, вариращи от алергии и астма, при проблеми с кожата, дерматит, чести настинки, остри респираторни инфекции, главоболие и хипертония. Освен всичко това, то е паразитите са причина за много видове рак. Как да се чисти организма правилно. Четем ексклузивно интервю с ръководителя на Паразитология д-р Rykov.В основата на диетата на сено. Най-добре е да се хранят през зимата подходящ люцерна, детелина, бобови растения. Дайте сено в размер на 4-5 кг / глава.

Тъй хранене използване слама като източник на груби фибри. Най-добре е да се яде овце слама от овес, люцерна, бобови растения. Дайте му в размер на 2 кг на глава на ден възрастни и 800 грама. младежи.

допълнителен фураж се дава под формата на концентрати. Можете да използвате храната за овцете. Концентрати се използват в размер на 300-400 гр. / Ден. на главата на овцата, 500-600 гр. овце и 150-200 грама. младежи.

Подаването на овце

Също така се предоставя допълнителна фураж под формата на концентрати

Сочен фураж даден в размер на 3-4 кг / глава. Съотношението се прибавя креда (10 д.), Месно и костно брашно (15 д.), Сол-лижа.

Просто се подобри диетата със съдържанието на овце през зимата ще помогне на силаж. Дайте силаж в размер на 3-4 кг на глава на ден.

Пролет.

Подаването на овце

животни за угояване

Това са основните принципи в храненето на овце и кози, в зависимост от сезона. Сега помислете за хранене на агнета, овни и на бременни кобили.

 1. 1 агнета време отбиването.

Подаването на овце

Специално внимание трябва да се хранят агнетата по време на отбиването от майката. По това време, агнетата с мляко се прехвърлят към обичайната храна.

Подаването на овце
Хранене агнета по време на отбиването от майката
Подаването на овце
Агнета прехвърлени от мляко на редовно емисия
Подаването на овце
В четвъртия месец на увеличаване на размера на силаж

В първия месец се прилага в диетата концентрати, сочен фураж, под формата на корени и грудки 50 -60 грама.

Във втория месец като концентрати се увеличи до 150 грама. Корени до 200 се въвежда в диетата на силаж (200 д.), Добра сено (100 д.).

В третия месец диета се състои от концентрат (300 грама.), Сочни (300 грама.), The силоз (300 гр.), Добро качество на сено (300 грама.).

През четвъртия месец от размера на силаж се увеличи до 700 грама. сено - до 300гр.

 1. 2 за угояване овни.

Най-добрата храна за овце - Hay (2 килограма), концентрира храна (500-600gr), силаж (3-4 кг). Докато в пасището, допълнителен фураж доведе само концентрати (200-300 гр.). Преди чифтосването, за 2-3 месеца, за да се подобри качеството на семената, които дават концентрати се увеличили до 800 гр. прилага в диета моркови (05 кг.), яйца (1-2 броя).

Подаването на овце

Най-добрата храна за овце - сено

Храна за бременни кобили

Хранене на бременни овце условно поделят властта на първия и втория период suyagnosti.

През първия период suyagnosti храносмилателния тракт на овце изпратен за храносмилане груб фураж. Препоръчваме следната диета:

 • 2-3 кг силаж;
 • 1,5 кг на кореноплодни растения;
 • 5 кг за добро прясно сено;
 • 2 кг слама от бобови растения.

Подаването на овце
През първия период suyagnosti храносмилателния тракт на овце изпратен за храносмилане груб фураж
Подаването на овце
През второто suyagnosti половина препоръчва сено, силаж, слама

През второто suyagnosti половина препоръчва следната диета:

 • 2-3 кг сено;
 • 3-4 кг силаж;
 • 0,5 кг добро слама;
 • 2 кг цвекло;
 • 400 гр. концентрати.

Хранене овцете може да варира в зависимост от принадлежащи към конкретен порода. теглото на животното, неговата икономическа цел. Това са общите разпоредби, общи за всички животни от вида. Имат предвид различията в скали, трябва да се отбележи, че тази диета е направена към средната стойност на всички показатели, и не може да бъде универсален.

В тялото на живо своите паразити?

Наваксване на домакинската работа и почистване толкова лесно "вдигне" паразити, при контакт с тях просто неизбежно, особено ако имате домашни любимци.

Симптомите на появата на паразити в организма могат да бъдат:

  • чести простудни заболявания, остри респираторни инфекции, болки в гърлото, кашлица
  • текуща алергична хрема, зачервени очи
  • кожна алергия, сърбеж, екзема
  • брадавици и папиломи
  • главоболие и различни болки и спазми в вътрешни органи

Подаването на овце